Close
Zlatan i Loz Angelez, Tjejmilen och Ecolyx

Zlatan i Loz Angelez, Tjejmilen och Ecolyx

Helgen är på intågande och veckospaningen får avsluta en ganska lugn arbetsvecka för min del.

Få har väl missat Zlatans intåg i Loz Angelez, själv ser jag hans Amerikadebut som ytterligare en anledning till att lobba för en USA-resa snart. I övrigt tipsar jag om Tjejmilen 21K, nya mathak i Stockholm, resebyrån Ecolyx och ett tänkvärt inlägg från en bloggkollega. Trevlig helg!

RESFREDAG: 13 april 2018 om Zlatan i Los Angelez, Tjejmilen och Ecolyx

#1. Nya matställen på Stockholms Centralstation

Stockholms Centralstation har fått sig ett rejält lyft den senaste tiden och eftersom jag numera kan undvika den värsta ”rusningstrafiken” styr jag mina möten så att jag hinner strosa en stund i butikerna eller köper med mig något ätbart innan jag sätter mig på pendeltåget hem till Nynäshamn. I veckan öppnades fyra nya restauranger på Centralstationen: Vete-Katten (hurra!), Urban Deli (hurra igen!), Icha Icha (känner inte till) och Wiggo Wraps (låter gott!). Inom de närmaste dagarna, den 12-18 april, serveras en avsmakningsmeny i en tillfälligt uppbyggd restaurangvagn på stationen. Miljön sägs vara inspirerad av Wes Anderson’s kulisser och Mordet på Orientexpressen. Jag lär väl inte kunna förvänta mig riktigt samma flärd som på pressbilden ovan, men jag hoppas ändå kunna svänga förbi pop-up-restaurangen och kika/äta på tisdag. (Mer information finns i pressmeddelandet.)

#2. Tjejmilen 21 km

plan sverige
Bild från förra årets uppladdning inför Tremilen.

Jag har sprungit Tjejmilen till förmån för barnrättsorganisationen Plan International Sverige sedan 2011 och planerar även att göra det nu i september. I år går också ett nytt lopp av stapeln i Tjejmilens regi lördagen den 21 april: ”Tjejmilen 21K”. Typ dubbelt så långt, dubbelt så jobbigt – och dubbelt så roligt!? Om ni ska vara med och springa det här loppet vill jag föreslå att ni gör en hedersvärd insats genom att välja den förhöjda anmälningsavgiften på 50 kronor. På så sätt springer du loppet med en rosa nummerlapp och för flickors rättigheter. (Om du inte vill springa kan du såklart ändå stötta Plan International Sverige på olika sätt, bland annat genom att bli Flickafadder.)

#3. Zlatan har kommit till Loz Angelez

Zlatan i Los Angelez

Alltså, vi måste prata om Zlatan! I debutmatchen med LA Galaxy gjorde Zlatan två mål, lagom kaxigt för mannen som har gett just ordet ”kaxigt” ett ansikte. Jag har fortfarande inte lyckats se en match med honom på plan, men att han numera spelar i Los Angeles ser jag som ett tecken att vår familjen nog måste göra slag i saken. Som ytterligare argument har jag en nioårig vars önskelista i livet just nu består av 8 punkter, varav en är ”Se Zlatan” och den andra är ”Gå på fotbollsmatch med pappa”.

#4. Ecolyx

Min svägerska har länge talat väl om resebolaget Ecolyx och de förtjänar verkligen att lyftas här i bloggen. Ledord som ”ansvarsfullt resande”, ”ekodestinationer” och ”småskalighet” har funnits med i deras vokabulär sedan resebyrån grundades 2009. De två kvinnliga grundarna träffades i Kenya 2008, där de båda arbetade med utvecklingen av ekodestinationer. Vill ni någon gång surfa er bort till drömdestinationer eller hitta inspiration till nästa resa är Ecolyx hemsida ett bra alternativ, jag lovar!

#5. Det ständiga görandet

nynäshamn
Gårdagens kvällsvy hemma i Nynäshamn.

Dagens sista tips är ett tänkvärt blogginlägg från min resebloggskollega Moa/Lycklig och Levande som ställer ytterst relevanta frågor om görandet vs varandet: Det ständiga görandet, var är varandet? Den här helgen ska jag ”vara” mer och ”göra” mindre, tack för påminnelsen Moa!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler restips och spaningar framöver!

3 comments

  1. Ja, om han vill se Z spela så är det nog hög tid för det! Är själv mycket nöjd över att jag tajmade in när han spelade i United. Fick till och med se honom göra mål där (även om det blev felaktigt bortdömt för hög spark). 🙂

    1. Lyllo! Hälsade han till mig!? 😉

      1. Så klart! Innan jag hälsade från dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close