Close
Välbehövlig vardag och att landa mellan resorna

Välbehövlig vardag och att landa mellan resorna

Välbehövlig semester har vi väl alla hört talas om, men välbehövlig vardag? Är inte det ett hån mot alla som drömmer om frihet, resor och utlandsjobb? Jag har det fantastiskt bra – det vet jag. Jag har, på riktigt, satt ramarna för mitt absoluta drömyrke.

höga kusten Skuleskogens nationalpark
Höga Kusten (uppdrag för SJ).

Jag hade inte bytt mot något i världen just nu, även om jag stundtals beklagar mig här hemma åt de mindre roliga sidorna av livet som egenföretagare. Men lika mycket som jag älskar själva resorna, lika skönt är det att vara hemma.

Välbehövlig vardag och att landa mellan resorna

Min vardag i Nynäshamn är välbehövlig och nödvändig, och när jag är hemma är jag verkligen hemma. Hänger med familjen, boar in mig och organiserar skåp (det händer inte ofta, men när det händer blir ingen gladare än min man – jag är… inte särskilt organiserad.)

expedition myhre
Mina fotbollshuliganer!

Och så har vi det där ständiga småkaoset som jag saknar så fort jag inte är mitt uppe i det. När jag inte har några jobbuppdrag inbokade drar jag mig ofta för att träffa mycket folk – jag vill typ bara hänga med nära och kära. Det innebär också att jag har plockat bort flera saker (exempelvis uppdraget som arrangör för Travel Massive) som förvisso är roliga, men som tar tid från familjen.

Sommaren är egentligen den period jag borde jobba mest. Sverige blomstrar på alla sätt och vis, och maj-augusti är månader som ofta lämpar sig bäst att ”pärla” de orter jag vill ha med i min bloggserie om svenska resmål. Samtidigt vill jag såklart maxa veckorna på Sturkö. Den här sommaren har varit intensiv med flera stora och roliga jobbuppdrag, vilket också har inneburit mycket tid borta från familjen. Det är en ständig balansgång, där en stor del av balansen handlar om välbehövlig vardag – och att landa mellan resorna.

Den berömda balansen, har jag hittat den?

att göra i ecuador quito

Har jag då hittat den, balansen? Ja och nej, det går lite upp och ner det där. Jag träffar mina kompisar på tok för lite, jag har svårt att motivera mig till saker som jag vet att jag borde göra (jag har för många ”jag borde” som snurrar i huvudet!) och jag är stundtals lite disträ på allt och alla. Å andra sidan är småbarnsåren intensiva, det kommer liksom inte som en nyhet. Det är mycket som händer nu ”mitt i livet” (hej medelåldern!) och jag försöker hänga med så gott det går. Jag är väldigt nöjd över att jag sätter ramarna för mina egna arbetsdagar – men oj vad jag har en lång väg att gå vad gäller andra plan i livet!

För ett tag sedan fick jag anledning att sätta mig ner och fundera över definitionen av ordet ”framgång”, på vilka som inspirerar mig och på vilka konkreta entreprenörstips jag vill dela med mig av. (Resultatet får ni läsa i en mini-intervju framöver). Bara några dagar senare tipsade Towe/Come Fly With Me om ett avsnitt av Framgångspodden med gästen Magnus Helgesson som visade sig handla om hur man blir sin egen mentala coach – och om hur denne Magnus ser på framgång, lycka, pengar och karriär. Jag drog på mig hörlurarna och ömsom sprang, ömsom gick längs Strandvägen här i Nynäshamn – och kände hur jag ville anteckna nästan varenda ord av det drygt 1,5 h långa podcastavsnittet. Han fick det att låta så lätt allting.

Lyssna här: Magnus Helgesson – Bli din egen mentala coach

Om ganska exakt ett halvår fyller jag 40 år. Jag tänker att det är hög tid att jag tar till mig några av Magnus expertråd, som borde vara så självklara för oss alla. På vissa plan är jag på god väg, på andra – not so much. Tur för mig att det är måndag imorgon, det är en bra dag för nya tag!

(Jag insåg nyss att jag skrev ett inägg om balans förra året också, ungefär vid den här tiden på året: Om yoga, balans och målbilden i Thailand. Det kanske har med årstiden att göra, eftersträvande av balans i vardagen/livet och goda vanor!?)


Här hittar du alla inlägg om mitt liv som egenföretagare. Har du hittat din balans? Berätta gärna!

2 comments

  1. Jag förstår dig precis – kan få såna cravings efter vanliga vardagar eftersom jag jämt och ständigt är iväg på resande fot, har planer och projekt och sällan får mycket tid hemmavid.

    1. ”Cravings efter vanliga vardagar…” trodde aldrig jag skulle säga det – men JAAAA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close