Close
5 resmål jag skriver på önskelistan till tomten

5 resmål jag skriver på önskelistan till tomten

En av de mest frekvent frågorna till mig nuförtiden handlar om vilken destination som väntar nästa gång det är dags att resa. Hade någon ställt frågan just idag hade svaret blivit Dalarna (julfirande!), Uppsala (innebandycup) och Åre (skidåkning och kompishäng). Några utlandsresor har jag faktiskt inte bokade just nu, inte en enda faktiskt. Det känns lite konstigt, men öppnar ju också upp för det bästa jag vet näst efter att faktiskt resa = att drömma om resor. Veckans fem får därför bli en lista över 5 resmål jag skriver på önskelistan till tomten. Om, eller när, jag får chans att besöka de här platserna spelar egentligen ingen roll i slutändan – men en (önska)lista är aldrig fel i min värld.

5 resmål jag skriver på önskelistan till tomten

#1. Armenien

Jag har ingift släkt från Armenien, och har alltid fascinerats av deras berättelser om det bildsköna landet. Under resan till Mauritius träffade jag en bloggkollega från Armenien som frågade när det var dags för mig att resa dit. ”Soon!”, var mitt spontana svar – vilket jag håller fast vid.

#2. Borneo

Efter att ha läst min bloggkollega Ingers inlägg om Borneo började tankarna snurra rejält, och jag kan erkänna att jag har spenderat en del tid med att googla flygbiljetter med Air Asia från Krabi till Kota Kinabalu (på Borneos nordkust). Själva flygtiden är rimlig med 3 timmar i luften, men med mellanlandning i Kuala Lumpur är det ändå en resa på dryga 7 timmar från Krabi. Å andra sidan. BORNEO! Jag måste ta en rejäl funderare på det här. Min 40-årsresa kanske kan bli en liten sväng dit istället för till Kanada? SÅ MÅNGA ROLIGA VAL!

#3. Ukraina

Ja, alltså Ukraina – och specifikt Kiev – har verkligen stigit som en raket i min önskelista. Jag hör om det från alla håll och kanter (bland annat 4000mil), och lockas av beskrivningarna om en vacker stad med liv och rörelse.

#4. Laos

Eftersom både jag och (förhoppningsvis) Tobias kan jobba på distans fortsätter vi planera för longstays på Koh Lanta så ofta vi har möjlighet. I samband med de här resorna vill jag också resa runt till Thailands grannläder, och Laos har jag hört väldigt mycket bra om. Dit vill jag ta mig någon gång!

#5. Nepal

Inte riktigt lika nära, och inte riktigt lika smidigt. Men ändå, Nepal liksom. Bergsmassiv i det oändliga – tänk om…


Hur ser din önskelista i resväg ut till tomten i år? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

11 comments

 1. Viken kul lista! Här är min!
  Berlin igen!
  Budapest.
  Amsterdam.
  Vilnius.
  Wroclaw
  Bratislava

  1. Tack Maria, flera ställen jag också vill besöka på din lista. Eller ja, alla när jag tänker efter…. 🙂 Några av dem för första gången, andra igen. God jul på dig, tack för dina kommentarer i år. <3

 2. Åka Oregonkusten upp till Seattle
  Martha’s Vineyard
  Nashville
  Italien, var som helst
  Till Kajsa i Spanien

  1. Jag följer med till SAMTLIGA!

 3. Instämmer helt om Borneo, vilken dröm att få resa dit! Och tänk, jag som råkar vara på Lanta just nu ett par månader och ska några dagar till Kuala Lumpur i januari. En avstickare till Borneo hade inte suttit helt fel😀

  Annars drömmer jag om
  Cinque Terre i Italien
  Costa Rica
  Nicaragua
  USA – lite kors och tvärs
  En tågluff genom Europa

  God Jul till dig, Annika!🌟

  1. Åh, håller helt med – en ”liten” avstickare kan inte sitta fel. 🙂

   Många fina resmål på din lista – tack för att du delar med dig. God jul till dig också!

 4. Spännande resmål! Ukraina har vi besökt tre gånger faktiskt (men ganska längesedan nu). De andra länderna låter lockande! Jättesvårt att bestämma vad som skulle stå på önskelistan … Kanske Japan eller några länder i Afrika eller runt Georgien, Uzbekistan … Det finns mycket som lockar!

  1. Eller hur, så många spännande platser att uppleva. Kanske bara i drömmen, kanske på riktigt. Vi får se vad kommande år har att erbjuda. Kram och god jul!

 5. Laos fick jag höra mycket om under min resa till Filippinerna och blev då väldigt sugen.
  Ska suga lite på vilka mina drömresmål inför 2020 är.

  1. Ja, Laos lockar verkligen. Någon gång, på något sätt…

 6. Om Laos lockar, kika in på firstmorning.se
  Vi har nyss varit där och skriver just nu om Mekongfloden. Nästa vecka kommer även ett inlägg om Luang Prabang. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close