Close
Fem saker jag vill göra i vinter!

Fem saker jag vill göra i vinter!

Det är fredag (hurra ändå!), och efter en veckas sjukstuga här hemma börjar jag längta efter en hel massa saker. De behöver inte nödvändigtvis vara genomförbara, men tanken i sig räcker ganska långt. Här kommer alltså fem saker jag vill göra vintern 2021/2022 – förhoppningsvis blir en och annan av dem uppfyllda! Annars får jag väl spara dem till ett annat år?

Fem saker jag vill göra i vinter

#1. Sätta mål!

orsa-grönklitt-dalarna20

Nu har jag under ett helt år provat på det här att inte ha några mål. Det funkade… inte alls faktiskt. Jag har känt mig vilsen, omotiverad och utan riktning. Jag är medveten om att det har varit, och är, galna och ovissa tider på alla möjliga håll och kanter – vilket gör det svårt att planera. MEN ÄNDÅ! Jag behöver få ner grejer på pränt, och ha mål att sträva efter. Inte bara ta dagen som den kommer, även om det kan vara nog så härligt och säkert nyttigt också för den delen.

#2. Checka in på hotell

vinter

Efter att ha skrivit recensionen om Dorsia Hotel i veckan började jag googla på… just det, nästa hotellvistelse! Eftersom jag inte reser lika ofta nu som innan (lugnt sagt) verkar behovet av att ”checka ut för att checka in” växa lite mer för varje dag. Förra veckan skrev jag om trähotellet i Skellefteå, den här veckan har jag istället kikat på vilket Stockholmshotell jag ska ta sikte på i december. Diplomat? Lydmar? Bank? Vi får se!

#3. Stughäng norröver

Vår novemberhelg i Roslagen med familjen fick oss nog alla att längta till mer av stuglivsgrejen under vintertid. Vi brukar försöka få till en sådan när tillfälle ges, men förra året kom bara halva familjen iväg till Åre när det väl var dags!

vinter

Jag köpte mina livs första längdskidor i början av 2021 (har bara tjuvat på andras tidigare), och tänker att både skidorna och jag borde få lufta av sig lite?

Dessutom känns hela snögrejen roligare när det inte är ens egen uppfart som ska skottas av någon märklig anledning.

vinter

Så ja. Stuga norröver står på önskelistan, helt klart!

#4. Läsa böcker

Jag är inne i en bra bokperiod igen! I höstas började jag med kapitelläsning för tjejerna varje kväll (det liksom tappades bort under hela flytten), och ju mer jag läste för barnen – desto mer inspirerad blev jag att läsa mina ”egna” böcker. Jag är tillbaka på biblioteket och har också börjat beta av mina bokhögar här hemma. KUL, får njuta så länge det varar. (Periodare? Jag!?).

#5. Gotlandsresa under vintertid

Hotelltips i Visby Hotell villa borgen

Jag har aldrig besökt Gotland under vintertid, men föreställer mig att Visby gör sig extremt bra med adventsljusstakar och kanske en och annan snöflinga! Jag har ju väldigt nära Gotlandsfärjan här i Nynäshamn, så visst är det en smidig resa att ta sikte på? Skulle hemskt gärna få med mig Tobias också. Hoppas!

Hur ser dina vinterönskningar ut?


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Omslagsfoto: Katarina Wohlfart.

8 comments

 1. Snö. Massor av snö. Och mer skidor än föregående år. Tackar.

  1. Det verkar ganska lovande tycker jag? /Hälsar hobby-meteorologen

 2. Skidåkning! Utöver ett par veckor i fjällen har vi i år bestämt oss för att testa på flera av backarna i Stockholmsområdet också. Hoppas på en kall och snöig vinter även här på våra breddgrader! ❄️

  1. Åh, det låter som härliga planer tycker jag! Jag har kompisar som vill släpa med mig både på längden och utför, jag är inte helt svårövertalad…

 3. Hojta om ni vill uppleva Marstrand på vintern. Vi reser (förhoppningsvis) bort och lånar ut vår lya till vänner och bekanta så katterna får lite sällskap 🐱🎄. /L

  1. Att köra vintersäsong på Marstrand låter ju för bra för att vara sant, vilket det också är eftersom Tobias förmodligen skulle däcka av sin kattallergi. TYVÄRR!

 4. Jag vet inte riktigt. Förra vintern betade vi ju av att promenera över isen vid ett flertal tillfällen och kanske jag faktiskt mest önskar en riktig vinter just av den anledningen. Det suger lite i magen vid minnet av Järköutflykten, men det var faktiskt mysigt. Promenaden ända bort till Knösö var däremot lite i läskigaste laget. Men snö? Absolut. Jag investerade ju i ett par Icebugkängor under ”den svarta helgen” och väntar med iver på att de ska komma fram. Har trillat illa flera gånger i halka de senaste åren och är inte sugen på att bryta mig igen eller sträcka mig eller täcka hela kroppen med stora blåmärken. Jag är ändå ingen ungdom längre… Med dessa vinterdäck på tror jag att promenaderna i omgivningarna blir ännu trevligare! Och så längtar jag efter norrsken, men det får vänta lite. En dag SKA jag till ishotellet. Undrar om man kan hyra någon liten stuga under en längre tid så man garanterat får till det där himlafenomenet?

  1. Ser verkligen fram emot recension av de där kängorna, sugen på att köpa ett par liknande. Norrsken och ishotellet, är vi syrror eller är vi inte?? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close