Close
Fem tydliga vårtecken

Fem tydliga vårtecken

Inte ens Corona/Covid-19 kan hindra vårens efterlängtade intåg i Sverige. Här är fem tydliga vårtecken i min lilla bubbla!

Fem tydliga vårtecken

#1. Körsbärsblommor i full prakt

glass

Kanske är det redan över och förbi i Kungsträdgården i år, men blomningen har i alla fall inte undgått sociala medier trots Coronatider. För egen del förknippar jag körsbärsblomningen med obligatorisk mjukglass, årets första är den klart godaste.

#2. Nya vårskor och kläder till barnen

nelly-skor1
Superfit-skor från tidigare år.

Aldrig blir det så tydligt hur snabbt de små växer som när vårkläder och skor rotas fram från skrymslen och vrår, samtidigt som vintergrejerna packas undan. De växer i turbofart, ungarna, och nu är det hög tid att inventera och uppdatera garderober… IGEN!

#3. Återvunnen (och återfunnen) löparglädje

the-run
The Run, fem kilometers löparglädje under våren 2012.

Vårens första lopp brukar bli en bra indikation på hur löpformen har klarat vintern och mörkret. Våren kommer ofta med återvunnen (och återfunnen) löparglädje, men i år är det faktiskt ganska kämpigt. Min kropp vill hellre promenera under flera timmar i sträck, gärna med en kompis eller syskon som sällskap i telefonlurarna.

silva ryggsäck

Men visst, några springrundor har det blivit – och jag räknar med många fler nu när skogarna strax kommer att vara som allra vackrast i exploderande grönt. Jag längtar också efter att låta min nya löparväst från Silva jobba vidare i trailspåren!

#4. Utflykter

mörkö

Med våren kommer också utflykternas revansch. Idag, när vårsolen värmde som bara en vårsol kan värma, satt jag och Tobias i en lekpark och tittade på Nelly när hon gungade. Tobias såg nöjd ut över konstaterandet ”att han hade glömt hur mycket han hade längtat efter det här”. Solen, värmen och hoppet om en lång och härlig sommarsäsong. Det är SÅ mycket enklare att motivera barnen (och Tobias) till utflykter nu, jämfört med ett par månader sedan.

#5. Fotbollsfokus

barnen-myhre

Japp. Nu börjar säsongen då hallen och resten av huset är fullt av grus, ”konstgräskulor”, svettiga fotbollsskor och högar med fotbollskläder. Barnen kör fotboll på gården varje eftermiddag/kväll, träningarna är gång och Sebastians lag kör fortfarande matcher.


Ett annat tecken att våren är på ingång? Fullt med golfprylar i bagageutrymmet och nyinköpta penséer till verandan. Vilka är dina säkraste vårtecken?

2 comments

  1. Maria Svensson says:

    Åh, jag åt årets första mjukglass igår! Håller med det är ett säkert vårtecken.

    1. Hurra! Mer glass till folket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close