Close
Våra bästa resor med barnen

Våra bästa resor med barnen

”Vilken är din bästa resa med barnen?” och ”Vilka resmål kan du rekommendera med barn?” är ett par av de frågor som återkommer med jämna mellanrum. Svaren blir olika beroende på vilken dag ni frågar, men just för tillfället ser listan ut ungefär så här.

Marbella

Foto: Örjan Olsson

Till att börja med kan jag konstatera att jag blir mer och bekväm att resa med barnen i takt med att vi blir fler familjemedlemmar. Man vänjer sig helt enkelt, och saker som kändes oövervinneliga med första barnet går numera på ren rutin. Vi reste inte jättemycket när Sebastian var liten, vi mjukstartade med familjehäng i Skottland och fortsatte med charterresor till Grekland och Tunisien. Däremot ökade vi resedosen när lillasyster Julia föddes – och yngsta syrran Nelly har fått hänga med redan från start.

familjen_myhre4

Foto: Marie Jusinski

Innan Nelly fyllde ett år hade hon hunnit åka på fem utlandsresor – som sedan följdes av tre härliga månader i Thailand. Här kommer ett försök att lista mina bästa resor med barnen, jag kan helt enkelt inte bara välja en:

# 1. Roadtrip i USA

hollywood

En av våra absolut finaste upplevelser på resande fot tillsammans med barnen är vår roadtrip i USA. Vi landade i Los Angeles efter en smidig 11 timmar lång direktflight från Arlanda. Sebastian var 5 år och Julia 3 år, och med ytterligare en liten bebis i magen var det definitivt läge att en gång för alla ta tag i den där roadtripen i västra USA jag och Tobias så länge hade drömt om. Våra barn fixade bilkörningen galant och efter att ha fullgjort loopen Los Angeles – Las Vegas – Salt Lake City – Reno – San Francisco – Carmel – Los Angeles, landade trippmätaren till slut på nätta 560 svenska mil. Barnen slapp dock ca 150 av dem, eftersom jag och maken begav oss ut på en egen liten roadtrip för att besöka nationalparkerna.

Läs mer här: Roadtrip västra USA

# 2. Bebishäng i Taiwan

Taipei

Foto: Pernilla Förnes

När vår yngsta dotter Nelly var ett par månader gammal ringde jag en kompis som fick barn i samma veva som jag. – ”Ska vi och småtjejerna åka till Taiwan? Jag behövde inte fråga två gånger. Några månader senare var det dags för våra bebisar att fira sina sexmånadersdagar i Taipei. Med undantag för ett par jordbävningar som fick mitt hjärta att slå ungefär en miljon slag i minuten så var det här en av mina bästa resor någonsin.

Läs mer här: Taiwan

# 3. Longstay i Thailand

sunset_cherek

Under de två senaste föräldraledigheterna har vi passat på att spendera en längre tid i Thailand, närmare bestämt Koh Lanta. Första gången slog vi på stort och stannade ett halvår, andra gången fick vi nöja oss med tre månader. Vi älskar livet i Thailand – inte minst på grund av thailändarnas outsinliga vänlighet mot både barn och vuxna.

Läs mer här: Thaimout 

# 4. Strandliv och citypuls i Dubai

dubai_beach

Vi gillar Dubai och upplever det som ett barnvänligt land. Vi har valt att åka under januari månad, då visar termometern på stabila 25 grader varje dag – den ultimata temperaturen för en småbarnsfamilj. Dubai erbjuder både sol och storstadsliv och vi har inga som helst problem att fylla våra dagar med nöjen som passar både liten och stor. Dubai är extremt rent och välskött och emiratets invånare har alltid ett leende över till våra barn.

Läs mer här: Dubai

# 5. Lata semesterdagar i Spanien

marbella

Spanien känns aldrig fel för en barnfamilj. Vår personliga favorit har blivit Teneriffa, men förra sommaren provade vi och våra vänner Marbella som bjöd på en toppenvecka. Vi har som vana att skippa de fullbelamrade hotellkomplexen och satsar istället på att hyra lägenhet för att få en mysigare hemmakänsla.

Läs mer härSpanien

# 6. Glassfest och sandstränder i Italien

rivadelsole

I höstas tog jag med mig småtjejerna och reste till Toscana i Italien tillsammans med min mamma och syster. Där varvade vi strandliv med bilutflykter, glass i stora lass och strandhäng. Mycket lyckat för hela tjejgänget, inte minst för småflickorna.

Läs mer här: Italien

# 7. Tempelsafari i Kambodja

bayon_families

En av våra minst bekväma, men mest minnesvärda, resor med barnen gick till Kambodja. Jag ville verkligen uppleva Angkor med alla dess fantastiska tempelruiner. Kambodja kanske inte är det första resmålet man kommer att tänka på med tre ganska små barn i släptåg – resan blev dock väldigt lyckad och jag är glad att vi inte lät bekvämligheten vinna över äventyrslusten!

Läs mer här: Kambodja

# 8. Öppna landskap i Skottland

skottland

Vi har varit tre gånger i Skottland med barnen och jag hoppas att det blir många, många fler! Kort flygtid, dramatisk natur, härliga sandstränder och vänliga skottar är receptet på en lyckad vistelse som både vi och barnen njuter av.

# 9. Grekiskt poolhäng

rhodos

Vi har bara varit i Grekland en gång, då satsade vi på Ixia, Rhodos. Kristallklart vatten, långa stenstränder, poolhäng, grekisk kolgrill och vita kalkstenshus – till Grekland återvänder vi hemskt gärna med barnen.

# 10. Oslagbara sommardagar på Sturkö

kusiner_sturkö

Det spelar ingen roll hur många länder vi besöker och hur långt bort de ligger – det finns en plats vilken älskas av både mig och barnen och som vi aldrig tröttar på. Kusinhäng, GB-glass i storpack och varma sommarkvällar med barnskratt som hörs till andra sidan viken… Om vi skulle lista en klar favorit av länderna ovan har varken Thailand, Spanien eller Kambodja någon chans. Sturkö är och förblir vårt gemensamma sommarparadis!

Läs mer här: Sturkö

11 comments

 1. Det är ju både en och två resor ni gjort av skiftande karaktär! Kul sammanfattning och topplista!

  1. Ja, alla har sin charm! Nu ska vi ut i ett soligt sommar-Stockholm, inte så illa det heller…

 2. Beim Titelfoto denke ich immer, es sei die East Side Gallery! Warum wart Ihr noch nicht hier!?

 3. Oj vad ni har rest! Och barnen!

  1. Ja, vi är så glada att vi har skapat oss möjlighet och har förutsättningar att uppleva världen tillsammans.

 4. Vilken blandning av resor med barn! Är sugen på att göra roadtrip till nästa år till USA, ungefär samma rutt. Min egen favorit för barnen är definitivt Bali, och Prag, båda är mycket barnvänliga och enkla att vara på.

  1. Ja, vi gillar att varva olika typer av resor, det blir roligare så! Jag kan verkligen rekommendera en roadtrip i USA, det var otroligt lyckat! Bali lockar mig också, fast frågan är bara när det ska bli av…

 5. Härliga tips på resor att göra med barn! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close