Close
Poddinspelning på Downtown Camper by Scandic

Poddinspelning på Downtown Camper by Scandic

Nytt år = nya avsnitt av Att resa-podden! I vanlig ordning varvar vi våra inspirations- och destinationsavsnitt med inspel från intressanta gäster som kan bidra med sin expertis. Som 2018 års första gäst bjöd vi in resejournalisten Lina Skandevall.

I de allra flesta fall sitter jag och Lisa på varsin kammare (ibland i varsin världsdel) och spelar in våra podcastavsnitt via Skype och inspelningsprogrammet Audacity. När vi har gäster är det däremot betydligt enklare att ses och spela in på samma plats, vilket vi tidigare har gjort på Sheraton och Clarion Amaranten. Igår fick vi möjlighet att spela in det aktuella avsnittet på Downtown Camper by Scandic som ligger ett stenkast från Centralstationen.

Poddinspelning och övernattning på Downtown Camper by Scandic

downtown camper

Downtown Camper by Scandic är ett relativt nyöppnat hotell i centrala Stockholm där jag har varit på flera pressevent under hösten. Nu när julledigheten är slut börjar det att droppa in fler eventinbjudningar, den gemensamma nämnaren tycks vara att de alla hålls på just Downtown Camper. Var höll egentligen alla event till innan det här hotellen öppnade och hur länge kommer nyhetens behag att hålla i sig? Ganska länge skulle jag tippa, tills någon kommer på ett bättre alternativ. ”Camper” ligger centralt och är enkelt att ta sig till, det är ombonat, nytänkande (som exempel finns det här kreativa rum istället för traditionella konferensrum), har ett genomgående tema med fokus på urbana upptäckare och är dessutom inkluderande. Alla får som vill får hänga här och lobbyjobba och faktum är att just Downtown Camper nämndes på SAS presslunch i höstas som ett exempel på den ”lokala närvaro” hotellen nu vill åt. Som extra bonus såg jag alldeles nyss på Instagram att det ska öppnas en kombinerad rooftop bar/spa/fitnesscenter på takterassen som ska gå under namnet ”The Nest”. Det kan inte bli annat än succé!?

downtown camper by Scandic

Lisa har sovit på hotellet tidigare, men för mig var det första gången. Jag som rör mig i bloggvärlden har sett otaliga hotellgäster bli förevigade i hotellrummens numera omtalade fönsternischer. Vårt Classic Double-rum går i samma färgskala som resten av hotellet och känslan är rustik och robust (filten på sängen påminner om militärens gamla grå filtar som vi alltid hade hemma). Detaljerna är väl genomtänkta, som exempel har lamporna utanför hotelldörren samma utformning som rejäla ficklampor. I övrigt får rummet en guldstjärna i kanten för sina sköna täcken som har det perfekta hotellfluffet. 

downtown camper by Scandic

Badrummen är stilrena och kakelklädda, med kombinerad dusch/badkar. Bra tänkt med stora flaskor istället för små, det verkar bli allt vanligare på hotell som ett led i hållbarhetsarbetet.

Poddinspelning och övernattning på Downtown Camper by Scandic

Rummet blev också en alldeles ypperlig poddstudio när vi drog för gardinerna för att uppnå bästa möjliga ljuddämning. Tanken med Att resa-podden är att det ska finnas avsnitt som passar alla typer av resenärer, däremot är basen alltid våra personliga erfarenheter och tankar. Eftersom varken jag eller Lisa känner att vi riktigt behärskar lyxgenren kändes det naturligt att ta in en expertgäst för att prata om just lyxresor. Gårdagens poddgäst Lina Skandevall har arbetat som resejournalist i över 10 år och skriver bland annat om sina resor för First Class Magazine (ett av Sveriges mest exklusiva livsstilsmagasin). Det som utmärker Lina från många andra konsumenter av lyxresor är att hon varvar guldkanten med att stå med fötterna stadigt på jorden, närmare bestämt i Östergötland där hon bor i vanliga fall. Några av Linas tips om smultronställen ute på den svenska landsbygden hittar ni t.ex. i min guide om Söderköping.

att resa-podden

Efter middag på grannhotellet (läs mer nedan) och inspelning rusade Lina iväg mot tåget hem till Norrköping medan jag och Lisa fortsatte vår inspelningskväll med ytterligare ett podcastavsnitt – det var lika bra att riva av ett till när vi ändå hade ångan uppe. Vi hann dessutom gå igenom våra mål och planer för podcasten inför 2018. Vi har många tankar och idéer, nu gäller det också att hitta tiden att genomföra dem.

Avsmakningsmeny på Hobo

hobo avsmakningsmeny

hobo avsmakningsmeny

hobo avsmakningsmeny

För att vara i bästa möjliga form inför poddinspelningen laddade vi upp med en rejäl måltid i restaurangen på grannhotellet Hobo. Efter att ha kikat på menyn bestämde i oss för värma upp kvällens tema lyx genom att beställa in varsin avsmakningsmeny med totalt åtta (!) olika smårätter. Vi fick in rätter på löpande band, allt från grönkål med blåmusselskum och forellrom till fermenterade rödbetor med rökt biff. Som grädde på moset, bokstavligen talat, fick vi in en efterrätt bestående av frusen ängssyra, matcha och grädde. Otroligt gott och dessutom väldigt vackert för ögat. Middagen fick överägande plus, men även ett onödigt minus:

Plus: Förutom att maten rent smakmässigt visade på högsta klass var den också väldigt prisvärd i förhållande till mängden mat. Vi betalade 395 kronor/person, vilket får anses vara riktigt bra i centrala Stockholm.

Minus: Inget alkoholfritt vin på dryckesmenyn (suck!). Jag kan köpa att alla länder inte har kommit så långt, men driver någon en riktigt schyst restaurang i Stockholms innestad borde ett sådant alternativ vara en självklarhet. Eller vad tycker ni?


Tack Downtown Camper by Scandic som tillhandahöll ett hotellrum för att kunna spela in gästavsnittet av Att resa-podden.

3 comments

  1. Maria Svensson says:

    Hur var frukosten tycker Du? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close