Close
Adventstid.

Adventstid.

Chockartade höjningar av elpriserna, fortsatt pandemi, isande kyla och mitt i allt det sedvanliga julstöket, efterlängtat av både mig och barnen. December 2021 är här med besked och läget är väl ändå stabilt får jag säga, trots det berömda VAB-träsket (som vi inte slipper det här året heller).

I söndags var det andra advent och vi tog itu med pepparkakshusen efter önskemål av barnen. Dr Oetkers ”Baking Glue” visade sig vara lika dåligt som vanligt…

jul nynäshamn

… trots instruktioner om uppvärmning etc. Vi får det inte alls att funka, den enda som fick ihop ett någorlunda hus var Julia – fast utan baksida eftersom den pajade.

jul nynäshamn

Sebbe var tapper och körde efter devisen ”more is more” på de rester som blev över när mitt och Nellys hus havererade.

I vanlig ordning hamnade ca hälften av dekorationerna i magen på de flesta av oss, ingen nämnd – ingen glömd.

jul nynäshamn

Jag föredrar att dekorera färdigbakade pepparkakor framför hus. Enkelt pyssel som underhåller både stora och små ett litet tag i alla fall.

jul nynäshamn

Vissa i familjen är mer hängivna pysslandet och pusslandet än andra.

jul nynäshamn

När vi var klara i köket fortsatte vi med en utflykt till Nynäshamns årliga julmarknad nere vid hamnen. Det var svinkallt och vi tog en snabb runda för att inhandla det mest nödvändiga: lokalproducerad honung, eldost, korvar och lite julgodis. (Som om det behövdes mer av den varan!?).

Jag tycker om december, det har jag alltid gjort. Älskar den förväntansfulla stämningen, musiken, pysslet, sorlet, ljusen och glittret! Jag är dock lite seg just i år, och har svårt att motivera mig för att göra det där lilla extra. Ena sekunden är jag sjukt rastlös och vill boka varje liten utflykt jag kan komma på, för att i nästa stund tänka att jag typ aldrig vill lämna fåtöljen framför vår sprakande kamin. Samtidigt är december en intensiv jobbmånad för oss, med mycket som händer. Lika bra det tänker jag – annars hade jag förmodligen fastnat här hemma för tid och all evighet. Igår kväll bokade jag i alla fall en hotellnatt inne i Stockholm med ambitionen att den där riktiga julstämningen ska infinna sig. Varm choklad, julskyltning och en promenad genom Gamla Stan, det ser jag fram emot!


Här hittar ni fler julinlägg från tidigare år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close