Close
Februaridepp, nätverksmingel och semlor

Februaridepp, nätverksmingel och semlor

Resfredag blev visst till fastlagssöndag! Och fastlagsbullar/semlor har det ätits ovanligt många i år. Jag hade några att ta igen efter förra året då semmelperioden spenderades på varmare breddgrader. Mina bästa semlor (utöver min systers) har fluffig rosa fyllning och finns på Müllers här i Nynäshamn. Nu stundar alltså en tid med allt från semlor till alla hjärtans dag och tulpanfrossa. Vem vet, kanske känns den sedvanliga februaridippen lite, lite enklare att ta sig an? Här kommer veckans fem. Håll tillgodo!

Nätverksmingel och februaridipp

#1. Februarideppen och Karin Adelsköld-peppen

Januari och februari har kommit med ett antal tråkiga besked i stort och smått. Lågkonjunkturen börjar helt enkelt att ta ut sin rätt. Vissa av tråkigheterna kommer inte direkt som någon överraskning, men efter de senaste åren finns inte så mycket reserver att hämta från vad gäller varken ekonomi eller energi.

Från ett personligt perspektiv kommer alltid nyåret med funderingar om kommande månader och riktning. Det är så lätt att låta mig påverkas av andras ”framgångståg” utan att själv sätta mig ner och reflektera över mina mål framåt. Häromdagen såg jag världens roligaste reel signerad Karin Adelsköld:

karin adelsköld

Befriande att någon gång få tips på hur man INTE tar över världen. Tack för det! (Bilden är en skärmdump från en reel i Karin Adelskölds instagramflöde.)

#2. Kvinnligt nätverk i Nynäshamn

En av veckans höjdpunkter var ett mingel som Företagarna anordnade för kvinnliga företagare här i Nynäshamn. Vi var ett fyrtiotal kvinnor som träffades från alla möjliga branscher för att mingla och lyssna på en föreläsning med Kajsa Kromnér om att hitta sin företagsröst. Med Karins Adelskölds reel i bakhuvudet fick jag med en del tips på saker att tänka i mitt/vårt företagande framåt.

Som grädde på moset, eller för all del topping på pizzan, fick vi avnjuta vegetariska godbitar på Maggans Pizza nere i hamnen. Jag börjar sakta men säkert att hitta min egen roll här i Nynäshamns företagsliv. Det är en spännande resa och jag lär mig mycket på vägen!

#3. Resebokningarna

Jag hittade en hel hög med gamla foton inklämda i en bok häromdagen. Så många fina och glada minnen!

Peru annika

Under 2004 gjorde mamma och jag en alldeles overkligt härlig resa till Peru och Bonair. Just den här kvällen hade vi landat i Amantani, en ö på Titicacasjön. Jag blev uppklädd inför kvällens festligheter och samma natt höll vi på att frysa näsorna av oss i en liten stuga på ön. Åh, så glad jag är för den där resan.

Läs mer: Att få uppleva Peru med mamma

Filippinerna

Ett tiotal år senare landade jag på Filippinerna på en av mina första pressresor. Här hade jag nyss sett ett gäng delfiner kråma sig framför båten och var förmodligen lite gråtfärdig över det hela.

Resorna har gett mig så mycket och ibland undrar jag givetvis över hur det kommer att bli framöver. Blir det fler längre utlandsvistelser? Kommer vi rentav flytta utomlands när barnen blir äldre? Ska jag plugga någon kurs i resejournalistik? Ska jag satsa helhjärtat på bloggen igen? Jag tänker att jag nog inte behöver tänka så mycket, det kommer att ge sig. Jag ser tillbaka på mina mest reseintensiva år med glädje, men också med lite stress. Att aldrig riktigt hinna landa? Så vill jag inte ha det längre. Men resor vill jag ha, många fler än under de senaste åren. Vi börjar med Kanarieöarna om ett par veckor. Det ser jag fram emot!

#4. Det ljuva hemmalivet

Anledningarna till att jag inte reser lika mycket som förr är många. Ett platsbundet arbete, äldre barn som har rutiner och aktiviteter, lägre energi än tidigare – men också det faktum att vi trivs så himla bra hemma i vårt hus! I veckan var en liten Lisen på besök…

annika bebis

…och det var så ljuvligt att sätta mig framför brasan med henne i famnen och sova en stund.

nynäshamn februari

Hemmalivet är helt enkelt ganska gött just nu.

#5. Ny bloggdesign?

Min systerdotter Elina, som för övrigt är mamma till Lisen, har under årens lopp hjälpt mig med allt från layout och webbutveckling till fotografering.

Elina tog fram min förra bloggdesign som jag fortfarande är väldigt nöjd med. Men tiden går och vi känner båda att det är dags för något nytt och uppfräschat. Jag vill också ha lite mer struktur i bloggen, just nu ligger kategorierna lite huller om buller. Det är helt enkelt dags för de spirande vårkänslorna att ge sig till uttryck även här på bloggen. Den som väntar på något gott och så vidare…

Nu ska jag laga middag och försöka ta itu med livet. Trevlig fortsatt söndag på er!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Semlor på Müllers konditori, Nynäshamn.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close