Close
Varbergs stadshotell & Asia Spa

Varbergs stadshotell & Asia Spa

Fyra systrar på jakt efter den ultimata spaupplevelsen. Vi tog det säkra före det osäkra och körde en favorit i repris: Varbergs stadshotell & Asia Spa.

För tio år sedan fick jag ett jobb i Varberg och flyttade dit på vinst och förlust. Den lilla staden stal mitt hjärta från första stund – och Varberg är fortfarande en av få platser i Sverige där jag skulle kunna bosätta mig. Från min vindsvåning hade jag utsikt över Varbergs fästning och den ljuvliga strandpromenaden längs havet blev snabbt en daglig tradition. En av höjdpunkterna under mina 1,5 år i staden var den helg mina systrar kom på besök och vi bokade in oss en dag på Asia Spa.

asia spa

Förra året fyllde min syster 40 och ville gärna återupprepa Spa-succén i Varberg, denna gången med övernattning på stadshotellet. Sagt och gjort!

asia spa

Jag och mina systrar har hunnit prova otaliga SPA:n runt om i Sverige vid det här laget, men vi är alla överens om att Asia Spa är favoriten. Varför? Jag tycker att de har lyckats med ett helhetskoncept som får mig att vilja återvända. Stilfulla detaljer, god mat och en genomgående känsla av harmoni på anläggningen.

Asia spa

“Peacock House” blir en välkommen nyhet för oss. Denna avdelning, med flera rum som på olika sätt inbjuder till avslappning, har hunnit tillkomma sedan vi besökte Asia Spa förra gången.

asia spa

Tempelrummet, ljusterapirummet, mörkerterapirummet samt kunskapsrummet – alla rum har sin unika charm. Min personliga favorit blir mörkerterapirummet. Här lägger jag mig i en 33 grader varm vattenbädd och tänker att jag äntligen förstår mina tre barn som alla har fötts långt efter beräknat förlossningsdatum. Varför ha bråttom ut i den här stressiga världen när man kan flyta omkring i mörkret omsluten av varmt vatten? Jag sätter på mig ett par hörlurar med vägledd meditation och ser stjärnhimlen i taket sakta skifta färg. Här skulle jag kunna stanna för evigt.

På något sätt sliter jag mig från avslappningsrummet och går istället ut till massagepoolerna. Därefter avslutar vi vår drömtillvaro i de japanska, heta källorna. Där ligger vi sedan och spanar ut över takåsarna på Varbergs fästning, en av mina favoritbyggnader.

Asia spa

Stillhet och harmoni är ledorden – på Asia Spa hittar ni en liten bit av den asiatiska himlen mitt i Varberg. Bättre än så blir det inte.

7 comments

  1. Har varit sugen på att pröva detta länge nu. Måste ta mig i kragen.

    1. Du kommer inte att bli besviken! 🙂

  2. Josses jag förstår varför ni upprepar det besöket. Ser helt magiskt ut!

    1. Verkligen Jeanette! Själv planerar jag för en resa till Antarktis när jag fyller 40, hu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close