Close
En inte så resig fredag

En inte så resig fredag

Ännu en vecka i skuggan av Corona har gått av stapeln. Vilken i ordningen? Jag tappar snart räkningen. Här kommer veckans fem, kanske eventuellt med ett visst tema. Trevlig helg!

En inte så resig fredag

#1. Solen! Ljuset! Våren!

Alltså, JA! Mitt i allt skiner solen, våren är på ingång och kvällarna känns både längre och ljusare. Jag har tagit många långpromenader den här veckan och jag har verkligen njutit av Nynäshamn. Jag må ha bannat valet att flytta så här långt från city både en och två gånger under årens lopp, men sällan har jag varit så nöjd med vårt beslut att bosätta oss här som under de senaste dagarna.

#2. Följtips: Jennifer Wegerup (Twitter) och Dyngbaggegalan (Instagram)

Det finns ingen hejd på informationsflödet just nu, och det är lätt att bli uppgiven av att ens försöka sålla bland budskapen. Svenska folket fick oss en rejäl påminnelse om källkritik under en av dagens presskonferenser, och den påminnelsen kan väl inte göras nog många gånger. Jag slits mellan viljan att läsa ALLT jag kommer över, till att faktiskt rensa rejält i mina flöden. Just nu är Jennifer Wegerup (följ!) ett ljus i mediarapporteringen gällande specifikt Italien.

Ett annat följtips, med ett helt annat fokus, är Dyngbaggegalan på Instagram. Här lyfts aktuella händelser med rolig twist, skratt utlovas!

#3. Intervju i BLT

annika corona blt

I veckan hörde Blekinge Läns Tidning av sig och ville göra en intervju med fokus på Corona. Jag fick bland annat svara på frågan om hur jag tror att krisen kommer att påverka resebranschen framöver. Här finns en länk till intervjun in sin helhet.

#4. Familjedagar

För ett par år sedan drog vi igång ett familjeprojekt som jag gärna påminner om i dessa dagar. Det blir av naturliga skäl mycket tid hemma med familjen för närvarande, och det kan behövas projekt med nya uppslag och idéer för att göra dagarna lite roligare.

Den här veckan var det Julias tur att ansvara för familjedagen, och temat var ”godischallenge” (hon har ärvt Tobias fäbless för tävlingar!). Grenarna bestod bland annat av att blåsa störst tuggummibubbla, färgsortera Skittles på tid, gissa rätt när folk pratar med marshmallows i munnen och lägga en godis på pannan och få ner den till munnen enbart med hjälp av ansiktsrörelser. Superkul!

Läs mer: Att skapa ett familjeprojekt av skärmfria söndagar

#5. Coronadieten

Och på tal om godis… jag verkar inte ensam om att gå på ”Coronadieten” just nu = dvs äta lite för onyttigt lite för ofta. Att skåpsäta är inget nytt problem för mig som oftast jobbar hemma, men det blir ju knappast bättre av att jag nu är hemma typ hela tiden.


(Omslagsbild från Ringvägen i Nynäshamn från dagens promenad.) För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Det är tur att vi har vårat vackra Nynäshamn 🙂

    1. Det är sannerligen tur. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close