Close
Husbil med barn: tips och inspiration

Husbil med barn: tips och inspiration

foto123

Husbil med barn, kan det vara något? För min del skulle jag tycka att det vore spännande att prova en sådan typ av familjesemester framöver, och i somras kollade jag några olika alternativ för att hyra husbil under vår familjeresa till Wales. Det föll dock på att vägarna där borta stundtals är riktigt smala och slingriga – i slutändan kände varken jag eller min man oss bekväma med ett sådant upplägg. Tankarna och funderingarna finns dock kvar, någon gång och på något sätt ska det bli av! För mig, som är helt novis på det här med husbil, skulle jag då behöva få bättre koll på praktiska detaljer för husbilslivet – hur fungerar det med vattentank, med ställplatser (tydligen finns det appar för sådana numera!), vilka trafikregler gäller och vilka destinationer är egentligen lämpliga att resa till?

husbil med barn sturkö

Husbil med barn: tips och inspiration

Jag och Lisa har haft ett längre samarbete tillsammans med Elmia Husvagn Husbil, och för att hitta tips och inspiration om den här typen av ”mobil fritid” är mässan i Jönköping en perfekt säsongsavslutningen (eller för all del säsongsstart inför vår/sommar 2020). På mässan samlas nästan alla varumärken i branschen och visar upp nyheterna för 2020. Det finns inte bara husbilar, utan även vans/plåtisar, husvagnar och campers som man har efter bilen till tält. Jag har också förstått att tillbehörsutbudet är större än någonsin tidigare, och att det är rekordstor bredd bland varumärkena och valmöjligheterna till ett mobils liv.

Mässan erbjuder en helt unik helhetsupplevelse för den som är reseintresserad och vill få inspiration till att uppleva den frihetsupplevelse som det mobila livet ger.

– Elmia Husvagn Husbil

Förutom utställare representeras också destinationer, campingplatser (som visar på bredden att välja bland när man reser i Norden), och inspirerande föreläsningar med Gone camping, Husbilen Test och mina bloggkollegor FreedomTravel.  Det går också att träffa företrädare för campingar i både Sverige och Danmark, men även Transportstyrelsen som kan svara på frågor om vad som gäller i trafiken och olika lagar och regler.

Mer information om tider, priser och program hittar ni här: Elmia Husvagn Husbil,

Mer läsning för tips och inspiration, husbil med barn:

LillaFamiljenReser.se är just nu på väg till Centralasien i husbil/van med barn i släptåg, följ deras reseblogg för ”barnfamiljen som söker det lilla extra”.

Min poddkollega Lisa spenderade 3-4 veckor (och 350 mil) på Nya Zeeland i en husbil med barnen som då var drygt 1 och 3,5 år gamla, läs mer här: Guide till Nya Zeeland – roadtrip med husbil och de bästa sevärdheterna


Inlägget om husbil med barn är skrivet i samarbete med Elmia Husvagn och Husbil

3 comments

  1. Hej Mycket intressant om resor med barn i husbil något vi ofta gör. Både med barn och eller barnbarn.

    1. Tack! Ja, vad härligt med sådana resor – önskar att vi kan göra det som familj i framtiden!

  2. Hej Annika!

    Att köpa en husbil till vår familj är nog bland det absolut bästa vi gjort. Både barnen, hunden och vi vuxna älskar detta sätt att resa. Det absolut bästa är att det möjliggör en spontanitet i vårat resande, som annars kan bli lite halvbökigt inte minst med 2 ungar. Vi kan inte annat än starkt rekommendera detta fantastiska sätt att upptäcka Sverige och världen som familj. 🙂

    Ha en fin midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close