Close
Ungkarlsvecka och veckans fem

Ungkarlsvecka och veckans fem

Okej hörrni, sista semesterveckan den här sommaren spenderar jag med barnen på Sturkö. Tobias har åkt hem till Nynäshamn för att påbörja sin årliga ungkarlsvecka, där fokuset för veckan brukar börja på G och slutar på -OLF, varvat med beachvolleyboll och andra bollsporter.

Ungkarlsvecka och veckans fem

#1. Ungkarlsvecka

Jag och min man fortsätter vårt semesterupplägg från tidigare år, då både han och jag får en respektive ensamvecka. Tobias, han golfar mest hela dagarna (och har för övrigt anordnat en golftävling som går av stapeln på Körunda/Nynäshamns GK idag).

ungkarlsvecka

Rent matmässigt ser det inte ut att gå någon nöd på honom i alla fall – eller är det just exakt nöd det här handlar om!?

Hur ser min egenvecka ut då? I vanliga fall brukar jag spendera den på Sturkö, men eftersom jag stannar så länge ändå den här sommaren kommer jag istället att spara dagarna för att åka hit med ett par vänner senare i september.

Läs mer: Saker jag gör (och inte gör) när min man är borta

#2. Zhangjiajie national park

Och på tal om min man har han några specifika resedrömmar som jag gärna hänger med på, även om jag inte hade googlat upp just den här på eget bevåg. En av resorna han pratar om är Kina och Zhangjiajie national park, en avatarlikande nationalpark i Kina.Någon som har varit där? Jag funderar på om det skulle bli någon slags födelsedagsresa framöver.

#3. Bokhögen minskar

Jag vågar knappt tro att det är sant, men jag har kommit in i semesterfasen då jag faktiskt börjar beta av bokhögen. Äntligen! För min del har bokläsandet fått stå tillbaka där scrollandet har tagit vid, men jag vill verkligen inte låta böckerna damma bort. När jag hör Veronica Maggios låt Jag kastar bort mitt liv associerar jag det mer eller mindre till mina egna telefonvanor.

Läs mer: It’s complicated – om min relation till Instagram

#4. CyclEdd – om att cykla i Norge

I veckan delade vår vän en video från sina cykelupplevelse i Norge på FB, och jag måste såklart dela vidare. I mina drömmar ser jag mig själv susa fram på cykelresor någon gång framöver (Tjejvättern gav på riktigt mersmak), men det ligger väldigt långt bort i tiden. Fram till dess får jag njuta av Edwards filmrapporter från sina äventyr – så snyggt filmat!

#5. När jag var liten räknade jag pengar i godis…

… nu räknar jag dem i hotellnätter och annat som på ett eller annat sätt kan knytas till resor. Insåg det igen nu i veckan, när jag direkt översatte ersättningen för ett jobb till kostnaden för några nyligen bokade hotellnätter. Någon annan som kan relatera?


Omslagsbild från Körunda. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close