Close
En ny vecka (med fokus på Svenska Pärlor)

En ny vecka (med fokus på Svenska Pärlor)

Måndagsångest? Inte nu för tiden. Den här veckan är fylld med roligheter! På onsdag bilar jag ner till Stenungsund och fortsätter veckan i Borås och Skara för att så småningom landa ”hemma” i Karlskrona.

Onsdag eftermiddag/kväll laddar jag upp i Stenungsund inför torsdagens föreläsning på Turismdagen på Stenungsbaden, dit jag är inbjuden av Södra Bohuslän Turism för att prata närmare om hur den svenska turistnäringen kan arbeta med influencers. Under torsdagen kommer jag att omsätta min teori i praktiken, då jag i samarbete med Turistrådet Västsverige har planerat att utforska Borås och Skara och dess omgivningar som en del av min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor.

svenska pärlor
Tjörn förra sommaren. Kanske, kanske hinner jag över en sväng från Stenungsund senare i veckan!?

En vecka med fokus på Svenska Pärlor

Stenungsund, Skara och Borås, för att sedan avsluta min vecka med jobb och familjehäng i Karlskrona – jag har verkligen sett fram emot och längtat efter den här veckan! En av höjdpunkterna under kommande dagar är besöket vid Kata gård i Varnhem, som har varit ett givet utflyktsmål sedan jag slukade Jan Guillous böcker om Arn. Borås har jag inte riktigt gett en ärlig chans, trots att jag under 1,5 år bodde i grannstaden Varberg. Jag hade helt enkelt svårt att slita mig från strandpromenaderna och min lilla vindslya med utsikt över fästningen. Några svängar till Borås har det blivit under åren, men det var länge sedan sist!

evenemang tjörn

Förra gången jag hängde i Västsverige för att utforska svenska pärlor hade jag sällskap av hela familjen. Den här gången får de stanna i Stockholmsvardagen med tillhörande jobb, skola och fotbollsträningar. Nelly blev hängig igår kväll och har haft en tuff natt, stackaren. Med sjuka barn hemma är det verkligen blandade känslor att åka bort från familjen, men hon verkar redan vara på bättringsvägen. Vi är så klara med sjukstuga efter den här evighetslånga vintern.

Nu skulle jag gärna vilja veta om ni har några specialtips i Skara och Borås som ni tycker att jag bör ta fasta på när jag åker dit? Jag har redan djupdykt i Jonas Coltings instagramkonto efter Boråstips, där jag snabbt klickade mig vidare till hans välanvända hashtag #älskaborås. Det finns så enormt många svenska platser att utforska närmare och jag är så glad att jag genom bloggen har chansen att faktiskt göra just det!


Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver!

4 comments

  1. Jag är uppvuxen i Borås, bott några år i Varberg och Göteborg (+ åtta år i Spanien, Madrid och Barcelona). I Borås känns konstrunda, utställning på textilmuseet, textile fashion center, för barn – Navet Science Center och Borås Djurpark.

    Nu är det inte snö längre men jag (bor i Göteborg) brukar åka till Brämhult och Ymer för att leka i snö med mitt barn. Ymergården – borås skidstation för långskidor. Motionspår och vandringsleder.

    1. Så kul med lite insidertips, stort tack! Fokus på textil och konst blir det absolut, vore kul att hinna Ymer också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close