Close
Första advent: julklappstips och chans att vinna presentkort

Första advent: julklappstips och chans att vinna presentkort

samarbete resfredag

Det är äntligen första advent och därmed är uppladdningen inför jul igång på riktigt. Här kommer några julklappstips till resenären som avslutas med den första luckan i årets adventskalender på Resfredag.

De senaste åren har jag kört en adventskalender med reserelaterade prylar i vinstpotten och jag vill såklart inte vara sämre i år. Men först kommer några julklappsförslag till tomtesäcken:

julklappstips presentkort

Julklappstips för resenären

 • En upplevelse: När jag och Tobias gifte oss stod upplevelser på önskelistan och vi fick allt från konsertbiljetter till en luftballongfärd över Stockholm. Upplevelsepresenter/julklappar funkar alltid och skapar minnen för livet.
 • Skriv- eller fotokurs: För några år sedan fick jag en av mina bästa julklappar någonsin i julstrumpan, en betald anmälningsavgift till Vagabonds reseskrivarkurs. (Där mötte jag för övrigt Sofia/Fantasiresor för första gången, men det är en annan historia.)
 • Fotografier i ny tappning: Istället för att låta ögonblicksbilder från resorna ligga och skräpa på hårddisken kan du göra om dem till julklappar. Jag gör en fotokalender i julklapp till min svärmor varje år och hon har också fått flera fotoböcker genom åren.

Tävla och vinn presentkort:

Den första adventsluckan innehåller en tävling som är arrangerad tillsammans med presenter.se. Vinsten består av en valfri produkt på deras webbsida till ett värde på upp till 1000 kr (passa även på att spana in deras julklappstips). För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. Idag hade jag planerat in en adventsresa till ett europeiskt land för att bland annat gå på julmarknad. Vilket land gäller det?
 2. Om du vinner, vilket pris/produkt kommer du att välja hos presenter.se och varför?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 10 december 2017. Lycka till! Tävlingen är avslutad, stort grattis till vinnaren Maria Lundin Osvalds! Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.

samarbete resfredag


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

33 comments

 1. Roxanne Muñoz Rytting says:

  Svar: Österrike

  Så svårt att välja! Men jag skulle nog välja att flyga gyrokopter som en julklapp till min sambo (om det är möjligt att lägga till pengar själv till vinsten).

  Annars skulle jag nog välja en mini donut-maker till dottern (och mig, haha).

 2. Nu är jag med och tävlar igen!

  1. Österrike
  2. En speldosa med en ballerina till min lilla guddotter. För att jag älskade min när jag var liten, plockade ner en himla massa prylar i den och blev glad när jag öppnade den och hittade saker jag tappat bort. Positiva minnen och mysig klingande musik vill man lämna vidare. ❤️

 3. Vackra Österrike.

  Hittade ett fantastiskt grillset hos Presenter.se till min älskade kille som knappt kan bärga sig på att vintern ska vara över så att han kan få rulla ut grillen! Det var svårt att välja bland allt med grillsetet är en sån praktisk present som kan användas om och om igen!

  Följer självklart dig på både FB & Instagram!

 4. 1. Österrike
  2. Vad ger man i julklapp till sin sambo som säger sig ”ha allt”? Nu har jag äntligen hittat något som är både användbart och ballt. En genialisk inredningsdetalj måste hon absolut medge, att jag nu hittat på presenter.se. Då flertalet av hennes kläder oftast på vårt sovrumsgolv bor, kommer Tomten i år att leverera Accessoarhållare & tamburmajor! 🙂

 5. 1. Österrike
  2. Jag skulle ha svårt att välja, men kanske välja en picknickkorg.

 6. 1. Österrike

  2. Jag skulle välja Presentbox för en Masterchef som innehåller massor av goda saker till köket som skulle göra matlagningen så mycket roligare för mig och min sambo!

