Close
Min önskelista

Min önskelista

Jag vet inte hur många önskelistor mina barn har plitat ner till tomten under det gångna året, alla i olika utföranden och färgsättningar. Häromdagen frågade min son vad som stod på min önskelista. – ”En resa!”, svarade jag utan att blinka. Fast det är egentligen sanning med modifikation. För egentligen önskar jag mig flera.

önskelista
Här är min önskelista:

KINA/TAIWAN
Jag inser att det lär ta ett helt liv att hinna uppleva alla vinklar och vrår av Kina, men ett litet försök vill jag ändå ge mig på. Frågan är bara vart jag ska börja; Bejing, Pingyao, Hangzouh – eller kanske Taiwan?

Mina goda vänner flyttade till Taipei för ett tag sedan och jag skulle gärna vilja uppleva denna jättelika, pulserande och karaokeälskande storstad. Men, självklart också Taiwans höga berg, grönskande skogar och vackra stränder.

ANTARTKIS/PATAGONIEN
Jag har ända sedan jag var barn gillat att titta på naturprogram från Antarktis. Det är något alldeles särskilt med den där isen och de mäktiga vidderna. Och så Patagonien såklart, Sydamerikas sydligaste del vars landskap ska vara magiskt. Hit ska jag, om inte förr så definitivt när jag fyller fyrtio!

KAP VERDE
Det var min man som väckte tanken om att åka till Kap Verde för några år sedan, och jag är aldrig sen att haka på om någon nämner ett nytt resmål. Solsken 350 dagar om året och kilometerlånga sandstränder kan aldrig vara fel.

JORDANIEN
Den rödskimrande klippstaden Petra lär vara ett arkeologiskt mästerverk. Det vore fantastiskt att få blicka upp mot den 40 meter höga ”Skattkammaren” och uppleva ett av jordens sju underverk på plats. Att se solen gå ner över ökenområdet Wadi Rum skulle jag inte heller tacka nej till.

KROATIEN
Overkligt blått vatten och små pittoreska kuststäder. Jag måste själv åka hit för att se om bilderna jag har sett är photoshoppade, eller om det faktiskt kan vara så vackert även i verkligheten.

 

6 comments

  1. Patagonien är jättehäftigt! Vi var där 2005 och köpte en liten paketresa från Santiago. Då ingick flyg, boende, chaufförer och guidade turer med båt och buss. Väldigt vackert och mäktigt!

    1. Underbart att höra Marie! Bra tips att kolla på paketresor från Santiago.

    1. Låt oss satsa på nästa weekend dit!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close