Close
Fjärde advent: Vinn guidad tur i Karlskrona & mobilskal

Fjärde advent: Vinn guidad tur i Karlskrona & mobilskal

Fjärde advent: Vinn guidad tur i Karlskrona & mobilskal

Det har redan hunnit bli fjärde advent och det är därmed dags för fjärde sista luckan i Resfredags adventskalender. Tävlingen avslutad.

Guidad sommartur i Karlskrona

Ni som följer mig här i bloggen har väl knappast missat att jag älskar att hänga i Karlskrona. Nu har någon av er chansen att lära känna min hemstad lite bättre! I dagens lucka bidrar Karlskrona Turistbyrå med en vinst bestående av en valfri guidad tur (Karlskrona Turistbyrås egna) för fyra personer under sommarsäsongen 2020.L

karlskrona

Mobilskal Atmos X4 (Thule) till iPhone 7 Plus

I dagens lucka ligger också ett mobilskal från Thule, närmare bestämt ett korallrött Atmos X4 till en iPhone 7 Plus.

thule

För att tävla i dagens lucka vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. Vilket år grundades Karlskrona?
 2. Motivera varför just du vill vinna den här luckan.

Tävlingen avslutas vid midnatt den 4 januari 2020. Lycka till! Tävlingen är avslutad, vinnaren blev Maria Svensson. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Dagens vinst skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt.

13 comments

 1. Maria Svensson says:

  1680 av Karl XI ❤
  Som Karlskronit har jag många gånger funderat på att bli Världsarvsguide, få berätta, leva sig in i historien och trollbinda gruppen man guidar! En guidad tur vore en bra lektion!
  Sen är jag alltid pigg på att lära mig mer om staun, kunskap får man aldrig för mycket av., En guidad tur med några vänner, varav en utflyttad, men återkommande några veckor varje sommar vore både kul och lärorikt!
  Man är faktiskt för dålig på att turista i sin egen stad!

  1. Grattis Maria, du vinner!!

   1. Åh vad glad jag blir!!❤

 2. Catharina Adolfsson says:

  1. 1680
  2. En utflykt till Kalskrona i sommar, med en guidad tur är ju ett jättebra sätt att få inblick i stadens historia och även en överblick över staden och dess gobitar!
  Hoppas på vinst så det kan bli en helg i Karlskrona med familjen i sommar.

 3. 1. 1680
  2. Jag älskar att åka iväg till städer där jag inte har koll. Detta skulle vara intressant och besöka med mina barn. Och få en guidad tur.

 4. 1680. Skulle vilja ge vinsten till min älskade pappa som blev änkeman förra året. Ett sätt för honom att komma över sorgen har varit att göra resor runt om i Sverige. Nu håller jag timmarna för min pappa.

 5. Svar. 1680
  Motivering:
  Har ingen Facebook och inget Instagram
  kan aldrig tävla någon annanstans
  så chanserna för såna som mig är inte många
  just därför måste man tävlingstillfällena genastr fånga

 6. Svar = 1680

  Karlskrona är en spännande plats,
  och jag är redo att där göra en insats !
  Utforska och inspektera,
  jag vill se och veta mera !
  Jag är en nyfiken person,
  och vill gärna upptäcka denna zon !

 7. 1. År 1680
  2. Jag och min familj är mycket runt Sverige när vi har semester. Det är så härligt att upptäcka sin närmiljö. I sommar har vi tänkt oss uppåt i landet, för att vandra och tälta. Dock är det också härligt med lite kortare resor, över en eller några dagar. Trots att vi bor bara runt 10-15 mil från Karlskrona har vi aldrig varit där. Det hade varit en toppenresa att få göra, precis lagom en skön sommarhelg när vi inte vill sitta så länge i bilen eller på tåget!

 8. 1. År 1680

  2. Till Karlskrona vill jag fara,
  för att av ett nytt ställe få njuta en smula bara.
  Bara se mig omkring, äta gott
  och bo flott.
  Det är att koppla av
  från vardagens stress och alla krav.

 9. Kerstin Jonasson says:

  1 Karlkrona grundades 1680
  2 Ett världsarv måste ju vara något speciellt. Jag har läst att det är en mycket vackert bevarad örlogsstad belägen på öar. Det vill jag se med egna ögon . Och så vill jag hälsa på gubben Rosenbom!

 10. Susanna Andersson says:

  1. Karlskrona grundades 1680.
  2. Efter 6 månaders boende i Karlshamn, så vann Blekinge mitt hjärta fullständigt, och det går inte en dag utan att jag drömmer om att flytta tillbaka. Tyvärr får jag vänta ett par år tills barnen har slutat skolan då jag av olika anledningar inte vill flytta på dem. Karlskrona är nog den staden i Blekinge som jag har utforskat minst och en guidad tur där hade ju varit fantastiskt. Just nu drömmer jag om en framtid i trakten runt Karlshamn, men får jag chansen att utforska Karlskrona så är det kanske där min framtid finns. För i Blekinge finns den utan minsta tvekan.

 11. 1680
  Jag har nyligen flyttat till Blekinge och vill gärna följa med på en guidad tur innan jag blir ”hemmablind” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close