Close
Att vara sjuk (och fylla år) i Thailand

Att vara sjuk (och fylla år) i Thailand

Hipp, hipp hurra…aaaaaj, aj, AJ! Nej, att vara sjuk i Thailand är ingen höjdare, särskilt inte om man råkar fylla år samma dag som en elak halsfluss bryter ut med dunder och brak.

För en vecka sedan vaknade jag upp till min 36-årsdag med rejäl feberfrossa och tillhörande tusen knivar i halsen (minst). Våra storslagna planer på restaurangfrukost och trerättersmiddag fick helt enkelt ställas in.

thailand

Efter att ha blivit uppvaktad med bland annat Nellys första teckning…

thailand

… och ett helt paketberg av det här sköna gänget kröp jag ner i sängen igen.

thailand

Tårtan (?) bestod av en vaniljrulltårta från 7eleven pyntad med en godisstång avbruten till tre ”ljus”.

thailand

Hur är det då att vara sjuk i Thailand? Tja, med tanke på att hela familjen för närvarande bor i en 25 kvm stor, eller kanske snarare liten, mygginvaderad lägenhet kan ni tänka er utmaningen att försöka få det där tysta, härliga lugnet som en sjukling gärna vill ha.

På bilden ovan ser ni i princip hela vårt boende (förutom balkongen där vi alltid äter frukost). In till vänster finns en liten toalett och bakom kameramannen till höger finns ett minikök med kyl och en liten diskbänk. Tobias håller för övrigt i tidernas bästa uppfinning: en elektrisk myggdödare som är designad som ett tennisracket.

thailand

Den här svenska födelsedagsmedicinen, inköpt för dyra pengar på Lanta Diver, hjälpte tyvärr inte alls. Efter en mardrömsnatt fick jag i tisdags åka ner till Dr Salarin som efter en undersökning och ett blodprov kunde konstatera bakterier/halsfluss. Någonstans blev jag väldigt glad över diagnosen som innebar att jag kunde släppa den lilla oron över Denguefeber. Dr Salarin skrev ut en veckas dos av antibiotika och avrådde mig från sol och bad under hela perioden.

dr_salarin

Halsflussen gjorde mig rejält sänkt: riktigt trött och orkeslös. Jag tog den sista medicinen igår och det var också första dagen som jag kände mig helt hundra igen. Det ska också tilläggas att den här månaden påstås vara den varmaste mars i Thailand på femtio år – lägg till en halsfluss på det och jag antar att de flesta hade känt sig mer eller mindre hängiga. Tack och lov för AC!


Tips om du blir sjuk på Koh Lanta:

 • Först och främst, res aldrig hit till Thailand utan reseförsäkring! Ofta ingår det en tidsbegränsad reseförsäkring i din hemförsäkring, men dubbelkolla alltid med ditt aktuella försäkringsbolag innan du åker för att ta reda på vad som gäller för just dig och din familj.
 • Se till att få intyg på sjukdagar och kvitton på både sjukbesök och mediciner för att förhoppningsvis få ersättning för utlägg från ditt försäkringsbolag i Sverige.
 • De flesta vi pratar om är eniga, blir man sjuk på Koh Lanta bör man i första hand besöka Dr Salarin. Hon är proffsig och försöker inte sälja på dig en massa onödiga extrapreparat för att tjäna pengar. Dr Salarins mottagning ligger på Long Beach och hon är även noga med att alltid tillhandahålla relevanta dokument enligt ovan.

12 comments

 1. Vad trist !! Halsfluss är inte att leka med, det har vi haft hela familjen flera gånger men inte på länge nu peppar peppar! Hoppas du kryar på dej och Grattis på föedelsedagen i efterskott!

  1. Tack för både grattis och krya på dig-hälsningar!

 2. Tänk att få frossa i dina inlägg är en av de saker som jag ser fram emot mest när jag återvänder till wi-fi-säkrat hotell. Så mycke trevlig läsning och fina bilder!

  1. Åh, bättre betyg kan man inte få. Tack! Själv frossar jag i dina Peruinlägg, så härligt att få tänka tillbaka till min egen vandring på Inkaleden. MAGISKT!

 3. Åh. Tänk att det gick att bli lite Koh Lanta-nostalgisk av att få bli påmind om Dr Salarin!
  Superdoktor!
  Men tråkigt för dig, förstås. Grattis, och hoppas att det snart vänder!

  1. Haha, ja de flesta Koh Lanta-veteraner har väl någon slags relation till Dr Salarin! Tack för hälsningar, nu är jag med i matchen igen. Äntligen!

 4. Hua för halsfluss 🙁 Hoppas du mår bättre nu och grattelinäran på föllsedan i efterskott Annika!
  /Linnea

  1. Tack, vad snäll du är!

 5. Usch då, inte kul..! :/ Men grattis i alla fall! 🙂

  1. Tack, tack! 36 känns som ett bra år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close