Close
Restaurant J vid Nacka Strand: lunchlyx i Stockholm

Restaurant J vid Nacka Strand: lunchlyx i Stockholm

En av många resedrömmar under de senaste åren har inbegripit en tur till New England på USA:s östkust. (Med New England avses alltså Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Connecticut och Rhode Island.) En av platserna som lockar är Newport, som jag tror de flesta svenskar associerar med en inrednings- och klädstil i form av blåvita ränder, skärgårdstema och klassiker som aldrig tycks bli omoderna. För att få ett litet smakprov av New England och Newportkänslan på hemmaplan kan jag rekommendera Restaurant J vid Nacka Strand.

restaurant J nacka strand
Lunchsällskapet!

Tips! Ägarna till Restaurant J:s ägare driver också det omtyckta hotellet Hotel J, som ligger på ynka 250 meters avstånd från restaurangen.

Restaurant J vid Nacka Strand: lunchlyx i Stockholm

restaurant J nacka strand

Restaurant J ligger alltså vid Nacka Strand. Härifrån väntar första parketts utsikt över både skärgårdsbåtar och flådiga villor på Djurgården.

En modern skärgårdsupplevelse i Stockholm

– Hotell/Restaurant J
restaurant J nacka strand

Själva restaurangen ligger precis vid vattnet, med inredning i klassisk Newportstil. Under sommarhalvåret öppnar restaurangen sin stora uteservering, då med extra fokus på fisk och skaldjur. Det solsäkra läget passar utmärkt under dagtid, och när kvällen närmar sig kan gästerna enligt restaurangen räkna med ”Stockholms vackraste solnedgång”.

restaurant J nacka strand

Jag har själv bara varit här under festligare tillfällen, men restaurangen fungerar lika bra för återkommande lunchgäster.

restaurant J nacka strand

I väntan på vår beställning slår vi oss ner i soffgruppen framför…

restaurant J nacka strand

… restaurangens eldstad med dess sprakande brasa.

restaurant J nacka strand

Barnen beställer varsin ”barnburgare”…

restaurant J nacka strand

… alltså hamburgare med pommes frites. Fint kött, bra bröd och krispiga pommes ger mer än godkänt.

restaurant J nacka strand

För egen del beställer jag in ”Veckans Veg” vilket är en gnocchi med rostad grönkål och körsbärstomater, en maträtt som jag verkligen kan rekommendera vidare. Gnocchin har stuns utan att vara för degig, grönkålen är perfekt rostad och portionen generöst tilltagen. Tobias beställer ”Dagens Special” i form av schnitzel med rostad potatis. Innan maten kommer in serveras vi också varma frallor i en brödkorg.

restaurant J nacka strand

Slutnotan (i mars 2020) landar på 915 kr för hela familjen (Barnburgare 145 kr, Veckans Veg 195 kr och Dagens Special 225 kr samt läsk 45 kr/styck), vilket definitivt ligger över genomsnittspriset för en lunch. Det här är å andra sidan inte vilket lunchhak som helst, och jag betalar gärna extra för både service, stämning och upplevelse.

restaurant J nacka strand

Alla nöjda, alla glada, hit kommer vi gärna och firar födelsedagsbarn igen!

Adress: Augustendalsvägen 52, 131 28 Nacka Strand. Mer information hittar du på hemsidan.

Take Away! Nu i Coronatider går det att beställa Take Away med 25 procent rabatt – läs mer här.


Här hittar ni fler tips om Stockholm med omnejd.

8 comments

 1. Din gnocchi såg väldigt god ut och det låter som ett härligt ställe, men 45 kr för läsk? Fy tusan! Det ser ju ut att vara en 33 cl också? Dagens special för 225 kr är väl också lite saftigt, men jag betalar hellre lite extra för maten än drycken. Speciellt om det är bra mat. Min smärtgräns för dryck brukar gå runt 35 kr om det är riktig Coca Cola, men är det dyrare än så brukar jag försöka stå ut med vanligt vatten hur gärna jag än vill ha min Coca Cola.

  Mvh hon som ofta dricker upp en 33cl Coca Cola alldeles för snabbt och därför ofta ”måste” beställa in en extra och därför måste betala dubbelt så mycket för läsken och därför tycker att 90 kr för läsk till maten inte är acceptabelt 😉

  1. Jag kan säga att jag drack min Cola light med vördnad… 🙂 Det här är ett ställe jag själv går till bara för att fira lite extra, annars håller jag med om att det är alldeles för dyrt för en ”vanlig” lunch.

   1. Förstår det! Det är väl kanske inte omöjligt att jag kan göra nåt enstaka undantag beroende på hur sugen jag är på Cola.

    Ibland får man unna sig med lite lyx i vardagen också tycker jag 🙂

    1. Eller hur, vardagslyx ska inte underskattas… (särskilt inte i dessa tider!)

 2. åh, så länge sedan jag var där! kändes mysigt med stockholm när jag läste det så tack för det digitala stockholmsbesöket 🙂

  1. Ja du, det är mycket digitala besök just nu! Själv gjorde jag uppenbarligen ett sådant till Järvsö idag…

 3. Men åh vilken mysig lunch, ser jättegott ut 🙂

  1. Ja Annie, väldigt gott och väldigt trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close