Close
Tråkuari, Alla hjärtans dag och Grand Travel Awards 2024

Tråkuari, Alla hjärtans dag och Grand Travel Awards 2024

Det här att få upp bildminnen på telefonen, det gillar jag. Omslagbilden från Thailand poppade upp i veckan med budskapet: ”Den här dagen för ett år sedan”. Den dagen, det vill säga vår vardag, spenderades då i Thailand. Vi hade vänner över från Sverige som hyrde ett hus på Malee Seaview (Koh Lanta) med egen pool och utsikt med wow-känsla över Andamanhavet och Phi Phi Islands. Ursäkta återkommande Thailandsnostalgi, men den här tiden på året är jag helst där och så är det med det.

Här kommer ett blandat svep från veckan som gick. Tack och hej, trevlig helg!

Tråkuari, Alla hjärtans dag och Grand Travel Awards 2024

#1. Att muntra upp Tråkuari

Januari och februari flyter ihop i någon slags Tråkuari och solen har tydligen gått i ide? Några grejer jag gör för att muntra upp mig:

te arvid Nordqvist

Jag köper tulpaner och dricker mängder med örtte från Arvid Nordqvist, som snabbt har seglat upp och blivit mitt absoluta favoritte. Jag gillar Laktritstäppa allra mest, men Skogsglänta går också an. Någon på marknadsföringsavdelningen har också tänkt till. Extra plus för blinkningen mot Skandinavien:

Du behöver inte resa till världens ände för att vara med om ett smakäventyr. Varje bäck, fjälltopp och glänta i vår natur myllrar av spännande smaker. Det har vi inspirerats av i vårt ekologiska te-sortiment – där utvalda teer fått en skandinavisk twist.

nynäshamn

Jag måste också ge en eloge till min yngsta dotter. När jag var som allra tröttast i veckan erbjöd hon mig en ”make over” som sannerligen behövdes. Bättre salong har jag sällan skådat.

#2. Pressfrukost med Tyska Turistbyrån

En av veckans höjdpunkter var ett besök i Stockholm, där jag bland annat landade på en pressfrukost med Tyska Turistbyrån (som sitter i Tysk-Svenska Handelskammarens lokaler).

tyska turistbyrån

I år lockar kulturella upplevelser lite extra. Europeiska turister vill helt enkelt åka till Tyskland eftersom de gillar det kulturella arvet. Jag stämmer upp i lovsången! Jag såg min livs första opera i Berlin och satt också trollbunden på GRIPS-teatern när Linie 1 spelades. Jag har min tyska extrafamilj i Berlin att tacka för många av mina finaste kulturella upplevelser genom livet. Mina ultimata Tysklandsresor innehåller både kultur och natur. Det börjar bli hög tid att åka tillbaka!

Tips: Här kan du läsa mina tidigare blogginlägg om Tyskland.

#3. Alla Hjärtans Dag 2024 med temat ”Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan”

Låt oss sammanfatta Alla Hjärtans Dag 2024 med uttrycket ”Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan”. Uttrycket har spridit sig som en löpeld i Sverige tack vare Love is blind-deltagaren Christofer (även om Skalleper använde något liknande när han pratade om Ronja Rövardotter som ”Mitt hjärtas fröjd och glädje”.) Jag var tvungen att se ett avsnitt av tv-serien för att inte känna mig totalt bakom flötet. Vilken kille, den där Christofer!

alla hjärtans dag padel

Jag firade dagen genom att bygga padelbollshjärtan i en av barngrupperna och senare bjuda familjen på pastasallad och varsin liten presentpåse. Fira det som firas kan tänker jag, särskilt i dessa tider av tråkuari.

#4. Padelintensivt

Och på tal om padel? Det har varit mycket sådan under den senaste tiden. Många event, specialträningar och roddande för att komma igång på allvar med vårterminen.

alla hjärtans dag padel

I skrivande stund funderar jag på hur jag själv kan komma iväg på en resa med padeltema senare i vår. Det vore uppfriskande och lärorikt att ”bara” vara deltagare och inte arrangör. Eftersom padel är så enormt stort i Spanien är det främst ditåt jag sneglar.

#5. Grand Travel Awards 2024

Igår kväll gick Grand Travel Awards av stapeln på Grand Hôtel. Pristagarna tar emot sina priser baserat på resultat från undersökningar där 4000 svenskar och 400 resebyråanställda har fått svara på frågor om respektive reseföretag.

Resultaten brukar inte innebära några större överraskningar, inte heller i år, även om en del pristagare såklart fick mig att reagera lite extra. Som exempel kan nämnas att VING drog ifrån konkurrenterna (=TUI, Rolfs Flyg och Buss, Apollo och Airtours) ”ordentligt” i årets kundnöjdhetsmätning för Researrangörer. Jag är också lite förvånad över att Radison Blu lyckades knipa förstaplatsen i priskategorin Hotellkedjor Sverige framför både Clarion och Clarion Collection Hotels, med minsta möjliga marginal ska tilläggas. I kategorin Skidorter knep Vemdalen årets förstaplats. Funäsfjällen (som det har snackats enormt mycket om i mina flöden under senaste tiden!) kom ”bara” tvåa.

Läs mer om alla vinnare i Grand Travel Awards 2024.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Long Beach, Koh Lanta.)

3 comments

  1. Grand Beckasin vann också pris, i eko-kategorin om jag minns rätt. Helt klart värda att nämnas, riktigt fint ställe!
    Sen är jag kanske partisk men att Vemdalen vann på ” oöverträffad skidåkning”… ja, Björnrike är fint och boenden finns det ju gott om (Skalet är ju en mindre stad numer) men någon oöverträffad skidåkning vete tusan.

    1. Granö förtjänar titeln som Grand!! 🙂 Partisk eller inte, alltid kul att höra andras jämförelser av skidorter.

  2. Granö Beckasin heter det ju , dumma autocorrect!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close