Close
Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center

Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center

Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center är ett femstjärnigt hotell som ligger på ett behagligt avstånd om 20 kilometer från Beijing Capital International Airport.

På väg hem från Taipei får vi en välbehövlig natts sömn på Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center innan det är dags för den långa hemresan tillbaka till Stockholm.

Hotellrecension: Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center

Kempinski

För oss (det vill säga två vuxna och två sex månader gamla bebisar) som är på genomresa från Taipei vidare till Stockholm är hotellets läge i förhållande till flygplatsen avgörande när vi väljer hotell. Våra prioriteringar är en god natts sömn på ett fint hotell och möjligheter att äta gott på/i nära anslutning till vårt boende. Av denna anledning faller till slut vårt val på Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center.

kempinski2

Trötta och rejält hungriga efter tråkiga flygförseningar som skrinlägger våra chanser att uppleva en kväll i Peking känns det skönt att lämna en varm och klibbig taxi för att i stället stiga in i hotellets lobby som är en oas av svalkande lugn och och stora blomsteruppsättningar.

Kempinski

Vi kan snabbt konstatera att vi lockas att äta på var och en av hotellets sju restauranger och ser ingen som helst anledning att lämna den trygga Kempinskibubblan.

Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center

Här finns i matväg något som passar alla smaker, till exempel traditionell och rejäl tysk mat på Paulaner Bräuhaus, kinesisk lyxmat i vacker miljö på Dragons Palace och japanska delikatesser inne på Honzen. Efter att ha gått runt och kikat på de olika alternativen bestämmer vi oss för att Kranzler’s Restaurant och deras buffévarianter passar oss och våra två ganska trötta bebisar bäst. Vi är uppenbarligen inte ensamma om att tycka så – vi ser ett flertal barnfamiljer äta på restaurangen. Personalen är barnkära och hjälper oss att komma tillrätta med barnstolar samt en improviserad säng när min dotter till slut somnar efter en lång dag på resande fot.

kempinski

Efter att ha botaniserat bland det stora utbudet av efterrätter drar vi oss tillbaka till våra hotellrum. Hotellet är stort, 526 rum (varav 40 sviter) ryms i komplexet. Dessvärre medför detta att den personliga känslan till viss mån försvinner från hotellrummen.

kempinski1

Hotellrummet där jag och min dotter sover är rejält tilltaget. Det som utmärker sig mest är de enormt stora och sköna hotellsängarna. Det finns också möjlighet att få olika aromer på kuddarna för att sova bättre.

Kempinski

Badrummet är stort och fräscht. Förpackningarna med hygienartiklar är ytterst välkomna för mig som har checkat in i princip all min packning vidare till Stockholm. På ett femstjärnigt hotell förväntar jag mig dock något alldeles extra vad gäller både innehåll och utseende på badrumstuberna. Just där har Kempinski har en del kvar att jobba på.

Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center

Efter en välbehövlig sömn i den enorma hotellsängen väntar vistelsens höjdpunkt alla kategorier. Hotellfrukostar är det absolut bästa jag vet – och här lyckas Kempinski på alla plan! Jag blir personligt eskorterad till mitt frukostbord och får en morgontidning i handen. På bufféborden hittar jag bland annat färskpressad juice upptappad i små glasflaskor, mängder av färsk frukt och en dignande brödavdelning med jackpot i form av tyska Pretzels.

Kempinski

Sammanfattning hotellrecension:

Plus:

 • Närheten till internationell flygplats.
 • Sju restauranger ger många valmöjligheter att äta på hotellet.
 • Frukostbuffén. Full pott!
 • Sköna hotellsängar.
 • Bra träningsmöjligheter på hotellets Pulse Health Club.

Minus:

 • Hotellrummen känns något slitna och kan behöva en makeover.
 • Den som är ute efter en personlig känsla blir besviken. Med över 400 rum i hotellkomplexet uteblir den personliga touchen.
 • Ett femstjärnigt hotell kräver femstjärniga duschprodukter, där får Kempinski bakläxa.

Bra att tänka på:

 • Numera finns möjlighet till gratis 72 timmars visa i Kina, utnyttja det!
 • Se till att ha adressen till hotellet utskriven på kinesiska i förväg, taxichaufförerna är usla på engelska. Tänk på att det inte går att förboka taxi till flygplatsen från hotellet, vilket känns både ovant och osäkert för oss svenskar. Vi ser till att vara nere i lobbyn i god tid innan flygavgång och hotellpersonalen får genast tag i en taxi åt oss. Taxifärden till flygplatsen tar mindre än en timme trots en del rusningstrafik och kostar runt 110 kinesiska Yuan (det vill säga ca 140 SEK). Det går också bra att använda hotellets egen taxitjänst, vilken dock är rejält mycket dyrare än lokal taxi.
 • Sist men inte minst – trots Wifi på hotellet kan du inte logga in på vare sig Facebook eller Instagram. Kinas hårda cencurregler gäller även på femstjärniga hotell!

Läs mer om resan till Taiwan här.


Hotellnatten sponsrades av Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center, men orden och åsikterna i recensionen är mina egna. Ett stort tack till Pernilla Förnes som har tagit bilderna. 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close