Close
Tävla och vinn ryggsäck från Sandqvist

Tävla och vinn ryggsäck från Sandqvist

Fredag nu igen, det tycker jag att vi firar med en tävling! Den här gången tävlar jag ut en svart Sandqvist-ryggsäck modell ”Hans” från Mt Manor, med ett värde av 1395 kronor. Ryggsäcken hade jag gärna varit med och tävlat om själv. Ryggsäcken rymmer 20 liter och är mycket slitstark (1000 denier Corduraväv), samt har spännen och detaljer i remläder. Kraftiga och ergonomiska axelremmar gör ryggsäcken bekväm att bära trots tyngre vikt. Den har också en praktisk ytterficka i locket och ett laptop-fack i ryggen, med plats för upp till 15″ laptop. Perfekt väska för någon av er globetrotters med andra ord! Se mer information om ryggsäcken här.

tävlinghanssandqvistSå här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor:

 1. Hur kommer det sig att jag döpte bloggen till just ”Resfredag”?
 2. Vilket är ditt bästa tips för en lyckad semester som backpacker?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 4 april 2015. Ett urval av tipsen kommer jag att publicera i ett eget inlägg framöver. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad. Ett stort tack till alla er som var med och tävlade, ni bjöd som vanligt på fantastiskt fina tips. Inom ett par veckor kommer ett samlat blogginlägg med era bästa tips för en lyckad semester som backpacker. 

Vinnare blev Katarina Wohlfart som bl.a. tipsade om att ha is i magen och att lämna utrymme för småmisstag och oplanerade utflykter. 

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.

Tävlingen sker i samarbete med Mt Manor.

51 comments

 1. 1. Bloggen har resor på fredagar som återkommande tema

  2. Mitt bästa recept för lyckad backpacking är att resa med lätt packning och att våga prata med och lita på lokalbefolkningen. Det är oftast mer givande och spännande att bo hemma hos andra människor än på hostels. Man får bra tips om vad man verkligen ska uppleva och hjälp med det mesta.

 2. 1. Bloggen har resor på fredagar som återkommande punkt.

  2. Man lämnar de mest vanliga turistorterna och turiststråken och försöker hitta egna vägar och ställen. Även om man många gånger hör varningar, så de flesta människor i de flesta länder är hjälpsamma och vänliga.

 3. 1. Svar: återkommande tema om resor på fredagar.
  2. Mitt bästa tips är att packa lätt, packa kläder som torkar fort, lär känna lokalbefolkningen och ha alltid ett leende och vänligt bemötande så kommer du lång.

 4. Sara Källström says:

  1. Bloggen har återkommande tema om resor på fredagar.
  2. Packa lätt och bra, tänk på att du den bära mycket ska. Undvik turistorter och bege dig ut och vandra, det är då man upptäcker allt det andra! Bekväma skor är verkligen AochO, för annars värker det som attan må du tro! Så Backpacker ut och ha det bra, prata med landets befolkning och få råd både dåliga och bra, för det underlättar er framfart vart ni än ska! Men mitt tips som gör det hela roligare minsann, det är att ha med en vän då ni kan hjälpa varann! 🙂

 5. 1. Temat är resor på fredagar.

  2. mitt bästa tips är att besöka många nya platser och vilja prova på många nya saker. Hur sätter man upp en budget för all den smaskiga maten som väntar? Hur trevligt det än vore med middagar på fantastiska restauranger varje kväll så kommer det att urholka din budget snabbt. Tillåt dig själv ett riktigt bra mål mat per destination och satsa därefter på att prova gatukök, mat från stormarknader och egenlagade rätter hemma på vandrarhemmet (vilket förörvigt är ett utmärkt sätt att lära känna de andra boende på).

 6. 1. Tema resor på fredagar.
  2. Hör av dej till nära o kära hemma så ofta det går.
  På så sätt njuter alla av resan. Tänk på sömnen. Utvilad
  tänker man klart.

 7. Camilla Sandmark says:

  1. Ett återkommande tema är resor på just fredagar.
  2. En bra planering och att vara påläst är A och O. Att ha en grundplan i vad man vill göra och vart man vill resa. Utifrån det så är det bra att fundera på vad som behövs i packningen och vad man klarar sig utan. Det är bättre att resa lätt och skaffa sig en del av det man behöver efter vägen. Att ha förståelse för den plats man är på och att fråga människor som bor där om tips är också ett bra sätt att berika upplevelsen. Och du, ta det lugnt! Rom byggdes inte på en dag och man behöver inte besöka 24 länder på 35 dagar. Bättre att stanna upp i nuet och utforska det man tycker är intressant grundligt. Man ska ju njuta av resan. Inte bli stressad av den!

