Close
Tävla och vinn reseguider från Karavan

Tävla och vinn reseguider från Karavan

Tävla och vinn reseguider från Karavan

Nu är det äntligen tävlingsdags igen här på bloggen, i vinstpotten hittar ni två reseguider från Karavan reseguider. Vår familjs Kroatienresa närmar sig med stormsteg – en resa jag har sett fram emot i flera år! Idag har ni chansen att tävla dels om en reseguide till just Kroatien, dels en guide till Mallorca (värde 198 kr/styck).

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. Vad heter huvudstaden i Kroatien?
 2. Vilken reseguide vill du vinna och varför?

Jag utser två olika vinnare och tävlingen avslutas vid midnatt den 12 juni 2017. För att vara säker på att inte missa fler tävlingar framöver får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram. Lycka till! Tävlingen är nu avslutad. Grattis Linn som vann guiden till Mallorca, och Lotta som vann guiden till Kroatien!


*Vinsterna skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

28 comments

 1. Kul med tävling
  Vad heter huvudstaden i Kroatien? Svar: Zagreb
  Vilken reseguide vill du vinna och varför? Jag var i Kroatien år 2006 och hann tyvärr inte utforska speciellt mycket, men vi såg mycket på vägen, då det var en bussresa. Kroatien är otroligt vackert, god mat och vackra stenstränder. Men jag skulle vilja veta mer, så om jag vinner väljer jag Mitt Kroatien.

  Hälsningar
  Stina

  1. Maya Engström says:

   Svar; Zagreb
   Jag skulle vilja vinna Mitt Kroatien för att det är vårt nästa resemål. Min bästis och jag väljer en ny plats varje år:) och vi valde Kroatien för det sägs att det är en av världens kraftplatser. Så med denna guide känner vi oss redo att tanka ny energi.
   Globetrotter
   Maya

 2. Annika Jeppsson says:

  Zagreb är huvudstad i Kroatien. Jag önskar guiden om Kroatien om jag vinner. Jag har varit i Kroatien en gång och det gav mersmak. Nästa gång jag åker dit vill jag fokusera på öarna. Kanske en öluff.

 3. Helena i Uppsala says:

  Zagreb
  Jag luffade runt i Europa tågluffens andra år på 70-talet. Vi hamnade oförhappandes i Istrien, Jugoslavien och blev kvar 8 nätter, det absolut längsta uppehållet vi gjorde. Och bara för att några svenskar vi mötte i Paris talade så väl om platsen! Nu vore det väl dags att åka tillbaka?!

 4. 1. Huvudstaden i Kroatien heter Zagreb. Där har jag tyvärr bara passerat flygplatsen på väg till Split. En vacker ort!

  2. Önskar vinna boken om Mallorca. Tror att en resa dit kan bli en bra första för oss som familj med barn. Och så tar jag gärna varje chans jag får att öva på min spanska så att jag kan fortsätta upptäcka mindre kända ställen och prata med lokalborna när jag reser i spansktalande länder.

  Hälsningar Linn

 5. Huvudstaden är Zagreb.

  Jag hade velat vinna ”Mitt Mallorca”. Jag har varit på Mallorca många gånger som barn (en gång som vuxen) och har bara fina minnen från ön, hade så gärna velat åka tillbaka igen och utforska ön mer ordentligt, speciellt vandra där. Har använt Karavans bok om Peking så vet att böckerna är bra. 🙂

 6. Kroatiens huvudstad heter Zagreb. Jag vill gärna vinna reseguiden till Mallorca, för jag hoppas att jag snart får möjlighet att återvända dit. Perfekt resmål (nästan) året runt. Stad, sol, strand, berg, natur……. perfekt mix av livets goda. Jag vill lära mig mer om Mallorca!

 7. Huvudstaden heter Zagreb. Jag skulle hemskt gärna vilja vinna guiden till Mallorca. I Augusti fyller min mor 80 år, och hela familjen har bokat en resa just till Mallorca, och jag skulle vilja hitta några speciella platser på ön som ingen av oss har känt till förut.

 8. 1. Zagreb
  2. Kroatien för jag vill läsa lite om vad de har att erbjuda för jag har tänkt att bjuda mina barn en resa dit.

 9. Hej ! Huvudstaden Kroatien heter Zagreb ! Jag skulle gärna vilja vinna reseguide om Mallorca.. jag ska dit i höst och har försökt läsa på men med en guide tror jag att ag får ut så mycket mer

 10. 1. Zagreb är huvudstad i Kroatien
  2. Jag skulle vilja ha reseguiden om Kroatien. Jag drömmer om att resa dit och hoppas att min och familjens kommande utlandsresa ska gå just dit. Kanske nästa sommar?

 11. Harriet Törnkvist says:

  Hej!
  Kroatiens huvudstad heter Zagreb. Mina finaste sommarminnen från barndomen kommer från familjens tältsemester i Jugoslavien 1989. Två år senare var Balkankriget igång. Reseguiden till Kroatien vore kul att få ta del av. Att inspireras till att resa dit igen och upptäcka på nytt…. som vuxen, med mina egna barn 🙂

 12. Mikael Schale says:

  Hej, Huvudstaden i Kroatien är Zagreb och jag önskar vid vinst en reseguide till Filippinerna. Min motivering är att jag i 15 år jobbat med filipinare och även bor ihop med min Tina som kommer ifrån Mindanao. Eftersom vi träffades i Europa har jag aldrig varit på Filippinerna men vi hoppas snart komma iväg för att slutligen träffa familj och vänner där. Vi sparar till en rundresa och vi har båda mycket att lära och uppleva i landet!

