Close
Varbergs Stadshotell & Asia Spa: Sveriges bästa spahotell

Varbergs Stadshotell & Asia Spa: Sveriges bästa spahotell

Innehåller köplänk/adlink.

För tio år sedan fick jag ett jobb i Varberg och flyttade dit på vinst och förlust. Den lilla staden stal mitt hjärta från första stund och Varberg är fortfarande en av få platser i Sverige där jag skulle kunna bosätta mig. Från min vindsvåning hade jag utsikt över Varbergs fästning och den vackra strandpromenaden längs havet blev snabbt en daglig tradition. En av höjdpunkterna under mina 1,5 år i staden var en helg då mina systrar kom på besök och vi bokade in dagspa på Asia Spa.

Läs mer: Ett efterlängtat besök i Varberg.

Varberg asia spa
Fyra systrar på jakt efter den ultimata spaupplevelsen. Vi tog det säkra före det osäkra och körde en favorit i repris på Varbergs stadshotell & Asia Spa.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa är en plats att återvända till

Förra året fyllde min storasyster 40 och ville gärna återupprepa Spa-succén i Varberg, den här gången med övernattning på stadshotellet. Sagt och gjort!

varberg
Varberg asia spa
Varberg asia spa

Jag och mina systrar har hunnit prova otaliga SPA:n runt om i Sverige vid det här laget, men vi är alla överens om att Asia Spa är favoriten. Varför? De har lyckats med ett helhetskoncept som får mig att vilja återvända. Stilfulla detaljer, god mat och en genomgående känsla av harmoni på anläggningen.

Varberg asia spa

”Peacock House” blir en välkommen nyhet för oss. Denna avdelning, med flera rum som på olika sätt inbjuder till avslappning, har hunnit tillkomma sedan vi besökte Asia Spa förra gången.

Varberg asia spa

Tempelrummet, ljusterapirummet, mörkerterapirummet samt kunskapsrummet – alla rum har sin unika charm. Min personliga favorit blir mörkerterapirummet. Här lägger jag mig i en 33 grader varm vattenbädd och tänker att jag äntligen förstår mina tre barn som alla har fötts långt efter beräknat förlossningsdatum. Varför ha bråttom ut i den här stressiga världen när man kan flyta omkring i mörkret omsluten av varmt vatten? Jag sätter på mig ett par hörlurar med vägledd meditation och ser stjärnhimlen i taket sakta skifta färg. Här skulle jag kunna stanna för evigt, men masar mig så småningom ut och ansluter till mina systrar. Vid de japanska, heta källorna ligger vi sedan och spanar ut över takåsarna på Varbergs fästning, en av mina absoluta favoritbyggnader i Sverige.

Varberg asia spa

Stillhet och harmoni är ledorden, på Asia Spa hittar ni en liten bit av den asiatiska himlen mitt i Varberg. Bättre än så blir det inte.

Hitta lediga rum och jämför priser här: Varbergs Stadshotell & Asia Spa.


Här kan du läsa mer inspiration om att resa i Sverige. Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler svenska restips framöver.

7 comments

  1. Har varit sugen på att pröva detta länge nu. Måste ta mig i kragen.

    1. Du kommer inte att bli besviken! 🙂

  2. Josses jag förstår varför ni upprepar det besöket. Ser helt magiskt ut!

    1. Verkligen Jeanette! Själv planerar jag för en resa till Antarktis när jag fyller 40, hu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close