Close
Kristianopel, Balkanhajp och Läckberg: veckans spaningar

Kristianopel, Balkanhajp och Läckberg: veckans spaningar

Veckans spaningar på Resfredag handlar bland annat om utflyktsmål i Blekinge, Balkanhajpen och Läckberg.

#1. Kristianopel

Jag tjatar om Karlskrona som Blekinges stora stolthet, men visst finns det massor av andra fina utflyktsmål här i länet som är värda att uppmärksammas. En av dem är Kristianopel i Blekinges nordöstra hörn dit jag åkte tidigare i veckan. Här ligger segelbåtarna i prydliga rader nere i gästhamnen – så fint!

spaningarna om balkan
Sebbe och Julia i Slovenien.

#2. Balkanhajpen

Den här sommaren verkar gå i Balkans tecken, i vart fall om jag ser till mig själv och kikar runt hos andra resebloggare. Både jag, 4000mil, Fantasy DiningFantasiresor, Resa Medvetet och Dryden har varit, eller är på väg, till något eller några av länderna på Balkan. Är vi trendiga… eller bara tråkiga!? Vad säger ni?

#3. Gratis vykort från mobilen

Jag vet inte hur det är med er, men själv har jag tyvärr slutat att köpa fysiska vykort för att skicka till vänner och släktingar från mina resor. I dagens moderna värld kan man istället skicka semesterkorten som vykort direkt från mobilen. Om du registrerar koden SOMMAR2017 i appen ”Riktiga Vykort” har du möjlighet skicka två vykort gratis. Tipstack till min syster!

karlskrona

#4. Camilla Läckberg om ”öppet hus”- fenomenet

Ett annat tips jag fick i veckan var en uppdatering från Camilla Läckbergs instagramkonto:

//Skulle ladda batterierna här i sommar men blir liksom aldrig så. Öppet hus här som alltid precis som jag/vi vill ha det, älskade o omtyckta vänner o familj är alltid välkomna, men….. – blir automatiskt projektledare. Frukost, lunch, middag, matinköp, disk, plock, mm, det går runt, runt, o de tio böckerna jag tog med mig för att hinna läsa, skrattar hånfullt åt mig. Och nog hjälps många åt när de hälsar på, men inte alla, o de fåtal som INTE hjälps åt utan ser det som ett hotell med fullservice blir enorma irritationsmoment och energisugare. Och jag är dålig på att säga ifrån, istället noterar jag det och ältar långsint och besviket. Men värsta är att jag mest av allt har mig själv att skylla. //

Det här är förmodligen ett fenomen många känner igen sig i under sommarhalvåret…. eller!?

#5. Res mer med hjärnan

Min före detta jobbkollega, och numera bloggkollega, har fått sin första debattartikel om medvetet resande publicerad i Aftonbladet. Här kan ni läsa hela Lindas artikel, den är värd att läsas.

2 comments

  1. Kul att bli uppmärksammad x2. Foton som vykort är en hit!

    1. Ja, du är on fire! Så bra artikel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close