Close
Tips på studentpresent

Tips på studentpresent

Senare idag ska vi iväg på studentuppvaktning för mitt kusinbarn och jag är som vanligt ute i sista sekunden utan en enda present i sikte. Efter att ha ställt mig själv frågan ”Men vad skulle jag själv velat ha!?” skred jag till verket med hjälp av en låda reseminnen och barnens pysselgrejer. Här är mitt bästa tips på studentpresent!

Jag är en sådan där person som har svårt att slänga dokument och resehandlingar efter mina resor. Nere i källaren står en hel flyttkartong full med gamla nerklottrade kartor, totalt meningslösa kvitton och skavda boardingkort. Efter att ha botaniserat i skattkistan en liten stund gick jag loss bland barnens lådor och hittade så småningom det som behövdes för min studentpresent:

studentpresent

Allt som krävdes var en avlagd karta från mitt besök i Bryssel: ”Free map for young travellers”, den klassiska FOREX-plastfickan, ett leksaksflygplan från barnens presentlåda, bokstavsklistermärken, ett limstift, färgglatt scrap-papper och… såklart ett gäng överblivna euros från reseplånboken att stoppa i plastfickan. Hela proceduren tog max tio minuter och på köpet slapp jag åka in till city med beslutsångest.

studentpresent1

Jag vill inte bidra till ett samhälle där det finns en outtalad förväntan som innebär att alla som går ut gymnasiet MÅSTE resa jorden runt för att ”hitta sig själv” (för så är det såklart inte). Men, med tanke på att den nybakade studenten har hunnit åka både till Japan och Italien under vårterminen är jag ganska övertygad om att världen kommer att fortsätta locka framöver också.

Andra studentpresenter med resetema som jag själv skulle ha uppskattat när jag gick ut gymnasiet är en jordglob, en riktigt bra kabinväska, presentkort köpta hos en resebyrå, passfodral eller en schyst kamera!

student

Och ja – så här såg det tydligen ut när jag själv tog studenten 1999 (!). Den engelska flaggan fick jag av min Londonbaserade kusin, han visste redan då vad som gick hem hos mig.


Komplettera gärna med era bästa tips till studentpresenter i kommentarsfältet! Studentfoto: Jette

11 comments

 1. Åh Så fint det blev! 10 poäng på den, och dig! Kram

  1. Tack för inspirationen, skönt att vi båda slipper presentångest nu. Kram!

 2. Kreativt och bra, märks att vi är av samma studentårgång! 😛 Allt annat än märkeskrimskrams som vaser och ljusstakar och annat är välkommet. Med vänlig hälsning Förrådet_fullt_80

  1. Hahaha, skrattar så mycket åt dina kommentarer. ”Förrådet_fullt_80” 🙂

 3. Snyggt och smart! Ibland är det bra att ha saker på lager, inser även jag fast jag håller på och tömmer mina lager… 🙂

  1. Haha, jag brukar börja rensa, men det slutar alltid med att jag tänker ”den här kan vara bra att ha…” Och du ser – plötsligt händer det! 🙂

 4. Bästa tipset ever. Från en som fick silverbrickor så de räckte och blev över ??

  1. Hahaha, har du kvar dem!?

 5. Grymt smart present!!!! Tack för tipset 😉 kul å ses idag!!! Kramar

  1. Svarar nästan 2 år senare… haha! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close