Close
Åtta frågor om resande

Åtta frågor om resande

När jag såg chansen att haka på en lista med frågor om resande nappade jag direkt, min mammas förkärlek till listor av alla dess slag har uppenbarligen fortsatt i rakt nedstigande led.

För ett tag sedan skrev Towe/Come fly with Me en lista med åtta frågor om resande inspirerad av resebilagan i SvD. Tack vare Towe får jag nu anledning att plita ihop (ännu) en lista om mitt resande. Ni hittar tidigare varianter hos Resfredag härhär och här.

#1. Vart reser du oftast?

Roadtrip genom skottland

Om man bortser från alla miljoner (!) timmar jag spenderar på pendeltåg och tvärbana mellan hemmet i Nynäshamn och jobbet på Stora Essingen lär svaret bli Karlskrona, och då specifikt Sturkö. Pratar vi utlandsresor är förmodligen Skottland det land jag har återkommit, och kommer att återkomma till, flest gånger. Tur att min syster flyttade dit och fick resten av familjen att få upp ögonen för mystiska slott, blommande ljung och vänliga skottar i kilt.

#2. Flyg eller tåg?

att åka tåg

Om jag får välja blir det helst tåg. Att ostörd få sjunka ner i ett tågsäte med min laptop, bra uppkoppling och en rejäl påse smågodis är definitionen av lycka! Verkligheten brukar dessvärre se annorlunda ut i form av förseningar, barn som kräks, signalfel och allmänt kaos. Men, det finns en och annan ljusglimt! För ett par veckor sedan spenderade jag totalt fjorton ljuvliga timmar på tåget ToR mellan Stockholm och Åre tillsammans med Lisa (på bilden). Jag, eller snarare vi, har sällan varit så produktiva vad gäller bloggande, fotoredigering och poddplanering. Plötsligt händer det!

#3. Vilken är din favoritflygplats?

världens bästa flygplats

Jag gillar de flesta flygplatser. Eller snarare, jag gillar känslan av att se glada människor på väg någonstans. Jag tycker sällan att man får uppleva så mycket förväntningar och så många förhoppningar samlade på ett och samma ställe som på en flygplats. Om jag bara får välja en skulle jag säga att Singapore sticker ut lite extra. Att vänta på sin avgång där känns mer som att hänga i en en lyxig hotellobby än en skraltig flygplats.

#4. Vilket är ditt favorithotell?

Mina kriterier för en bra hotellupplevelse brukar vara 1) god hotellfrukost 2) skön säng med fluffigt täcke 3) fräscha badrum. Ett hotell som definitivt uppfyller mina kriterier är det femstjärniga hotellet Intercontinental i Warszawa som jag fick nöjet att bo på under en pressresa i våras. En annan favorit är Shangri-La Hotel Bangkok med utsikt över floden Chao-Phraya. Pratar vi Sverige är jag helt såld på miljön hos Haymarket by Scandic som ligger mitt på Hötorget här i Stockholm. Där bestämmer jag gärna träff med vänner för en lunch eller fika. Jag kan inte riktigt uttala mig om rummen eftersom jag inte har sovit över, men jag utgår från att rummen är lika fräscha som resten av hotellet. Jag är uppenbarligen inte den enda som gillar Haymarket, tydligen nominerades hotellet nyligen för titeln som världens bästa hotell (där de kvalade in som det enda hotellet i Norden).

#5. Vad har du alltid i handbagaget?

frågor om resande

Nu för tiden består mitt handbagage mest av bebisprylar, tänk blöjor, extrakläder, vällingflaskor, gosedjur, kladdiga russin och snorpapper. Därutöver brukar jag slänga ner mobiltelefon, kamera, lypsyl, en sjal, sötsaker och/eller nötter. Cola light och en liten anteckningsbok + penna brukar också få hänga med (förutom uppenbara grejer såsom plånbok och resehandlingar).

#6. Vad brukar du läsa under resan?

Alltså. Jag har ett oproportionerligt stort behov av att läsa igenom våra resehandlingar typ femtioelva gånger under en resa. Hotellbokningar, biljetter, hyrbilsdokument, you name it! Det är inte riktigt sunt, jag vet. I andra hand ger jag mig på tidningarna från flygplanssätet framför mig. Blir det någon tid över läser jag en medhavd pocketbok eller en av tidningarna från ”de-här-ska-jag-läsa-när-jag-har-tid-högen” hemifrån. I nio fall av tio slutar det med att tidningen förblir oläst och får hänga med på nästa resa också.

#7. En stad som lever upp till hypen?

Stockholm! Seriöst, vi svenskar måste ha världens vackraste huvudstad!? Andra favoritstäder som jag anser lever upp till hypen är Reykjavik, Amsterdam och Istanbul.

#8. Och en som gjorde dig besviken?

bussar i london

Första gången jag var i London under gymnasiet hade jag enorma förväntningar på Staden Som Alla Pratade Om. Men jag vet inte, trots att jag har besökt London flera gånger efter det har wow-känslan aldrig riktigt infunnit sig. Men jag är heller inte den som är den, London får gärna en ny chans framöver!


Så vad säger ni, är ni redo att haka på SvD:s/Towes lista? 

13 comments

 1. Håller med dig om London. Absolut inget wow i mina ögon. Åker enbart dit på biz trips eller för att besöka vänner. Skulle inte åka dit på en getaway weekend.

  1. Där ser man! Så vilka städer klarar hypen tycker du?

 2. Inte bara jag som inte fallit för London! Kul lista. Hakar nog på!
  Men herregud vem skriver ut resehandlingar 2017 när man har allt i mobilen??? ??

  1. Hahaha, jadu, jag jobbar på teknikrädslan. 😉

 3. Alltså London – håller med er! Haha! Fick panik när jag besökte staden för någon sommar sedan och det bara kryllade av turister. Dock finns ju himla fina områden där och det är ändå en spännande stad kan jag tycka. Ska ge den en till chans nu i februari, fick bli födelsedagspresent till min pojkvän då vi har bekanta som vi vill hälsa på där 🙂

  Förresten, vilka fina och passande bilder till alla frågor, och kul inlägg!

  1. Tack Jennifer! Åh, ska bli kul att se om känslorna är annorlunda nu i februari!

 4. Kul frågor! Föredrar också tåg. Alltså det är ju något särskilt med tåget ändå. Tuffelituff. Gillar de gamla mysiga tågen som puttrar fram över hederna.

  Så du gillar inte london? Måste säga att det på ett sätt är min favorit men på ett annat sätt håller med. Så mycket folk.

 5. Ja men absolut 🙂 hänger nog på snart…. kul lista! Hoppas Karlskrona var mysigt i helgen kramar

  1. Det blev verkligen en fin helg i Kna. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close