 8. 1. Det är för att du hade tema resfredag på din gamla blogg! Resfredag är en spin-off.
  2. Packa så det är lätt att packa upp och ner varje dag och hitta grejer i väskan och lätt så det går resa länge och ryms lite extra. Och ha inga förväntningar på resan, utnyttja hur fri man är som backpacker! Samt förstås handtvättmedel och packpåsar 🙂

 9. 1. Bloggen har ofta temat resa på fredagar!
  2. Var förberedd! Ta med ett litet reseapotek. Du vet oftast själv vad Du kan behöva på Din resa. Det är inte säkert att det finns något apotek när Du behöver det. T.ex. Är Du känslig för mygg, ta med myggmedel, antihistamin och afterbite. Koltabletter eller annan medicin för magen. Smärtstillande och plåster får man nästan alltid användning av.

 10. Resfredag kom till efter att du kommit hem till sverige efter en longstay i Thailand och började blogga om resor på fredagarna.
  Mitt bästa tips är att packa lätt!. Tex. underkläder som är gamla och efter hand kan slängas är väldigt praktiskt

 11. Sanquist -det bär sig i längden

 12. 1.) Din förra blogg hade återkommande tema om resor på fredagar.

  2) Att skriva en resedagbok!

 13. vill vinna en ryggsäck till mej ni har en bra blogg

 14. 1. I din personliga blogg hade du återkommande tips om resor på fredagar.

  2. Jag antar att det bästa tipset är att ta med min man, för ingen packar så bra som han. 🙂 Viktigt är att resa lätt och noggrant överväga allt som får följa med i packningen. Riktiga strumpor är viktiga för att hålla fötterna glada liksom lager-på-lagertänk för kläderna. Små minigåvor kan vara trevliga att dela ut längs vägen om man träffar folk som av olika anledningar är värda lite extra uppskattning!

 15. Bonnie Lillehammer says:

  1. Bloggen har tema om resor varje fredag
  2. Packa lätt. Ät lokal mat och skippa de värsta turistfällorna

 16. Elisabeth Nilsson says:

  1
  Efter att ha kommit hem från Thailand, där du börjat blogga om livet i Thailand, fortsatte du att blogga om din vardag och livet i allmänhet i Sverige , förutom på fredagar som du ägnade åt att skriva om resor. Sedan 2014 har du gått över till att bara skriva om resor i en egen reseblogg.

  2
  Bästa tipsen är att alltid vara nyfiken på nya saker och göra egna upptäckter.
  Vill man känna av lite hur det känns att leva ett liv som de lever i ett annat land kan man ju coach surfa.Var aldrig rädd för att söka kontakt med människor, men lita på magkänslan – är det något som känns fel – ska man inte utsätta sig för onödiga risker.
  Man bör tänka på vilken mat och dryck man intar – man vill ju inte ha magsjuka i onödan. Dimor funkar bra mot magar som trilskar- b e t y d l i g t effektivare ä n koltabletter.
  Alkogel,plåster – framför allt skavsårsplåster och övriga värktabletter är också att rekommendera att ha med.
  Framför allt, använd ingådda skor – annars blir resan en plåga.

  Som studerande har jag bara råd med budgetryggsäckar som går sönder innan man hunnit halvvägs när man reser. Vore toppen om man fick möjligheten att äga en kvalitetsryggsäck .

 17. Kent Nilsson says:

  1/ Ett återkommande tema var frågor om korta utfärder som startar just på en fredag över helgen.

  2/ Packa allt i plastpåsar så att mat och kläder håller sig torra, kanske tappar du ryggsäcken i vatten eller att du själv trillar i även om det inte skulle regna.

 18. ANNELIE ANDERSSON says:

  1. Bloggen har tema om resor varje fredag
  2. Ta seden dit du kommer och njut!

 19. Theresia Vidén says:

  1. Du hade tema om resor på fredagar i din tidigare blogg. Och skapade därefter en renodlad reseblogg som fick samma namn.
  2. Du behöver sällan allt du packar, det har jag lärt mig genom åren. Så tänk efter en extra gång om du verkligen behöver allt =). Lättare att resa ju mindre last man har på ryggen!

