Close
Resorna jag längtar efter under 2018

Resorna jag längtar efter under 2018

Efter en oändligt lång och mörk vinter börjar dagarna kännas ljusare, på alla sätt och vis. I veckan började jag och Tobias för första gången i år att på allvar prata om hur vi ska lägga upp våra semesterveckor under 2018.

Efter att ha klurat lite fram och tillbaka har jag landat i att mitt drömscenario för resorna det här året ser ut ungefär så här.

Resorna jag längtar efter under 2018

Sverige:

sommaren
Foto: Elina Bernpaintner

Jag vill se oändligt mycket mer av Sverige och har en hel lista på städer, orter och sevärdheter som jag vill åka till under 2018. En del resor är redan spikade inom ramen för min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor, jag ska bland annat tillbaka till Söderköping för att göra en uppföljare till det här inlägget. Jag  kommer också att åka till Sigtuna igen, jag har varit där flera gånger (senast igår och idag på en kickoff/poddkonferens!) och ser alla anledningar i världen att åka tillbaka. I övrigt planerar vi som vanligt för en runda till västkusten under sommarlovet och vill givetvis spendera så mycket tid det bara går i min hemstad Karlskrona.

Europa:

irland
Vi tar sikte på Irlands gröna kullar. Foto: Monica Bernpaintner

För ett tag sedan spikade jag och Tobias en resa till Irland i mitten av juni, i sedvanlig ordning åker vi på en sommarresa tillsammans med ett kompispar. Den här gången lyckades vi enas utan någon egentlig diskussion, efter förslag från våra vänner fastnade vi för upplägget med dramatisk natur, mängder av slott och eventuellt en och annan golfbana (jag kan till och med tänka mig att damma av mina klubbor!). Hotellet är redan bokat, våra vänner hade fått tips om det här stället som ser ut att vara riktigt fint. Tobias har också flaggat för att han vill spela VM i racketlon i augusti, det här året hålls tävlingarna i Schweiz (förra julen följde hela vår familj med och hejade på honom i Nürnberg, Tyskland). Som planen ser ut i skrivande stund bilar vi ner för att ta del av en rejäl dos sommaralper i anslutning till tävlingen. Jag och Lisa har också pratat om en vandringsresa vid något tillfälle – ska sommaren 2018 måhända bli Den Stora Vandringssommaren!?

Övriga världen:

resorna

Jag och Tobias hoppas att vi hinner med en familjeresa till Israel i år och siktar eventuellt på en tur dit under höstlovet. I övrigt håller vi på att reka boende och skolplatser inför ytterligare en longstay på Koh Lanta/Thailand efter nyår. Efter två längre omgångar där nere vet vi precis vad som väntar och vi vet med bestämdhet att vi älskar det.

Läs mer: Drömmar, mål och planer inför 2017


Hur ser dina planer för resorna ut för 2018?

12 comments

 1. Jag vill också resa mer i Norden! Speciellt i södra Sverige känner jag att jag har massor att upptäcka. Vad kul med Irland, dit har jag alltid vilja åka 🙂

  1. Men visst finns det oändligt mkt att se och göra här i Sverige – listan är lång! Irland är toppen baserat på det jag hann se i Dublin för några år sedan.

 2. Roligt att det börjar ta form

 3. Åh låter som ett härligt resår! Vi gar faktiskt inte planerat något mer i år ännu! Kom ju relativt nyligen hem från en familjeresa i Serbien. Men västkusten och dalarna blir det alltid på sommaren. Sen får vi se vad det blir mer. Jag tar numera 1v i taget. Nästa v blir det Thailand igen.

  En lång stay igen låter ju helt underbart 🙂 såå avis!

  Kramar

  1. Du reser ju mkt i jobbet, så du kanske inte hinner längta lika mycket… .eller hur funkar det där?

 4. Låter som ett härligt resår:) Var i Dublin i höstas och vill verkligen tillbaka för att utforska de gröna vidderna på landsbygden! Skall till Spanien på sommarsemestern… blir väl ngn tur till Göteborg och ev Vilnlius so far…
  /Petra

  1. Härligt Petra! Vilnius vill jag också uppleva ganska snart.

 5. Härligt att ha resor att se fram emot! Vi ska oxå till Irland, i slutet av april 🙂

  1. Ja, livet blir lite roligare då! 🙂 Kul med Irland, Peter berättade det.

 6. jag älskar dina svenska pärlor!!

  1. Tack, vad glad jag blir över att höra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close