Close
The Sparrow Hotel: boutiquehotell i Stockholm

The Sparrow Hotel: boutiquehotell i Stockholm

Innehåller adlink/köplänk.

På min bucketlist för resor i Sverige finns en punkt om att ”bo på fler lyxhotell i Stockholm” – en önskan min vän Lisa/Let’s Go Explore tar fasta på när hon klurar på min 40-årspresent. Efter att ha gjort sin research fastnar Lisa för The Sparrow Hotel som ligger ett stenkast från Stureplan. Några av sakerna som lockar är ”den franska viben” och det ultimata läget i centrala Stockholm. Det faktum att hotellet ägs av Grand Group, samma ägare som har välrenommerade Grand Hôtel Stockholm och Lydmar Hotel, är givetvis också en aspekt som väger tungt.

The Sparrow Hotel: recension om boutiquehotell med bra läge i Stockholm

sparrow hotel stockholm

Vi checkar in på det relativt nyöppnade ”The Sparrow Hotel” en regnig dag i början av maj 2021. Hotellet har varit öppet i drygt 2,5 år – tidigare huserade Hotel Drottning Kristina i samma byggnad. Förväntningarna är höga på detta boutiquehotell i Stockholm, där den franska flaggan vajar utanför hotellentrén. Vi checkar in i en juniorsvit med extra allt, där helhetsupplevelsen med den franska balkongen, de vackra fasaderna och stadsmyllret utanför – tillsammans de målade glasfönstren i trappuppgången – förmodligen är så nära Paris det går att komma i Stockholm.

Enligt Tripadvisor listas i skrivande stund hotellet som ”utmärkt” med poängen 4,5 av 5 – och landar som nr 10 av 161 hotell i Stockholm. Jag tänker personligen det är ett ganska rättvist betyg. Det här är med andra ord ett boutiquehotell som kvalar in i lyxhotellsklassen, även om det inte riktigt tar sig hela vägen till toppfem-listan.

#1. The Sparrow Hotel: om hotellet, läget och miljön

sparrow hotel stockholm
sparrow hotel stockholm

Det perfekta läget på Birger Jarlsgatan, bara ett par minuter från Stureplan, är definitivt en fjäder i hatten för The Sparrow Hotel. Här är nära och promenadavstånd till det mesta du behöver för en lyckad vistelse i huvudstaden.

Själva hotellet har 88 personligt inredda hotellrum, och även en fransk vinbar och bistro i anslutning till hotellet. Den franska känslan genomsyrar hotellet – här är pampigt och anrikt – men inredarna verkar också ha varit angelägna om att väva in moderna inslag vilket märks på hotellets konst/tavlor och på loggan. (Kanske lite för modern logga enligt mig, jag hade gärna sett att det franska snirkliga/romantiska hade gått igen även i loggan – men det är en helt annan historia…).

#2. Hotellrum på The Sparrow Hotel

Det finns åtta olika rumstyper på The Sparrow Hotel, vilket innebär att du kan boka allt från det 15 kvadrat lilla rummet ”Petit Nest” till en juniorsvit på 30-40 kvadrat.

Vi checkar in i en av juniorsviterna, där tunga sammetsgardiner och en glittrande kristallkrona omringad av stuckaturer i taket…

sparrow hotel stockholm

…bryts av med modern konst på väggarna.

sparrow hotel stockholm

Det stora badrummet är fräscht, men inte helt uppdaterat.

sparrow hotel stockholm

Hotellsängen med silkeslena sängkläder har allt jag någonsin kan önska av ett hotell av den bättre sorten, och jag somnar på två röda sekunder. I rummet finns också ett rejält skrivbord där mitt sällskap sjunker ner efter hotellfrukosten och jobbar sig fram hela vägen till lunch och utcheckning. (Rummet passar med andra ord perfekt för workation!).

#3. Hotellfrukost på The Sparrow Hotel

Hotellfrukosten serveras inne i bistron, bredvid hotellets vinbar. Och visst är hotellfrukosten en anledning i sig att boka in en vistelse på det här hotellet.

sparrow hotel stockholm

Jag är både kräsen och förväntansfull när det kommer till den här delen av hotellvistelsen, men hittar allt jag vill ha och mer därtill vid den coronaanpassade buffén. Det är alltså ingen ”konferenshotellfrukost”, utan småskaligt och det lilla extra jag är ute efter när det gäller hotellfrukost. Under vår vistelse kan vi bland annat välja på hela avokados, små skålar med yoghurt och bär, samt bageribakat bröd, croissanter och macarons.

Jag ger hotellfrukosten mycket högt betyg, likaså den trevliga och tillmötesgående personalen

#4. Övrig information om The Sparrow Hotel och bra att tänka på:

sparrow hotel stockholm

Sammanfattningsvis blir vistelsen på The Sparrow Hotel en viktig och minnesvärd beståndsdel för min och Lisas jorden runt-resa i Stockholmsformat – där hotellets franska atmosfär och vibe blir ett efterlängtat substitut för ett myllrande Paris. Det duger mer än gott tills vi får chansen att komma till Frankrike på riktigt post-pandemin!

Läs mer: En jorden runt-resa i Stockholmsformat

Hitta lediga rum och jämför priser…

… på den här länken.


Här hittar du fler tips om Stockholm med omnejd.

2 comments

  1. The Sparrow Hotel har stått på min bucket list ett tag nu så det var intressant att läsa din recension! Och nu när jag vet att man får macarons till frukost så måste jag nog boka in en natt här 🙂

    1. Kul att höra! Ja, har också varit jättenyfiken efter att ha sett vänner checka in på hotellet – och blev extra glad när Lisa berättade var vi skulle sova. Macarons till frukost kan väl ALDRIG bli fel!? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close