 20. 1: Namnet kommer från ett återkommande restema på fredagar i bloggen.
  2: Våtservetter! Perfekt när man inte har tillgång till tvål och vatten. Kan användas till kroppen, servera och fläckborttagning. Väldigt bra för handhygien; det skyddar mot magsjuka.

 21. Gunilla Egelstad says:

  Bloggen har resor på Fredagar som Tema
  Med packning som är rätt – och även packad lätt!
  Även ta med kompisen som klarar ditt humör – sen är det bara tuta och kör!

 22. Hampus Svensson says:

  1. Bloggen har resor på fredagar som återkommande tema

  2. lyckad backpacking är att resa med mitt flugspö och en flaska med vatten

 23. 1. Din förra blogg hade ett tema om resor på fredagar, och när du startade denna blogg som blev mer av en reseinriktad blogg så togs namnet därifrån.

  2. Mitt bästa tips är att resa själv. Det må vara lite scary, men det är alldeles fantastiskt att träffa massa nya människor, och man lär sig att lita på sig själv och på att världen är en god plats med (övervägande) goda människor. Sen kommer man hem med världens självförtroende och en massa nya kontakter världen över. Jag reste runt själv när jag var yngre och kommer peppa mina döttrar att göra detsamma när de blir äldre. Förhoppningsvis med världens snyggaste rygga från Sandqvist 🙂

 24. Jennie Lewis says:

  1. Ett återkommande tema är resor på just fredagar.
  2: Mitt bästa råd är att PLANERA I förväg. Med det menar jag att göra research om landet man ska till, kulturen, maten och möjligheter för evt att köpa tågkort/busskort osv där man kan spara en del på resorna , genom att I förvägen veta vad man vill ha. Så man smidigt enkelt vet vilka valmöjligheter som finns (när det kommer till boende och resor) och undgå att komma I oönskade situationer , speciellt när man reser I länder där inte alla pratar engelska! Att packa lätt och att inte resa med värde saker I bagagen är ju ochså en självklarhet! Sedan är det bara att njuta I fulla drag och ta masser med bilder som minnen 🙂

 25. svar: Bloggen har återkommande tema om resor på fredagar.

  Mitt bästa . var nyfiken och planera nästa dag, det underlättar resandet.

 26. 1. temat är resor på just fredagar.
  2. En bra ryggsäck, spontanitet och nyfikenhet är nyckel till en lyckad backpackersemester. Svårare än så är det inte 🙂

 27. 1) På fredagarna kommer delar du med dig av dina resetips som är väldigt kul och inspirerande att läsa!
  2) Jag måste erkänna att jag aldrig har backpackat, men rest har jag självklart gjort. Som 50+:are är det tusan dags för mer äventyr!!! Med en ryggsäck som heter som min snygga man säger jag hej äventyr! I maj är en av våra drömresor inbokade och då skulle denna rygga helt klart vara ett välkommet sällskap!

 28. 1. Resor som startar på en fredag.

  2. För att semester ska bli så lyckad som möjligt så är det det lilla extra som gör den. Det självklara sakerna som att packa lätt och ha bra skor samt att kunna ta hand om olika problem som myggor eller att magen är förbered och andra oväntade problem som kan dyka upp är en Backpackers A & O.

  Men det är minnerna som du tar med dig som är det härliga med resorna. Bemötandet med andra människor. Värmen och glädjen som utstrålar från mitt varma ödmjuka bemötandet med invånarna ger en lika härlig och underbar respons tillbaka. Vare sig man kan kommunicera med dom på något språk eller ej så är ens utstrålning det viktigaste. I ena stunden blir man bjuden på familjemiddag med hemlagad exotisk mat, i andra stunden är det dans. Eller så sitter man på en varm och het buss utan luftkonditionering och man har med sig vatten som man bjuder tanten på resten av vattnet som ler utan tände och är tacksam. Det finns så många härliga minnen och relationer som man kan skapa på sin resa vare sig det är över helgen eller flera veckor på andra sidan kontinenten.

 29. Temat är resor på fredagar

  Bli inte irriterad och sur över att allt tar längre tid än du är van vid. Tänk att transporter också är äventyr och passa på att prata med människor runtomkring när bussar inte kommer eller tåget bara står still utan anledning. Visa respekt mot människorna vars land du besöker.

