Close
Företagardrömmen – från dröm till verklighet!

Företagardrömmen – från dröm till verklighet!

I år är det tre år sedan jag skickade ett mejl till min dåvarande chef om att jag behövde boka ett möte med honom. I år är det tre år sedan jag slutade banna pendelsträckan till och från juristkontoret på Stora Essingen. I år är det tre år sedan jag sa upp mig, för att istället bli min egen chef. Jag vet att vi är många med mig som har burit – eller bär den – Företagardrömmen. Mot den bakgrunden kommer ni framöver att få läsa mer om företagande här på bloggen.

Företagardrömmen – från dröm till verklighet!

Jag och min proffsiga bloggkollega Jennifer Sandström, som startade eget samma år som mig, har under ett bra tag pratat ihop oss om att köra en gemensam insats under hashtaggen #företagardrömmen. När vi själva skulle starta eget inspirerades vi förvisso av storfräsare som Petter Stordalen och jag läste också böcker som Fredrik Ekströms ”Sälj! Konsten att sälja vad som helst till vem som helst”. Men kunde jag identifiera mig med någon av dem? Nej! Jag gick ju mot 40- årsstrecket, var småbarnsmamma (vilket medför försörjningsansvar) och hade egentligen en bekväm och utstakad karriär framför mig.

Nu sitter jag här, tre år senare, och kan faktiskt titulera mig kvinnlig entreprenör. Med jämna mellanrum får jag frågor om just det, entreprenörskapet, och vill gärna dela med mig av erfarenheter och tankar från mitt perspektiv.

företagardrömmen

Jag gick länge och bar den, drömmen om att en gång bli egen. Företagardrömmen. Under 2017 gjorde jag slag i saken och blev min egen – fullt ut.

#företagardrömmen

Varför namnet Företagardrömmen?

Hej och välkommen till Resfredag – resebloggen där drömmar blir till verklighet!” Känner ni igen välkomstfrasen? Det har varit ett genomgående tema för mig genom livet – att våga förverkliga mina drömmar vare sig det handlar om resor eller annat. I slutändan var det Jennifer som kläckte namnet, som jag älskar! En dröm behöver inte nödvändigtvis förverkligas, men att våga drömma tror jag är livsviktigt och nödvändigt. I det här fallet vill vi fånga in personer som går och drömmer, längtar och hoppas på att någon gång ta steget att bli sin egen chef.

Företagardrömmen och upplägget under 2020:

Jag och Jennifer kommer under 2020 att publicera ett blogginlägg varje månad med specifika teman, det vill säga totalt 12 inlägg per blogg. Vi har valt teman som vi själva har haft funderingar över – och allt eftersom inläggen publiceras är vår förhoppning att ni ska kunna få en någorlunda uppfattning över vilka saker ni själva behöver tänka på för att förverkliga Företagardrömmen. Vi hoppas givetvis att fler bloggare, och för all del läsare, hakar på och gör sina tolkningar av våra teman. Vi hoppas också att ni använder vår hashtag för att inspirera fler att våga drömma #Företagardrömmen.

Läs mer om Jennifers tankar om #företagardrömmen: Till alla er som bär på den där FÖRETAGARDRÖMMEN


Här kan du läsa alla mina tidigare inlägg om att vara egenföretagare. (Foto omslagsbild: Jennifer Sandström)

8 comments

 1. Ska bli intressant att följa.
  Lycka till

  1. Tusen tack Palle! Ska bli kul att dra igång det här!

 2. Helt fantastiskt! Jag kommer läsa allt och ta in! <3

  1. Åh. Vad glad jag blir, tack för din kommentar Emma!

 3. Jaa jag hänger såklart med Annika och Jennifer!! Supergillar båda era bloggar – liksom inte minst ER. Och delar gärna med mig av egna erfarenheter i era inlägg lite nu och då.
  Kram R

  1. Vad glad jag blir att höra det Rosita! Du sitter inne på mycket klokskaper i det här ämnet, så ser fram emot att höra ännu mer om dina erfarenheter. Kram!

 4. Vilken härlig idé på serie! Och ett fantastiskt sätt att utveckla bloggen på och tillföra värde inte enbart utifrån resor som grej, utan personer med den typ av livsstil som också älskar att resa.

  1. Tack snälla Sara, känns spännande att köra det här ett tag och se var det landar. Får många frågor om just egenföretagande, så det kändes som ett naturligt steg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close