Close
Resfredags topplista: november 2017

Resfredags topplista: november 2017

November har en tendens att bli en hektisk slutspurt inför en månad fylld av festligheter, julbord och glöggmys. Själv har jag mest hållit mig på hemmaplan och satsat på familjehäng.

Novembers sista dagar spenderar jag på… just det, Sturkö. Det börjar kännas som att jag mer eller mindre veckopendlar hit numera.

Resfredags topplista: november 2017

# 1. Bästa reselåten: Nu är det fullt legitimt att lyssna på julmusik igen, hurra! Jag är ganska trist av mig och föredrar sönderlyssnade låtar. Just i detta nu kör jag Michael Bublés ”It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas” på repeat, den funkar alltid.

# 2. Månadens resa: Förra veckan spenderade jag ett par dagar i Karlstad för att göra research inför det här inlägget: Att göra i Karlstad. Jag fick uppleva rejält snöfall och ihållande regn, men framför allt en stad som överträffade mina högt ställda förväntningar. Resultatet ser ni här på bloggen inom ett par veckor!

att göra i karlstad
Karlstad med Klarälven i bakgrunden.

# 3. Bästa resegodiset: Vårt godisförbud fram till jul är ingen höjdare, fy vad trist livet blev på en gång. Dessvärre leder det till att jag istället går loss på glassdisken, bakverk och snacks. Jag som aldrig skulle komma på tanken att köpa chips i vanliga fall, hallå!?

# 4. Roligaste händelsen i resebranschen: I mitten av november körde vi ett Travel Massive-event ute på Djurgården tillsammans med The Catalan Tourist Board och Costa Brava Tourism. Just den här gången var det extra trevligt att mingla loss med likasinnade resefantaster eftersom jag under det senaste året har dragit ner rejält på minglandet.

# 5. Största resemissen: Att jag var för tjurig på alla miljontals mejl och sms om Black Week/Black Friday/Black Weekend att jag inte ens brydde mig om att sålla bland eventuella klipp på billiga resor i min överfulla inkorg.

# 6. Oumbärlig resepryl: Jag har fått låna mammas lilla (rese)kikare, så kul grej ändå! Skulle inte säga att den är oumbärlig, men definitivt rolig att ha med i packningen.

# 7. Oktober månads mest inspirerande resenär: Min lilla Nelly förtjänar en eloge. Hon kämpar på i vått och torrt, den här månaden på ett gäng tågresor mellan Karlskrona och Stockholm.

nelly åker tåg
Tredje och sista tåget på resan ner mot Karlskrona – ständigt redo med ryggsäcken.

# 8. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Inlägget om att resa i alla åldrar var roligt att skriva!

# 9. Speciella resminnen: En heldag på en svinkall fotbollsplan för att se Sebbe spela fotbollscup avslutades med en utflykt till Arlandas visningshus. Just nu surrar många familjedrömmar och planer på att en dag få bygga hus på Sturkö – det är en lång och spännande process vi (förhoppningsvis) har framför oss.

speciella resminnen
Drömhuset för tillfället kommer från Hudikhus, vi får väl se om preferenserna ändrar sig under resans gång. 

Här hittar ni fler topplistor hos Resfredag. Har ni några specifika höjdpunkter från månaden som gick? Dela gärna med er!

4 comments

  1. Vill bara säga att jag gillar dina topplistor. Jag kommenterar kanske lite dåligt, men jag läser alla 🙂

    1. Åh, tack! Det gör mig glad att höra! (Och detsamma. 🙂

  2. Håller med Daniela här ovan! Är en dålig kommenterare men gillar dina listor för dom är både lättlästa, informativa och man lär samtidigt känna dig lite bättre.

    1. Tack Sofia! Alltid roligt med feedback (och med kommentarer!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close