 30. Hej! Jag måste ju vara med..
  Har för mig att vi pratade om just detta när vi sågs sist, eller kanske var det när du uppdaterade din bloggdesign.. Men jag minns i vilket fall svaret på 1an..
  1. Du bloggade om resor och reste mycket/var utomlands och hade du temat resor på fredagar på den gamla bloggen aniika.se. Du bestämde dig för att bryta ut den biten och kallade då den nya Resfredag, som är en renodlad reseblogg. Den andra är en vardagsblogg (som för övrigt är mycket bra såklart).
  2. Eftersom du poängterar lyckad semester som backpacker skulle jag säga att det inte är något materiellt utan kanske snarare att ha lite IS I MAGEN. Om man planerar lite för mycket är risken att man missar alla de där ÖVERRASKNINGSFYNDEN som man gör när man går fel, eller inte har planerat hela dagen utan bara pekar på en ruta på kartan och går dit. Eftersom man har gått om tid som backpacker, vanligtvis, är mitt bästa tips att LÄMNA UTRYMME FÖR SMÅMISSTAG och oplanerade utflykter. Sen innan resan tycker jag man kan samla på sig alla tips som alla resebloggare har och besöka dem. Andra resebloggare har ju sällan fel! 😉

  Nu håller vi tummarna för att jag vinner. 🙂 Trevlig fortsatt söndag.

 31. 1. Bloggen har resor på fredagar som återkommande tema!

  2. SKOSKAVSPLÅSTER! Jag säger bara skoskavsplåster. Två av mina resor har fått uthärdas i misär pga inhandlingen av skoskavsplåster bortglömdes, som man ju kan tycka skulle vara lätt att hitta utomlands. Men nej då. Skoskav i Thailand – hittade inga skoskavsplåster. Skoskav i Polen – hittade inga skoskavsplåster. Letade i alla möjliga affärer, frågade på apotek och dylikt, men eftersom lokalbefolkningen inte alltid har jättegoda kunskaper i engelska blev det mest en massa gestikulerande som de ändå inte förstod någonting av. Att inte ha med skoskavsplåster när jag reser är ett misstag jag inte kommer att göra om. Hur sköna och bekväma ens skor är så kan de ändå bestämma sig för att hugga en i ryggen när man minst anar det!

 32. 1) Bloggen har återkommande tema om resor på fredagar.
  2) Som inbiten backpacker på 90-talet var jag länge en expert på att bo i kappsäck! Mitt bästa tips är att använda varje litet hålrum i ryggsäcken, och det gör man enkelt och smidigt med småpåsar och småburkar! I dessa lägger man allt smått (såklart), och märker med frystejp eller annan tejp som går att skriva på. Något som alltid måste finnas med är våtservetter, pappersnäsdukar, huvudvärkstabletter, en sovmask, öronproppar och extrapåsar om t.ex. något blir smutsigt eller går sönder. Och en fin dagbok – med riktiga papper och en riktig penna 🙂 Det är ett ovärderligt minne på ett helt annat sätt än att spara saker digitalt.

 33. Tack för en fantastisk blogg!

  1. Tidigare hade du en vardagsblogg där du hade något du kallade resfredag, blogginlägg med om resor och resetips på fredagar, men i Januari förra året startade du upp en renodlad reseblogg som fick namnet av det gamla konceptet.

  2. Att backpacka är ett fantastiskt sätt att uppleva ett land! Man får möjligheten att möta andra kulturer och man får förståelse på ett helt annat sätt än vad man får på en chartersemester. Självklart är bra utrustning och smart packning något som förenklar resan, men det är långt ifrån det viktigaste! Mitt bästa tips är att vara påläst men inte för planerad. Ta dagen som den kommer, prata med lokalbefolkningen och undvik de stora turiststråken. Ofta finns de bästa restaurangerna, mysigaste caféerna och de mest genuina upplevelserna inte att läsa om i någon resekatalog. Så för att sammanfatta: var spontan, lev enkelt och var inte rädd för att gå vilse, det är det som kallas äventyr och som skapar minnen för livet!

 34. 1) Bloggen heter resfredag eftersom du i en tidigare, mer allmän blogg, brukade skriva om resor på just fredagar!

