Close
Att känna sig stark och svag (och allting däremellan)

Att känna sig stark och svag (och allting däremellan)

Jag gillar Molly Sandéns senaste album mycket och lärde mig ganska snabbt alla låtarna utantill. Jag köpte biljetter till hennes konsert i Västerås till Julia och mig i julklapp, men den blev (som så mycket annat) uppskjuten till hösten.

Budskapet om att känna sig ”Stark & Svag & Allting däremellan” sammanfattar också mina känslor för hela den här… livssituationen. Ena stunden kan jag känna mig urstark! Ni vet, full av energi och kärlek för min familj, trygg i vetskapen om att mina närmaste just nu mår bra – och jag känner mig faktiskt hoppfull inför framtiden. Samtidigt som det stormar är mycket spännande på gång i vår familj, bland annat bygget av en padelhall här i Nynäshamn och jag har väldigt mycket funderingar över mitt nästa kapitel i yrkeslivet. Nästa dag vaknar jag upp och känner mig som en blöt liten fläck som helst vill ligga i sängen hela dagen, passiv och uttråkad och allmänt less på mig själv och resten av världen. För min del handlar mycket av tankarna om ovissheten över framtiden. Det är lätt att skrika LEV I NUET!, men svårare att efterleva det i praktiken.

Jag försöker att underhålla mig så gott det går. Under de senaste veckorna har jag lagat massor med mat…

baron Annika karlstad
Barón, av minen att döma ett utmärkt restaurangtips i Karlstad. Foto: Lisa Fahlåker

… men kan verkligen sakna den lyxiga känslan av att äta ute med mina vänner. Jag promenerar massor, springer ibland, har dragit fram yogamatten, kollar på sminkvideos på YouTube och har också vårstädat både ute och inne. Podcastappen går varm, senaste tiden har jag bland annat lyssnat på Läget! (Sigge Eklund har hittills släppt två långa avsnitt bestående av intervjuer med Coronafokus, intressanta gäster ger intressanta perspektiv!), Dumma Människor (psykologifokus, så bra!), Träningspodden (lyssnat flera år) och Framgångspodden (plockar russinen ur kakan). Jag har också en del jobbuppdrag som ska bli klara under de närmaste veckorna, samtidigt som jag alltså funderar på nästa steg vad gäller innehållet för resterande arbetsdagar det här året och framåt.

Imorse vaknade jag av strålande sol, fast på urdåligt humör. Hemmet, som var skinande rent pga ”Coronaeffekten” för ett par veckor sedan, har nu förfallit. Jag kommer att tjata mig till en storstädning med hjälp av Tobias och barnen, och kommer även att göra storkok nu i helgen. Mitt bästa, bästa, bästa lifehack är att göra megamycket mat samtidigt och frysa in för kommande veckor. (Blir lika glad varje gång jag hittar hemlagad mat i frysen istället för äckliga halvfabrikat.)

Annars då? Jo, just nu lyssnar jag på Lalehs purfärska låt ”Det Kommer Bli Bra” och litar helt och fullt på hennes ord. Även Laleh sjunger för övrigt ”Det bästa, det har inte hänt än” i den här låten, för att knyta ihop säcken med Molly som fick namnge det här inlägget. (Men, Molly lär å andra sidan i sin tur ha inspirerats av Håkan Hellström, icke att förglömma). Ha en fin lördag, och ta hand om er!


Hur är läget i din värld? (Omslagsbild från Karlsborgs Fästning i somras.)

10 comments

 1. Well, skippade allt snack om omvärlden och flydde till fjälls. Lämnade ett Östersund nästan i barmark och kom till ett kritvitt fjällandskap med flera meter snö. Fantastiskt skönt! Så jag väljer att också plocka russinen ur kakan fast mer ur hela tillvaron och inte bara poddar.

  …och skulle behöva ett storskaligt röj här också. Men jag börjar se ljuset. Även där. Kämpa, vi!

  1. Det såg helt fantastiskt ut Daniel, så pass mycket att jag trodde det var gamla bilder ni la upp!

   Har kämpat BRA den här helgen, huset ser beboeligt ut igen och kyl/frys fylld. Ha en fin vecka!

 2. Maria Svensson says:

  Läget är som typ aprilvädret; Omväxlande! Stundom tycker jag det är så skönt med stiltjen som blivit: Håller mig mest hemma efter jobbet och småpysslar. Många och långa promenader. Hunnit läsa massor av böcker och precis som du gjort storkok samt bakat och fryst in. 😋
  Sen plötsligt vänder det och jag känner mig urless på allt; saknaden av att inte kunna/våga umgås med folk som tidigare, inställda evenemang, dystra tidningsrubriker, saknaden av små spontana dagsutflykter osv.
  I morgon ska vi dock försöka gå en sväng på Lyckåleden iaf, det är en liiìten, men vacker utflykt. En termos kaffe och ett gäng kanelbullar får slå oss följe!

  1. Hoppas ni fick en fin utflykt på Lyckåleden! Aprilvädret, bra liknelse… 🙂 Idag är det mjölkgrått utanför fönstret här, igår strålande sol.

 3. Hade mental depp hela förra veckan men denna har varit bra. Har haft fullt upp och fått göra vanliga saker som jobba mycket, träna och socialisera. Får vara glad åt det lilla. Vet att kommande tid efter nästa vecka kommer bli riktigt kämpigt, inget jobb, inga resor, inga sociala aktiviteter nästan kan bar inte med att träna mer än två pass per dag heller. Hoppas jag kommer in på sommarkurserna jag sökt och fixar något jobb.

  1. Njut järnet den här veckan, och sedan får du fylla dagarna och livet med att hitta nya hobbies och härliga smultronställen i närområdet. Kram!

 4. Fint! Känner igen mig.

  1. Tack Kajsa. ÅH vad jag hade velat hälsa på er vid stranden snart…

 5. Marianne Bergman says:

  Känner likadant
  Bra ibland, botten ibland
  Man får ta tillvara alla ljusglimtar

  1. Ja, låt oss fokusera på ljusglimtarna!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close