Close
Resfredag på tåget mot Karlskrona

Resfredag på tåget mot Karlskrona

Det är (res)fredag, och för första gången på väldigt, väldigt länge sitter jag på ett SJ-tåg. Slutdestinationen? Karlskrona! Det känns märkligt och bekant på samma gång, att sitta här i tågvagnen i sällskap av medresenärernas sorl. Jag känner mig glad, och fylld av den där oemotståndliga, och stundtals beroendeframkallande, känslan av att vara på väg. Här kommer alltså veckans fem på resande fot – i skrivande stund från Alvesta. Trevlig helg!

Resfredag på tåget mot Karlskrona

#1. Hurra för tågtid med allt vad det innebär!

När tåget går i tid, jag har fönsterplats i första klass, internet fungerar och väskan innehåller godbitar från Gateau – då är allt som det ska. Älskar att se landskapet susa förbi utanför, och att ha tid för slöscroll, bokläsning och liksom… återhämtning? Gubbsova en sväng, äta lite godis, dricka te och inte minst vara på väg till en favoritplats! Och låt mig även ge en eloge till min muntra konduktör som utbrister ”Det ombesörjes!” med småländsk dialekt när jag svarar att min slutstation är Karlskrona. Tack och lov för trevligt folk och uppsluppen helgkänsla på tåget.

#2. Intressanta samtal med medresenärer

Och på tal om trevligt folk. På sträckan mellan Stockholm och Alvesta hamnade jag bredvid en nybliven pensionär. Efter de där första trevande minutrarna, ni vet när man känner in läget (vill hon/han prata, sova, jobba eller bara vara i fred!?) märkte båda två att vi var ovanligt pratglada just idag. Och så pratade vi! Om spännande resor, exotiska platser (japp, den här mannen har rest till de mesta avlägsna platserna både i jobbet och privat), om att landa i nuet, om världsläget, ungdomen, livet och allt däremellan. SOM JAG HAR SAKNAT DE HÄR MÖTENA som ger så mycket – både perspektiv, insikter och socialt umgänge som jag (och många, många andra) uppenbarligen är svältfödd/a på.

#3. Tågresorna och kisslukten

tåg

Låt oss dock konstatera att tåglivet inte bara består av guld och gröna skogar. Verkligen inte. Det är mindre kul att besöka toaletten och få kväljningar av ingrodd kissdoft – måste det verkligen vara så? Skärpning alla! (Det är betydligt trevligare toaletter på Öresundstågen mellan Alvesta och Emmaboda, bra att veta för nödiga tåggäster som kan hålla sig till eventuellt tågbyte.)

#4. Att lämna hemmet efter frisörbesök

Alltså, känslan att vara redo att ta sig an världen efter ett frisörbesök, låt oss prata lite om den!

Under den här pandemin har det stundtals känts som att jag har förfallit helt. Noll smink, (och trots det problemhy för första gången på flera år!??), mjukiskläder, hår som deppar ihop totalt… Ett besök hos min frisör Lina senare och POFF – livet blir liksom lite roligare att leva (i alla fall fram tills nästa hårtvätt).

#5. Middag på La Perla

Det här är en bra och efterlängtad vecka för mig, med mycket kul i kalendern. Igår var jag i Stockholm för en middag med resebloggsvänner som jag inte har träffat på minst ett halvår. Alla var sugna på pasta, så när paret Ingrossos italienska restaurang La Perla kom på tal var alla överens om att boka in oss där.

Restaurangen ger ingen vidare wow-faktor från utsidan (ligger vid ganska tråkiga Fatburen på Södermalm), men är betydligt trevligare på insidan. Maten då? Well. Ett litet styng av besvikelse om jag ska vara ärlig. Förrätterna var toppen, absolut, men pastan (vi provade totalt 4 olika) var väl sisådär. Vi hade som sagt höga förväntningar, men jag tycker inte upplevelsen räckte hela vägen fram. Check på La Perla, men kommer nog dröja innan jag återvänder. Typ så.

la perla
Towe/Come fly with Me, Katarina/Äntligen Vilse, Lisa/Let’s go Explore och Sofia/Fantasiresor.

Höga förväntningar hade jag även på sällskapet, och där behövde jag inte bli besviken! Så himla fint att träffas IRL igen.

Nu susar tåget snart förbi Växjö, och jag ser fram emot en långhelg med höststädning, bryggbad, syskonhäng och kräftskiva. Jag har Lars Winnerbäck i lurarna, som av en händelse spelas ”Tror jag hittar hem” och jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Hurra för tågresor, familj och hopp om livet!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Härligt med bloggmiddag! Jag hakar gärna på nästa gång.

    1. Hojta nästa gång inför eventuella Stockholmsresor!!

  2. Trevlig fredag och helg Annika! Vilken härlig lista. Jag log lite särskilt från öra till öra för nummer 2 på listan. Åååh 🙌🏻 för sånna möten.
    Kram

    1. Tack detsamma Rosita. Jaaaa, har verkligen saknat den typen av möten. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close