Close
Midsommarhälsning från Gotland!

Midsommarhälsning från Gotland!

Vi hade någon slags plan om att spendera midsommar uppe vid Lofoten det här året. Sedan satte sig Tobias med väderappen och såg att Gotland lovade en hel massa sol. Därefter gick allt ganska snabbt! Biljetter bokades…

midsommar Gotland

… och ett par dagar senare klev vi av båten i Visby för att hämta upp en skruttig (men charmig!) hyrbil. Vi hade gärna tagit med vår Volvo på färjan, det skulle ha underlättat en del, men riktigt sådant flyt hade vi inte med biljetterna. Annars består vår planering den här resan mest av att… inte planera så mycket alls. Väder, humör och allmänna energinivåer får styra och det har hittills blivit så mycket bättre än vad vi hade vågat hoppas på.

midsommar Gotland

På självaste midsommarafton drog vi över till Fårö (noll kö till bilfärjan vilket är mer undantag än regel under sommaren). Vi prickade dessutom in ett fint midsommarfirande på Lauters, stället vi stannade till vid för att äta lunch.

midsommar Gotland

Jag har som sagt gjort ovanligt lite research inför den här resan, men hojtade till om FOTOSTOPP (!!) när vi körde förbi det här fina fiskeläget (Helgumannen)…

midsommar Gotland

… på väg mot Langhammars där vi gav oss ut på rauk-spaning. Det var inte en särskilt svår uppgift, med tanke på att den mest kända är typ 10 meter hög och megakändis.

midsommar Gotland

Barnen samlade snäckor på Sudersand – en av Sveriges absolut finaste sandstränder. Och så badade vi såklart. Massor! Eller sanningen är väl snarare att jag mest gick runt som en nojig tant-mamma och var nervös över att barnen gick alldeles för långt ut i vågorna. Då får nog snäcksamlande anses vara en betydligt bättre aktivitet för mina nerver.

midsommar Gotland

Vi bor på gångavstånd till Högklint, en utsiktsplats som bjuder på magi varje kväll. Här stupar klinten nästan 50 meter lodrätt ned i havet – vilket gör att solnedgångarna över horisonten såklart blir oemotståndliga så här års.

midsommar Gotland

Alldeles nedanför Högklint ligger ”vår” badstrand Fridhems strand, som är nästgårds typ fem minuters promenad från det lilla huset jag hittade på Airbnb samtidigt som Tobias scoutade biljetter till färjan (bingo även på boendet den här gången!). Här, vid stranden, spenderade vi de sista timmarna av det här årets upplaga av midsommarafton och konstaterade att vårt land i sommarskrud kan vara ungefär det vackraste som finns.

Vilken Resfredag det blev, och vilken midsommarafton vi fick. Tack Sverige!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Varje gång som jag ser bilder från Gotland så blir jag fylld av längtan dit. I år blir det nionde gången som vi besöker denna fantastiska ö. Som jag längtar!

    1. Ja, den har onekligen en alldeles unik charm över sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close