Close
Wind Of Change

Wind Of Change

Jag funderar mycket på den här ovissheten som just nu ligger över oss. Mig, dig och resten av världen. Känslan är bekant. Jag har gått igenom hela registret av ovisshet, krishantering och ändrade planer förut. För två år sedan skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Ändrade planer”– om tillståndet att befinna mig i en bubbla utan varken mål eller planer i sikte. Det här är annorlunda, på många sätt väldigt annorlunda. Den gången var det min värld som stod i gungning, nu är hela världen ur gängorna.

Wind of Change

Igår lyssnade jag på ”Wind of Change”, Scorpions powerballad som visade sig bli en viktig symbol för den hoppfullhet och optimism som flödade i världen efter Sovjetunionens och Berlinmurens fall:

“Wind of Change” is a power ballad about the various social and political changes that were happening in Eastern Europe at the time, especially in Moscow, Russia where the band got their inspiration to write the song after performing in a large festival there for the first time and noticed just how big they were there. It was eventually used as the anthem for hope after the fall of the Soviet Communist regime, the Berlin Wall, and by extension the end of the Cold War. – Genius.com

Tänk om Scorpions hade vetat att 2020 års tolkning av begreppet ”Wind of Change” skulle handla om stängda gränser, ekonomisk krasch och ett virus minst lika skräckinjagande som det dåvarande hotet från öst.

att göra i moskva
Moskva 2012, inte långt från ”Gorky Park” som Scorpions sjunger om.

De flesta av oss verkar vara överens om att det kommer finnas ett ”före och efter Corona”. Ni vet, precis som 9/11 och världskrigen.

När blir allt som vanligt igen? frågade någon. Aldrig, tror jag.

Jonas Stenberg, VD Ess Group

Och det är här, just här, som vår nuvarande ”Wind of Change” inte nödvändigtvis behöver vara nattsvart, bortsett från alla personliga tragedier som just nu utspelar sig över hela världen. Jag har haft många diskussioner med folk i min närhet om vad Corona/Covid-19 kommer att innebära i förlängningen. Allt kokas ihop till ungefär samma budskap som jag läste hos Yoga Girl igår ikväll:

What if we are in the process of getting absolutely lost and coming back home at the same time?

Rachel Brathen/Yoga Girl

Men det finns såklart varken svart eller vitt i den här frågan (heller). Det enda vi vet om den här Coronagrejen, är att vi inte riktigt vet.

2 comments

  1. Kan inte låta bli att se saker och ting falla på plats. Allt är inte bara kaos. ❤️ Du kommer ännu starkare ur det här och är där du behöver vara.

    1. Ja, så känns det faktiskt. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close