 13. Gunilla.M.B says:

  Huvudstaden i Kroatien heter Zagreb . Kroatien har lockat maken och mig i så många år , därför jag hoppas att jag reseguiden får ! Kroatien lockar med kultur och ljuvliga stränder , landet där så mycket intressant händer !! Jag har landet och kulturen kär , trots att jag aldrig varit där !

 14. Svar: Zagreb
  Kroatien hade varit underbart! Har en vän som är reseledare där nere, funderar på att åka ned och överraska.

 15. Andreas Nakam says:

  1. Huvudstaden heter Zagreb.
  2. En reseguide till Mallorca vore riktigt härligt. Har varit i Malaga flera gånger, men det skulle vara riktigt trevligt att se andra delar av Spanien. Det är faktiskt ett land jag funderar på att bosätta mig i när jag blir äldre.

 16. Hej!

  1. Huvudstaden i Kroatien heter Zagreb.
  2. Till Kroatien skulle jag gärna ta ett flyg, kan resa direkt är inte så blyg. Landet verkar ha något för alla, kärlekspar, familjer eller de som dricker ölen kalla. Lägg sedan till att läsa gör en klok, jag önskar vinna denna bok.

  Med vänlig hälsning
  Melina

 17. Huvudstaden heter Zagreb. Jag vill gärna vinna boken om Florida. Vi har varit där flera gånger, och ska dit i sommar igen. Har på känn att det finns mängder av mysiga ställen som vi bara svischar förbi. En sån här guide vore perfekt för att upptäcka det där lilla extra som stannar kvar i minnet långt efter vi har glömt Disney World.

 18. Kroatiens huvudstad heter Zagreb.
  Jag skulle gärna vinna reseguiden till Mallorca, för det är dit vi (jag, min man och två barn) ska åka tillsammans med mina barns farmor och farfar. Efter en oerhört tuff vinter där farfar fått cancer, behandlats och väntat (länge…) på besked om hur det gått (det verkar ha gått bra, puhuuu!) så känner vi alla; man lever bara en gång – så nu ska vi uppfylla våra gemensamma drömmar och startar med Mallorca! ?

 19. Kroatiens huvudstad är Zagreb. Jag skulle vilja ha resguiden om Kroatien eftersom jag börjat planera för en familjesemester med våra 2 vuxna döttrar och deras familjer till nästa sommar. Vi blir då 6 st vuxna och 2 st 2-åringar så det gäller att börja planera i tid. 🙂
  Vi tänker bjuda på denna semester för att få tillbringa lite tid tillsammans hela familjen. Hoppas på vinst!
  Marie

 20. Lotta Andersson says:

  1. Zagreb
  2. Jag vill vinna reseguiden om Kroatien. Jag och min pojkvän blev tillsammans i början på gymnasiet (8,5 år sen…???) och hans familj är ifrån Bosnien och Kroatien, varför de alltid åker dit om somrarna. Har aldrig haft möjlighet att följa med pga. sommarjobb, men i sommar ska jag vara ledig . Även om jag antagligen har de bästa möjliga guiderna vill jag gärna läsa på lite själv för att inte bara ”hänga med”!

 21. Zagreb
  Önskar Mallorca en ö jag inte kan få nog av, nästa resa dit bokad idag :)!

 22. Åh vad härligt! Huvudstaden i Kroatien heter Zagreb, och jag skulle hemskt gärna vilja vinna ”Mitt Kroatien” då jag kollar på resor dit inför nästa vår och alltid har drömt om att åka dit. Därför skulle denna bok passa perfekt att falla tillbaka på och hitta guldklimpar som man annars skulle missat när man väl är där!

 23. Annika Nilsson says:

  Zagreb
  Jag skulle vilja vinna Mitt Kroatien! Min kollega från Kroatien pratar så mycket gott om Kroatien, så jag har blivit sugen på att åka dit. Men först vill jag läsa och drömma mig dit genom denna fina bok!

 24. Huvudstaden Zagreb kommer vi inte passera i sommar, men förhoppningsvis en massa andra pärlor! Skulle gärna vinna boken om Kroatien, då jag och min familj för första gången ska bilsemestra i detta vackra land!

 25. Brittmarie Rosbäck says:

  1. Zagreb
  2. Efter ett år som lärare med mycket jobb o slit,
  reser jag o bästa vännen till Split.
  Där ska vi inte gå på disco o dricka sprit,
  utan relaxa o promenera hit o dit!
  Som våra tonårsbarnen skulle sagt ”Kroatien är ”da shit”
  Vi behöver reseguider till våra ”rajder”

 26. Camilla Sandmark says:

  1. Huvudstaden heter Zagreb
  2. Eftersom jag inte har besökt någon av platserna än men gärna vill se båda innan jag dör, så skulle jag ju vilja ha båda förstås. Jag får låta ödesgudinnan avgöra den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close