Close
Fem månader och en nygammal vardag

Fem månader och en nygammal vardag

Inför skolstart och höstterminens intåg brukar jag vilja göra någon slags avstämning för mig själv, som inbegriper både tillbakablick och målsättningar framåt. Ni vet, lite som runt nyår. Jag älskar nystarter, men är inte riktigt lika bra på det som kommer sedan.

Fem månader och en nygammal vardag

För fem månader sedan var det som att jorden valde att ta en ny bana istället för runt sin egen axel. Nu när hösten stundar är det med andra ord en nygammal vardag som väntar. Jobb ska utföras, skoldagar ska avverkas, aktiviteter ska planeras och målsättningar uppfyllas – i den mån det går givet omständigheterna. I vår familj väntar, utöver och till viss del på grund av rådande världsläge, mycket nytt på en och samma gång. (Lite för mycket nytt, kan jag känna ibland.)

östergötland med barn
Lillasyster blir stor, och storasyster ännu större.

En stor grej är förstås att allas våran Lillmyhran börjar förskoleklass. Skolan börjar nu på onsdag, och vi har ännu inte fått besked om vi får följa med in i klassrummet. Vi har heller inte träffat varken läraren eller klasskompisarna, allt sådant ställdes in i våras. Det är som det är, men lite konstigt känns det med all ovisshet.

Idag, mitt i den tropiska sommarhettan, var jag och Tobias på IKEA för att beta av inköpslistan till padelhallen. Hemsidan som jag påbörjade har fått en sista slutfinish av min proffsiga systerdotter, så kul att sidan är live!

nynäshamn padelhall

För ja, mitt i det här Coronaåret öppnar vi alltså en padelhall här i Nynäshamn. Det har varit fantastiskt kul att se den växa fram, men visst har det här projektet också inneburit en del magont mellan varven. Den öppnar liksom inte sig själv, om vi säger så. Just nu inväntar vi sista byggarbetet och slutbesiktningen, och hoppas efter det sista slutfixet att kunna öppna sista helgen i augusti. Gah, det är verkligen snart!

annika
Inväntar min allra första arbetsdag i maj på en parkbänk i Humlegården.

För egen del är jag i full gång med min (nygamla) jobbvardag efter några veckors ledighet. Att börja på en ny arbetsplats mitt i en rådande pandemi är klart annorlunda, och direktiven om att fortsätta jobba hemma även nu i höst står fast. Årets mantra ”Vi ställer inte in, vi ställer om” gäller såklart även på kontoret, och jag tycker det är oerhört intressant att läsa alla artiklar om vad Corona/Covid-19 egentligen kommer att innebära för våra arbetsplatser i framtiden.

… och hösten då?

Att detaljplanera livet är det inte längre tal om, jag får helt enkelt ta en dag i taget…

Söderhamn tips

… men jag hoppas bland annat fortsätta både sommarkänsla samt löpar- och badsäsong ett tag till. Jag planerar också att spela mycket padel (fattas bara annat!), åka till Blekinge (vem vet om det snart kommer nya reserestriktioner?) och försöka ta hand om både mig själv och familjen i den här nygamla vardagen. Det jag inte planerar att göra i höst är däremot att åka utomlands, men det är väl ungefär det enda jag vet med bestämdhet just nu.


Hur ser din höst ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close