 7. Svar 1 – Österrike

  Svar 2 – Vin & Chokladprovning i Örebro. Då min bäste vän har flyttat dit och vi båda älskar choklad, vill lära oss mer om vin och det snart är dags och hälsa på, så finns det inget mer passande än så. Skulle vara så kul att få överraska och göra något annorlunda och något vi aldrig provat ???

 8. Christina lindberg says:

  1. Österrike, till Salzburg 🙂

  2. Jag skulle beställa en fitness och sovmätare Shine 2. Jag skulle vilja ha bättre koll på min sömn och på hur mycket jag rör mig på dagarna. Sen tycker jag den verkar häftig som aviserar både samtal och sms, jag skulle nog känna mig rätt hugg tech för en gångs skull ?

 9. Berit Bengtsson says:

  1. Österrike
  2. Tandemflyg med paramotor skulle vara min grej – underbar utmaning för höjdrädd tjej!

 10. 1. Österrike
  2. Jag skulle välja middagsmysterier i Malmö! Allt jag har att önska i ett och samma paket! GOD MAT och en MORDGÅTA att lösa!

 11. Maria Lundin Osvalds says:

  1. Österrike.
  2. Att ge bort eller få en upplevelse är det bästa – därför skulle jag välja en upplevelsebaserad present. Jag skulle välja någon sparelaterad present att ge bort till min fina mamma. Under årets mörkaste månader är det viktigt att rå om sig själv och sätta en liten guldkant på vardagen. Och vad är då bättre än SPA???

 12. Svar: Österrike
  Jag skulle ge min sambo en takvandring i Uppsala, sen lagt till hotell och restaurang på det! Så mysigt!

 13. Österrike.
  1000 kr räcker ju till en del så jag väljer varsin sak till vår och en i familjen:
  Vin och ostlåda till mig!
  Ölglas till gubben som de få tillfällen när han dricker öl, klagar över att vi inte har några rediga glas.. .
  Ryggsäcken med namn till dotter, perfekt när vi är ute på våra Melodifestivalresor och andra konserter! ?

 14. IngaLill Nyman says:

  Österrike.
  Jag skulle välja vinprovning i Stockholm för maken och mig.
  Efter det blir det spökvandring i Gamla stan, det törs vi oss på
  efter att ha grundat med vinprovningen. God Jul!

 15. 1. Österrike
  2. Skulle köpa Presentkorg – Arezzo till några stycken i familjen. Lätt och smidigt.

 16. 1.Österrike
  2. Världskarta att måla – det är så roligt både innan och efter en resa. Och en snöskortur i fjällen…jag längtar så mycket till fjällen:)
  Tack.

 17. Julia Björklund says:

  1. Salzburg, Österrike
  2. Åh hade jag vunnit så hade jag tagit med mig min Emil på en Spa-dag! Det hade varit underbart att njuta och bara få vara tillsammans 🙂 nu vi håller tummarna!

 18. Gunilla Egelstad says:

  1 Salzburg Österrike
  Skulle bjuda min älskade man – på en härlig whiskey provning om jag vann!
  Älskar både av hans sällskap och denna dryck njuta- vi skulle båda två glädjetjuta!

 19. Ulrika Armano says:

  Hej där?

  Hade jag vunnit hade det blivit mord och middag- ÅH vem älskar inte lite spänning till maten (även om det är spänning nog att se vad sambon lyckas förstöra varje gång han försöker sig på matlagning i köket) 😉

  Rätt svar: Salzburg Österrike

 20. Jag är med och tävlar !
  Rätt svar : 1. Salzburg, Österrike.
  Om jag skulle ha turen på min sida skulle jag välja : https://www.presenter.se/klassiskt-karlekslas-i-fin-presentforpackning.html. Roligt att den fanns att köpa här den har vi faktiskt pratat mycket om .Sedan vi besökte Åbo i somras då många hade privata ingraverade hänglås. https://www.presenter.se/badrock-med-eget-namn.html
  Det skulle vara sexigt att se min man i denna morgonrock .Älskar när den är personlig med hans namn i .
  God Jul till er alla !
  Christina Kaakinen
  stina38_@hotmail.com

