Close
Läsvärda svenska resebloggar

Läsvärda svenska resebloggar

I måndags kom ännu en liten globetrotter till världen – jag blev mamma för tredje gången och njuter nu i fulla drag av att gosa med familjens nytillskott. Lillans första utlandsresa? Åh, den lär inte dröja länge. För att inspireras till nya resmål älskar jag att surfa runt bland andra läsvärda svenska resebloggar. Här är några av favoriterna just nu (utan inbördes ordning).
En resebloggare (här Sofia) har ständigt kameran nära till hands…
Fantasiresor: Jag ser mig aldrig trött på Sofias bilder – och gillar verkligen hennes sätt att skriva. Vi träffades första gången ”IRL” på Vagabonds reseskrivarkurs, och har sedan dess hunnit bli kollegor som medarrangörer för Stockholm Travel Massive.
Towis – Come Fly With Me: Towes blogg började jag läsa redan när vi bodde i Thailand. Hon bodde då i Bangkok, och vi verkar ha kärleken till Thailand som en gemensam nämnare. Towe var med och startade upp Svenska Resebloggar för ett tag sedan, och har alltid en spännande resa på gång.
Geotraveler’s Niche/Slow Travel Stockholm: Lola är en multitalang, hon skriver och fotar bl.a. för National Geographic Traveler, BBC och CNN. Kolla på hennes fotografier, de är magiska! Lola är också en av huvudarrangörerna för Stockholm Travel Massive.
Livet från den ljusa sidan – Lisas blogg började jag också läsa när vi bodde i Thailand, och nu efteråt har vi insett att vi var på Koh Lanta samtidigt. Hon och hennes familj reser ofta och långväga, och det är alltid lika roligt att följa deras äventyr.
a Lady & a Tramp – Johanna är den andra tjejen i teamet bakom ”Svenska Resebloggar”, och driver dessutom en läsvärd blogg med många fina reserapporter.
Rosita Reser – Rosita har jobbat i resebranschen i drygt 17 år, och vet med andra ord vad hon gör. Hennes blogg är full av inspirerande reseskildringar. Numera kan hon också titulera sig författare – hennes första bok ”Rosita reser – den perfekta guiden för din barnsemester” kom ut idag.
Dryden.se – helt äkta – Daniels blogg återkommer jag gärna till. Han är riktigt vass på att skriva, tar grymma foton, och kommer med massor av matnyttiga tips för alla typer av resenärer.
29grader – Varje gång jag surfar in på Christines blogg grips jag av en akut längtan efter att resa. Gillar ni Bali eller Costa Rica ska får ni absolut inte missa den här bloggen, det är dessa resmål Christine brinner för lite extra.
Freedomtravel – Peter och Helena drar snart iväg på en halvårsresa (minst!) med sin husbil genom Europa. ”Man lever ju bara en gång, eller hur?”, som de skriver på bloggen. Det ska bli grymt kul att följa dem på deras resa.
Katarina Wohlfart – Katarina har bara bloggat i ett år, men hon är definitivt här för att stanna. In och kika på hennes fina blogg så förstår ni varför.


Har ni några andra tips på andra läsvärda svenska resebloggar?

14 comments

 1. Tack för länken till oss! 🙂
  Och stort grattis igen till den nya familjemedlemmen!
  Själva räknar vi neråt nu och ser sjukt mycket fram emot resan!!!

 2. Tack för en bra sajt och ett par nya guldkorn i denna post att följa 🙂

  Petter

 3. Tack Peter och Helena! Ja, ska verkligen bli spännande att följa er.
  Petter, kul att du har hittat hit!

 4. Tack Annika! och dito, din blogg (och du) är stor inspiration för mig!
  Kram

 5. Tack för länken! Ska botanisera bland de andra länkarna nu, men vet du, tror nästan jag känner dem alla. Det känns bra! Grattis till nytillskottet. 🙂

 6. Tack och detsamma! Och stort grattis till den lilla nya familjemedlemmen! 🙂

 7. Katarina och Christine, tack för era grattishälsningar. Känns underbart med ytterligare en liten världsresenär i familjen! 🙂

 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 9. Tusen tack för omnämnandet! 🙂

 10. What a data of un-ambiguity and preserveness of valuable experience on the topic of unexpected feelings.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close