  2) Mitt bästa tips är att inte planera så mycket överhuvudtaget. Saker kommer att gå fel, tåg kommer att bli missade och hotell fullbokade. Då måste man vara flexibel och tänka att ”jaha, nu blev det inte såhär men vi hittar på något annat istället!”. Mitt bästa resminne var när jag och en kompis tågluffade i Europa. Först planerade vi allt från punkt till pricka men det var när vi bara började hoppa på tåg någon helt annanstans för att det lät kul eller för att vi hade träffat nya kompisar, som det verkliga äventyret började. Vilken frihetskänsla!

 35. Hej!
  1. Tidigare ”bloggning” var mer livet i stort, förutom resor som hade fredagar som utrymme. Nu är det ”spinn”-off bloggen om resor och mer resor. =)
  2. Att ha med ett sällskap man verkligen känner att man kan och vågar kommunicera med, att våga ha eget utrymme, göra egna utflykter för att göra ”sina” saker och växa också, sen att fota, njuta och åter njuta. Varje dag, timme är unik och hantera den på eget sätt dvs njut, var i stunden och lev i nuet. =) Sen som extra vuxen bonus, se till att saker hemma är fixade hemma med räkningar, boende, växtvakt och annat så man vågar släppa ”hemmet”.

 36. 1, Återkommande tema om resor på fredagar, i alla fall började det så.
  2, En avslappnad inställning. Har du bara det så löser dig nästan allt, i alla fulla fall har det gjort det för mig. Vare sig man väntar på en båt som är ett par timmar sen, en buss som går en gång om dagen men ingen vet när eller om ryggan hamnar i ett land och du i ett annat. Som Liftarens Guide till Galaxen: Ta det lugnt.

 37. Helena Eklund says:

  Jag är jättegärna med och tävlar!!
  1. Bloggen har ett trevligt återkommande tema om resor på just fredagar!
  2. Ska själv ut och tågluffa i juli (därav PERFEKT tävling) och mitt bästa tips till mig själv är att ta så många nattåg som möjligt, för att få ut så mycket vaken tid som möjligt på de olika fantastiska platser jag kommer besöka!

  Stor kram!

 38. Annika Nilsson says:

  1) När du började blogga så var det återkommande temat på fredagar just resor!

  2) Mitt bästa tips är att ta med sig silvertejp! Åh, vad många gånger silvertejpen har räddat mina backpacker-resor! Två gånger, på olika resor, så har jag fått tejpa ihop min ryggsäck. Ena gången var det ett spänne som sprack och andra gången var det vadderingen i ryggen som gick hål på så den höll på att ramla ut. Sedan har jag även lagat mina sandaler och solglasögon med silvertejp under resor. Och stängt en hotelldörr på ett ”lopphotell” och tejpat igen ett mushål i väggen…..Ja, användningsområdena är många! Så glöm inte silvertejpen på nästa backpackerresa!

 39. 1. I din tidigare, mer ”allmänna” blogg hade du ett återkommande tema om resor på just fredagar. Det var så det började 🙂
  2. Mitt bästa backpackertips är att inte boka in en massa boenden och exakta resrutter i förhand. Jag brukar boka 1-2 nätter i anslutning till ditresan och sen låter jag lusten styra mig vart jag ska och vart jag ska bo. Man träffar ju på så mycket härliga människor när man är ute och luffar och då är det en sån frihet att kunna ta sig vart man önskar efter deras tips och rekomendationer. Ibland stannar man i flera veckor på ett helt oväntat ställe och det är ju så himla skönt att kunna göra det om man vill!

 40. 1. För att du tidigare bloggat om resor på just fredagar. Så började det.
  2. Lev livet och ta dagen som den kommer! Boka inte upp dig på orter och aktiviteter längre fram. Du kommer att träffa sköna människor och fantastiska platser på vägen (som ändå omkullkastar dessa planer)

 41. Jeanette Rosenfeldt says:

  1. Efter resa fortsatte bloggandet på hemmaplan, fast då om livet i största allmänhet. Förutom på FREDAGAR då bloggandet återkommande istället handlade om RESOR.

  2. Mitt bästa tips är att bestämma sig på förhand vilken typ av resa det är man SJÄLV vill göra. `Ta dagen som den kommer´-resan, eller om man ändå har en viss ambition att uppleva vissa saker under resans gång. Någonting som ändå visar riktningen (själva `tråden´) för resan. Man kan göra en ”Min Resa”-lista med händelser/platser man absolut vill ska ingå, också bockar man av dem efter hand som de sker…

 42. 1. Temat för din blogg på fredagar är just resor.