 21. Vackra Saltzburg i Österrike.

  Min 20-årige son brukar bara önska sig tekniska grejer i julklapp, men hör och häpna, i år vill han ha en MORGON
  ROCK!! Då skulle jag såklart vilja slå på stort och ge honom en av bra kvalitet, så det vore underbart att få ge honom denna blåa fina, mysiga: https://www.presenter.se/badrock-med-eget-namn.html Och bara för att retas skulle jag låta brodera hans namn på den 😉

 22. Österrike, PS. Jag packar ner mig i din väska ??

  Skulle jag ha turen på min sida skulle jag ta med min älskade sambo på en spa dag, vi firar 2 år ihop i januari och helt ärligt – vi behöver detta.

 23. Lise-Lotte Larsdotter says:

  1. Salzburg i Österrike
  2. Jag skulle köpa den perfekta julklappen till min familj. En bärbar Bluetooth-högtalare som gör att vi enkelt kan lyssna på musik var vi vill i hemmet och ordna disco till dotterns barnkalas!Bara att ansluta till daor eller telefon!

 24. 1. Österrike

  2. Jag skulle köpa en upplevelsepresent som jag kan dela tillsammans med min sambo! Ost- och vinprovning låter väldigt trevligt 😀

 25. Annika Nilsson says:

  1) Österrike
  2) Ihopfällbar grill
  Ihopfällbar grill är min favorit,
  för grillning överlägsen och unik!
  Den för mig till grillfesternas rike,
  ger smakupplevelser utan like!
  Enkel att ta fram och enkel att förvara,
  grilla året runt, det måste jag bara!

 26. 1. Salzburg, Österrike
  2. https://www.presenter.se/lekvagn-med-kanin-och-gravyr.html den var bland det sötaste jag har sett, skulle passa bra till världens gulligaste lilla tjej, som snart kommer va uppe på benen och tulta omkring, tror inte hennes 2 ½-åriga storasyster skulle ha något emot att leka med den heller 😉

 27. 1. Österrike
  2. När min bror reser iväg för att fira sin 50-årsdag skulle denna passa bra
  http://www.presenter.se/oval-resvaska-med-initialer.html

 28. 1. Österrike.
  2. Min kille pratar ofta om hur mycket han saknar tangentbordet till mobilen. Nu blir han kanske nöjd med https://www.presenter.se/for-smartphone-co-laser-keyboard-power-bank.html!

 29. Johanna Wersäll says:

  1. Österrike
  2. Jag skulle ge ett escape-spel till min familj som vi kan njuta av tillsammans och komma närmare varandra när vi klurar och arbetar tillsammans för att lösa gåtorna!

 30. Hej!

  Rätt svar: Österrike!

  Jag skulle välja ett par trådlösa hörlurar! Det är perfekt att ha på alla resor och även när jag sitter hemma och pluggar. Det skulle också vara perfekt timing då mina gamla hörlurar sjunger på sista versen. Hörlurarna skulle jag ge till mig själv i julklapp. Skulle bli jätteglad om jag vann då studentekonomi inte tillåter den här typen av julklappar i vanliga fall?

 31. Camilla Sandmark says:

  1. Landet är Österrike
  2. Jisses, så svårt. Det finns ju massor av saker jag vill ha för jag skulle faktiskt köpa något till mig själv den här gången. Visst är det saligare att giva än att taga men ibland så måste man ju bara få vara egoistisk och ogin! 😀 Jag skulle nog lägga till lite extra och köpa en popcornmaskin. Vem vill inte ha en sådan liksom?

 32. 1. Österrike
  2. Världens öl: set med 6 st glas – eftersom jag gillar öl helt enkelt 😉 Om jag inte redan hade köpt en hade jag valt en världskarta där man kan skrapa länderna man besökt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close