Close
Långresa med barn: mina tips för en lyckad upplevelse

Långresa med barn: mina tips för en lyckad upplevelse

Att ge sig ut på en långresa med barn – är det verkligen värt det? Ibland kan till och med jag, som vanligtvis förespråkar resor med yngre förmågor, tvivla.

Jag fortsätter med jämna mellanrum att skriva artiklar till Travelmarket, den senaste artikeln handlar om att åka på långresa med barn, där jag delar med mig av några tips för att få en bra upplevelse.

”Visst kan jag stundtals fundera över varför jag envisas med att släpa med barnen ut i världen, att stanna hemma i Sverige är ju så mycket bekvämare. I slutändan har dock äventyrslusten vunnit över bekvämligheten – och lönen har verkligen varit värd mödan! Några av mina bästa reseupplevelser någonsin, till Taiwan, USA och Thailand, har samtliga haft den gemensamma nämnaren att barnen har varit med på resan.”

Här kan ni läsa hela artikeln för Travelmarket: Långresor med barn – så får du den bästa semestern.

Några av tipsen jag delar med mig av är att anpassa resmålet efter barnens ålder, att inte släpa med för mycket packning och  att i största möjliga mån matcha tiden för transport med barnens sovtider.

långresa med barn

långresa med barn

långresa med barn

Nästa längre resa med våra barn går förmodligen mot Asien igen, eller räknas vår drygt tre veckors långa roadtrip genom Balkan i sommar? Vi hoppas innerligt, och planerar inför, ännu en thaimout på Koh Lanta efter nyår. Vid det laget har vår yngsta dotter Nelly hunnit fylla tre år och vi är officiellt förbi resa-med-bebis-åren. Det ser jag fram emot!


I somras blev vår familj intervjuade om våra resor av thailändsk TV, programmet kan ni se här. Mer läsning om våra erfarenheter av att dra iväg på långresa med barn hittar ni här: DubaiKambodjaTaiwanThailand och USA. Har ni fler tips på hur man ska underlätta långresor med barn får ni gärna dela med er nedan i kommentarsfältet. 

5 comments

  1. Härliga tider! Du är så himla duktig. Vilket slit att resa med tre barn egentligen. Klarar ju precis av att packa till mig själv. Heja dig!

    1. Haha, tack, vilken egoboost så här på kvällskvisten! 🙂

  2. Ja det kräver lite planering, men det är ett så värt det. Vi luffade runt en månad i Thailand med en ettåring och en femåring, och så härliga veckor det blev!

  3. Åh, eller hur värt! Gäller bara att packa med en stor del tålamod också – och inte planera allt för mycket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close