  2. Packa lätt, planera inte för mycket – go with the flow, välj genuina icke-turistiga resmål. Gynna lokal tillverkning av produkter när du ska välja souvenirer och presenter att ta med hem.

 43. 1. På fredag är bloggens tema resor.

  2. Att lyckas med en resa är inte särskilt svårt. Bara att komma till ett nytt land, uppleva en ny kultur och VÅGA äta spännande mat är så gott som alltid tillräckligt för att minnas semestern. Det tips som delas i denna text ämnar därför inte hjälpa till med en minnesvärd semester, målsättningen är att de ska vägleda till ett steg längre än så. Tipset är så enkelt att alla kan använda det och det fungerar alltid, i alla länder och i alla lägen.

  Min känsla är att vi, som västlänningar, allt som oftast har en bild av att vi vet hur ”det ska VARA”. Bilden stärks av medias bevakning, politikers uttalanden och en ökad rädsla för främmande kulturer. Med en inställning av att veta bäst stöter man dock allt som oftast på problem. Jag säger på intet sätt att vi som turister ska tolerera vad som helst, men att anpassa sig lagom mycket utan att för den skull frångå sina principer är både lärorikt och användbart. Vi är gäster och får därför ta seden dit vi kommer. För att lyckas anpassa sig är ett första knep att planera lagom mycket, en grundplan leder till ökad säkerhet men det är genom att värna om spontanitet som du kan sätta extra färg på resrutten. Genom att våga ta en omväg, stanna i den lokala baren och prata med lokalbefolkningen skapas en ÖPPEN väg till kulturella interaktioner OCH vänskapsband, men ibland uppstår integrationsproblem. Ibland uppstår missförstånd som leder till ilska. Ibland vet vi att vi gjort fel men vet inte hur vi ska kunna SLUTA och rätta till det, andra gånger inser vi ALDRIG helt själva vad som är fel. Vid alla dessa tillfällen finns ett tips för ATT lösa den problematiska situationen. Tipset är som sagt universellt, fungerar i alla länder och vid alla tillfällen. Det är lika kort och enkelt som det är genialiskt. Det stavas LE.

  Att summera denna långa text blir därför enkelt:
  Våga vara öppen och sluta aldrig att le.

 44. Bloggen fick namnet Resfredag då du haft teman kring resor på fredagar på din ursprungliga blogg! Och mitt bästa backpackertips tar jag från min två månaders rundresa i Sverige 2010 med min dåvarande sexåring. Att packa lätt var inte något alternativ då vi behövde många saker med oss och även prioriterade att ta med känslomässiga saker till Lillungen – men att ha bra väskor att packa i var bäst av allt! En ordentlig resväska på hjul och en mindre väska som kunde fästas uppepå blev räddningen så att både gosedjur, sagor, dator och annat fick plats

 45. 1. bloggens fredagstema är resor
  2. läs på lite om platsen för att ha en aning var du hamnar. Så även om alla planeringar inte går i lås så har du alltid andra alternativ. Ibland är det andra hands alternativen som blir de där speciella wow ställen.

 46. Matilda Ljungberg says:

  1. Återkommande inlägg varje fredag om resor.

  2. Bestäm en budget som du högst får använda varje dag, använder du mindre någon dag kan det sparas o till exempel lyxa till det med pizza en annan dag. På så sätt förbrukar man inte sin budget i förtid.

 47. 1. För på fredagar är temat resor i bloggen.

  2. Mitt tips är att försöka komma i kontakt med lokalbefolkningen så mycket som möjligt. Var öppen, prata och le. Många är nyfikna på dig så ta chansen att bjuda till, så bjuder de tillbaka. Att bli inbjuden till någons hem eller få tips från en ”local” är det bästa sättet att uppleva landet anser jag. Perfekt att ha någon som guidar dig till det bästa där du befinner dig, både kulturellt sett men också kulinariskt och du får bäst svar på dina frågor du har om platsen du besöker eller vad du borde besöka. Garanterat en bra backpacking med många minnen för livet!

 48. Idag kom den. WUHUUUUUU

  1. KUL att du gillar den. Tack för att du delade med dig av fotot, alltid kul att se hur grejer ser ut i verkligheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close