Close
Thaimout på Koh Lanta: tredje gången gillt!

Thaimout på Koh Lanta: tredje gången gillt!

Lagom till höstrusket smyger sig på vågar jag på riktigt att glädja mig över vårt nästa större familjeäventyr.

Det kommer väl inte direkt som en nyhet att det är ytterligare en thaimout på Koh Lanta som väntar runt hörnet. Det här blir tredje gången gillt för vår familj och vi har med andra ord hittat ett vinnande koncept som passar oss. Flygbiljetterna till Thailand bokades för flera månader sedan (returbiljetterna bokades sent i går kväll), skolplatserna på Lilla Svenska Skolan är bekräftade, den ekonomiska svångremmen i vår svenska vardag påbörjad sedan länge och längtan efter att få återse ”solnedgångarnas ö” börjar bli påtaglig.

Thaimout på Koh Lanta: tredje gången gillt!


coconut_grove

klong_jark

thaimout på koh lanta

Men thaimout på Koh Lanta igen tänker ni? Är det inte dags att vidga vyerna lite? Alltså, ja och nej. Jag försökte lobba för svensk skolgång i Spanien och gjorde också några halvhjärtade försök att kolla upp möjligheterna att åka en längre period till Storbritannien eller USA. Men, alltså Koh Lanta vinner nog i längden.

Det är någonting med mig och öar. Sturkö är och förbli mitt hem, men efter två längre vistelser på Lanta (ett halvår respektive tre månader) känner jag mig hemma även där. Under så pass lång tid på en och samma plats skapas vardagsrutiner. Veckohandling i mataffären och på marknaden, skolgång, läxor och inte minst jobb. Mina jobbdagar kommer att se ungefär likadana ut som i dag – men miljön? Åh, min arbetsmiljö kommer att vara en helt annan.

Så vilket land ska vi kombinera med Thailand? Frågan ställde jag här i bloggen i våras och jag fick enormt många bra förslag från er läsare. Efter att ha pratat länge och väl här hemma, om allt från Kina till Burma, kom vi att landa i ungefär samma diskussion som inför sommarsemestern här i Sverige: Varför åka utomlands, vi har ju knappt sett någonting av vårt eget land? Vi har alltså spenderat merparten av vår tid i Thailand på Koh Lanta och dess närliggande grannöar, utöver några snabba svängar till Hua-Hin (nej tack, trist ställe) Bangkok (gillar verkligen Bangkok) och Phuket (usch, vad vi for illa av miljön vid Patong Beach, här visar Thailandsturister sina fulaste trynen). Istället för att utforska mer av Thailand har våra längre utflykter tidigare gått till Kambodja, Malaysia och Singapore. Den här gången kommer vi däremot att försöka lägga eventuella familjeutflykter till andra delar av Thailand, om vi nu överhuvudtaget kan slita oss från ön.

Jag kommer däremot att lämna Tobias och barnen för att åka iväg solo (hej gamla backpackerliv!) – men vart det bär hän är inte helt spikat än. Det blir en senare nöt att knäcka, först och främst tänker jag landa i lyckan att vi verkligen är på väg mot ännu en thaimout på Koh Lanta.


Läs mer: Här kan du läsa mer om våra tidigare vistelser i Thailand. Jag har även skrivit mer om att resa till Thailand med barn för Travelmarket. 

21 comments

 1. Vad härligt! Det är ju tack vare dig och Lisa som vi kört (mini) thaimout. Vi åker 27/10 och stannar 7 veckor. Ni?

  1. Så underbart att höra Anna! Då missar vi varandra… vi åker 4 jan och blir kvar till i slutet av mars.. Ska bli kul att följa era uppdateringar. Längtan nu! <3

 2. Sååå himla roligt för er på alla sätt. Kommer bli succé ännu en gång

  1. Men JA, vi är alla spända och förväntansfulla – just eftersom vi vet precis vad som väntar runt hörnet. <3 Fram till dess ska jag höstmysa och jula mig i mängder!

 3. Åh vad roligt! Vilken upplevelse. En dröm jag har som tyvärr verkar stanna vid em dröm. Vi åker troligtvis oxå till Thailand över julen hoppas jag 🙂 önskar en fin helg, kram

  1. Vem vet Lina, en dag kanske det händer! Fint med Thailand över jul. Ha en bra helg du också!

 4. Men vad härligt! Det kunde man ju behöva sig själv kanske (i en annan parallell värld). 🙂

  1. Det är mycket jag behöver i en parallell värld… en sak i taget, fram till dess ska jag njuta vardag och komma in i rutiner här hemma i Nynäs.

 5. Lyxigt och välförtjänt. Ser fram mot fantastiska stories.

  1. Tack Pilla! Nu är det snart min tur att ha sand mellan tårna… 🙂

 6. Vad härligt med thaimout .
  Ser fram emot vår Thailandstripp i december och några månader framåt.
  Huay Yang börjar så smått vakna till liv efter lågsäsongen.

  1. Jag förstår att ni längtar! Jag gillade verkligen att vara i Thailand i oktober, skönt med lågsäsong.

 7. Ja, kanske är det så enkelt som att det är Thailand som blir vinterresan igen… Man blir ju onekligen sugen, inte minst efter din artikel i Resia stories. 🙂 Så härligt med thaimout, hoppas ni får det lika bra som ni haft det innan! 🙂

 8. Ja, men favorit i repris är inte alls fel… 🙂 Tack!

 9. Man kanske ska hälsa på 😉

 10. Åh så härligt! Koh Lanta är min favoritö i Thailand. Vi var där varannat år när barnen var små. Så vackert och underbara solnedgångar i havet!

  1. Verkligen vackert – vi älskar att hänga där. Visste inte att ni hade varit där så mkt!

 11. Åhhh va kul med ännu en Thaimout/långresa. 🙂

 12. Vad roligt! Och jag skulle gärna göra detsamma. Men, tyvärr så klarar inte mina hudskador detta längre. Bara att inse. Men det har varit svår. Kommer att följa er och det blir bra det också.
  Kram och stort tack för igår på ”Costa Tropical.”.

 13. Hej! Vilken härlig blogg med många bra tips!! Vi ska åka på en långresa till Thailand i september 19. Jag,man, 5åring,3åring o 6månaders! Puh! Haha vi hade tänkt stanna minst 6 mån, men har inte hittat någon bra lösning med visumfrågan. Hur gjorde ni när ni var borta så länge? Har du något bra tips på mellan vilka städer och hur man ska ta sig däremallan smidigast för att förnya visum. Och det med en drös barn också. Våra barn är dock så lättsamma så jag är inte orolig, men alla tips kring detta vore så uppskattat då jag lusläst ally jag kommer över men hittar inget bra, konkret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close