Close
Resfredags topplista: Juli 2017

Resfredags topplista: Juli 2017

Resfredags topplista: Juli 2017

# 1. Bästa reselåten: Min systerdotter tipsade mig om låten ”Jag blev jag” med Jens Hult. Den här killen har en touch av Håkan Hellström i rösten och sjunger på svenska. Låten gick genast in som favorit på månadens spellista!

# 2. Månadens roadtrip: I lördags gifte sig Fredrik och Stephanie på sin lilla drömgård utanför Skurup i Skåne. Jag, min syster och mamma bilade ner för att vara med om ett fantastiskt bröllop som vi hade sett fram emot länge. Mamma höll tal, omgivningarna var oändligt vackra och festen var på topp. På vägen tillbaka fick vi avbryta Lisa Ekdahls sommarprat för ett obligatoriskt roadtrip-stopp på McDonald’s mitt i natten. Minnena från den här dagen kommer jag att bära med mig hela livet. Tusen tack Herr och Fru Feffanies!

bröllop i skåne

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Den bästa händelsen måste vara att jag och Lisa kör på som vanligt med Att resa-podden, trots att det är sommarlov. Partisk? Lite.

# 4. Bästa resegodiset: Jag vill slå ett slag för citronlakritsstängerna från Fazer. Lemon Lakrits kan vara bland det bästa som har hänt mig.

# 5. Största resemissen: Att jag inte har badat på Sturkö en enda gång. Sommaren har inte varit nådig mot badtemperaturen och hur gärna jag än vill kan jag inte förmå mig att hoppa i. Jag fryser vid blotta tanken på att doppa mig!

# 6. Oumbärlig resepryl: Min älskade, hatade dator! Jag har verkligen en hatkärlek till min MacBook Pro som hänger med mig på alla resor. Jag älskar enkelheten, snabbheten, men KAN inte förlika mig med att den har så lite utrymme. Det känns som att jag inte gör annat än att lägga över filer och fotografier från datorn till min Toshiba-hårddisk. Jaja, sådant är livet.

# 7. Juli månads mest inspirerande resenär: Jag följer med spänning paret Per och Carolina som har cyklat sig igenom världen sedan augusti 2016. Just nu befinner de sig i Mauretanien och så småningom hoppas vi kunna intervjua dem i podcasten. Ni kan följa paret på deras blogg och/eller Instagram-konto.

solrosor sverige

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Den jag befinner mig i precis just nu. Jag har snart spenderat en månad här nere på sommarön Sturkö i Karlskrona skärgård tillsammans med nära och kära. Magiska solnedgångar avlöser varandra, solrosorna blommar i all sin prakt, familjen umgås i en salig blandning, jag har gjort premiärturen i våra nyinköpta kajaker (översta bilden) – och mitt i allt håller vi modet uppe trots den där cancern. ”En dag i taget” verkar vara mitt motto det här året.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Andra inlägget i min serie om Resfredags Svenska Pärlor handlar om Nynäshamn. Det var hemskt roligt att skriva ihop en guide om min nuvarande hemstad, en stad som jag tycker mer om för varje dag som går. Nu har jag, Tobias och barnen bott där ute i 3,5 år och trots det har vi mycket kvar att upptäcka. Vi har till exempel ännu inte varit på Nåttarö och Ålö, kanske blir det en tur dit nu i augusti? Ett annat inlägg jag har lagt mycket tid och möda på är samlingsinlägget om vår roadtrip på Balkan. Tänk vilken resa vi fick uppleva tillsammans.

topplista juli sisters
Uttorps Naturreservat med min syster.

# 10. Topp tre resminnen: 1) Kvällen i Kristianopel med mina systrar och mamma. Som sagt, alla utflykter med mamma den här sommaren är en seger i sig. 2) En långpromenad i Uttorps Naturreservat med min äldsta syster. Östersjön är aldrig så vacker som där ute. 3) En stund i studsmattan tillsammans med mina barn. Ljuvliga, ljuvliga sommarlov!

6 comments

  1. De sitronlakrisstengene kjøpte jeg med meg fra flyplassen på Island, og de er virkelig helt fantastisk gode! Man får ikke kjøpt dem i Norge, så vidt jeg vet, og de hadde dem ikke i taxfreebutikken på båten over til Danmark hvor jeg er nå heller, så da ble jeg ganske skuffet 😀

    1. Visst är de sjuuukt goda!??

  2. Nåttarö är absolut värt ett besök. Och ni slipper ju bilresan Bromma-Nynäs också. 🙂

    1. Ja, vi har ju Nåttarö runt hörnet. Ser fram emot att åka dit!

  3. Hehe, +1 på #3.

    Men fina punkter rakt igenom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close