Close
Resia Stories, Resa med barn och SVT Plus

Resia Stories, Resa med barn och SVT Plus

Fredag igen och jag trivs alldeles ypperligt på ett alldeles knäpptyst hemmakontor.

Här kommer en uppdatering med veckans fem – den här gången om mina bidrag till Resia Stories, om en nysläppt bok, om resebloggsglans i SVT Plus och om ett ökat tryck på upplevelse- och tågresor.

RESFREDAG om Resia Stories, Resa med barn och SVT Plus

#1. Resia Stories

Under barnens sommarlov satt jag med en del frilansuppdrag, ett av dem var att skriva två längre artiklar för Resias inspirationstidning Resia Stories som lanserades i veckan. Jag valde att skriva om två av de utländska destinationer som är mina absoluta favoriter, det vill säga Thailand och… ja, kan ni gissa?

Läs artiklarna här: Resia Stories ”Min story”.

#2. Resa med barn, ny bok av Niklas Kämpargård

En av fördelarna med att byta arbetsbransch är att cirklarna vidgas – resebranschen har gett mig nya många vänner och bekanta. I veckan fick jag chans att äntligen träffa Blekingeprofilen, journalisten och fotografen Niklas Kämpargård i egen hög person. Niklas skriver både om långväga resmål och utflykter i den direkta närmiljön i Sölvesborg där han bor tillsammans med familjen. I veckan var jag på frukostrelease för Niklas nya och inspirerande bok ”Resa med barn”. Boken finns bland annat att köpa här och här.

Läs mer i Aftonbladet: Så får du en rolig resa med barnen.

#3. Evelina Utterdahl i SVT Plus
Evelina utterdahl SVT Plus
Evelina gästade oss i Att resa-podden tidigare i våras.

I våras medverkade jag i SVT Plus för att prata om resor, med mycket fokus på att resa med barn, och nu i veckan besökte Evelina Utterdahl/Earth Wanderess studion i Umeå för att prata hållbart resande. Evelina har ni kunnat läsa mer om här på bloggen tidigare och vi har också haft med henne som gäst i Att resa-podden, där hon bland annat berättade om sitt beslut att sluta flyga. Här kan ni titta på programmet om Klimatsmart resande. Snyggt jobbat Evelina!

Läs mer:

#4. Minskat utlandsresande, men ökade upplevelser

Efter en varm sommar, och kanske också mot bakgrund av miljödebatten, minskade svenskarnas semesterresor utomlands. Under augusti månad minskade sol- och badresor med tolv procent enligt Tickets undersökningar, däremot ökade bokningarna för upplevelsebaserade resor. (Läs Tickets pressmeddelande här: Minskat resande – men dessa restyper går mot trenden). Detta ligger helt i linje med vad vi har pratat om i Att resa-podden den senaste tiden, bland annat i avsnittet Att resa för soft adventure. 

#5. Succé för nattåg
resa med tåg
Min kupé på nattåget mellan Umeå och Stockholm för ett par veckor sedan.

Det är fantastiskt roligt att ta del av SJ:s senaste siffror som visar på en ökning om 33 procent jämfört med förra året för nattågssträckan mellan Jämtland och Stockholm. Detta innebär att SJ satsar ytterligare genom bland annat helårstrafik mellan Åre och Stockholm. Läs mer i SJ:s pressmeddelande: Succé för nattågen följs av storsatsning i nya tidtabellen.

Och på tal om tåg – ni har väl inte missat vårt senaste podcastavsnitt Att resa med tåg, där vi också gästas av bloggprofilen Underbara Clara? Lyssna och inspireras!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

2 comments

  1. Jag älskar verkligen att åka med nattåg! Är som att bli vaggad hela natten och jag sover alltid som en stock haha
    Har inte hunnit lyssna på senaste poddavsnittet än men det ligger på väntlistan. Så roligt att tågresor börjar bli så poppis! Förhoppningsvis gör det att mer pengar satsas på järnvägar och tågen blir billigare och färre förseningar osv.

    Och tack för ditt pågående stöttande! Känner verkligen att du hejar på mig och är ett superstöd.
    Har haft flera som hört av sig till mig efter podden och sagt hur bra den var(mest nya följare då)

    1. Åh, jag älskar också att vaggas till sömn i tåget. Angående stöd, självklart – så kul att följa din ”resa”, både i livet och ute i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close