Close

RESFREDAG

Reseblogg världen över!

Långresa med barn: mina tips för en lyckad upplevelse

Långresa med barn: mina tips för en lyckad upplevelse

Att ge sig ut på en långresa med barn – är det verkligen värt det? Ibland kan till och med jag, som vanligtvis förespråkar resor med yngre förmågor, tvivla.

Jag fortsätter med jämna mellanrum att skriva artiklar till Travelmarket, den senaste artikeln handlar om långresor med barn där jag delar med mig av några tips för att få en bra upplevelse.

“Visst kan jag stundtals fundera över varför jag envisas med att släpa med barnen ut i världen, att stanna hemma i Sverige är ju så mycket bekvämare. I slutändan har dock äventyrslusten vunnit över bekvämligheten – och lönen har verkligen varit värd mödan! Några av mina bästa reseupplevelser någonsin, till Taiwan, USA och Thailand, har samtliga haft den gemensamma nämnaren att barnen har varit med på resan.”

Här kan ni läsa hela artikeln: Långresor med barn – så får du den bästa semestern.

långresa med barn

långresa med barn

långresa med barn

Nästa längre resa med barnen går förmodligen mot Asien igen (eller räknas Balkan i sommar?), vi hoppas innerligt att det blir ännu en thaimout efter nyår. I så fall försöker jag övertyga min man om att vi bör svänga förbi Sri Lanka “när vi typ ändå har vägarna förbi.” Vid det laget har Nelly hunnit fylla tre år och vi är officiellt förbi resa-med-bebis-åren. Otroligt!


I somras blev vår familj intervjuade om våra resor av thailändsk TV, programmet kan ni se här. Mer läsning om våra erfarenheter av att dra iväg på långresa med barn hittar ni här: DubaiKambodjaTaiwanThailand och USA. Har ni fler tips på hur man ska underlätta långresor med barn får ni gärna dela med er nedan.

5 comments

  1. Härliga tider! Du är så himla duktig. Vilket slit att resa med tre barn egentligen. Klarar ju precis av att packa till mig själv. Heja dig!

    1. Haha, tack, vilken egoboost så här på kvällskvisten! 🙂

  2. Ja det kräver lite planering, men det är ett så värt det. Vi luffade runt en månad i Thailand med en ettåring och en femåring, och så härliga veckor det blev!

  3. Åh, eller hur värt! Gäller bara att packa med en stor del tålamod också – och inte planera allt för mycket…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close