Close
Om tågresor, kärlek på Maldiverna och bloggar jag läser

Om tågresor, kärlek på Maldiverna och bloggar jag läser

Hej maj och hej ännu en (res)fredag. Efter en halv arbetsvecka bakom oss tar vi sikte på ännu en kortvecka med start på måndag.

Så här många lediga dagar på rad innebär att många omkring mig reser för glatta livet, både på flyg-, bil- och tågresor. Själv kommer jag att spendera större delen av maj här hemma och har i ärlighetens namn lite panik över att vårterminen rusar iväg så fort. Jag vill hinna rensa ut vinterkläder, tvätta utemöbler, plantera nya blommor (jo, men jag ger det en ny chans varje år!) och komma in i yogarutiner (igen) innan sommarlovet drar igång på riktigt.

RESFREDAG: om tågresor, kärlek på Maldiverna och bloggar jag läser

#1. Tågresor

tågresor

För ett par veckor sedan åkte jag, liksom otaliga gånger förr, tåget mellan Karlskrona och Stockholm. Medhavd dubbelmacka med prickig korv (inte min favorit, men funkar alltid), fungerande wifi, flera timmars ostörd jobbtid och inte en enda försening, när allt flyter på som det ska är det en ren fröjd att åka tåg. Linda/Resa medvetet skrev nyligen ett tänkvärt inlägg om svenskarnas uppfattning av tågtrafiken här: SJ:s punktlighet är bättre än du tror. Själv är jag fortfarande imponerad över SJ:s svar på mitt öppna brev som jag skrev för ett tag sedan: Att få ett utförligt svar från SJ (och bli positivt överraskad). Som sagt, när allt funkar som det ska är SJ ett självklart val.

#2. Att möta kärleken på Maldiverna

I veckan fastnade jag för en artikel från Vagabond som var så långt bort från förutsägbara topplistor man kan komma. Artikeln handlar om den svenska tjejen Jacqueline som träffade kärleken i Maldiverna – och blev kvar. Det är många aspekter i texten som fick mig att tänka till, allt ifrån hur Jacqueline direkt hittar ”sin flock” till att hon tillrättavisar artikelförfattaren Johanna Jackson och hennes medresenärer första gången de möts.

Läs artiklen här: Jacqueline lämnade stressen i Sverige – för kärleken på Maldiverna

#3. Linas 5 bästa

Resebloggaren och flygvärdinnan Lina/Liniz travel syns ofta i tv-sammanhang på Aftonbladet Resa och har numera ett eget återkommande projekt som heter Linas 5 bästa.

#4. Nytt avsnitt av Att resa-podden

att resa-podden Lisa och Annika

I veckan släppte jag och Lisa (som just nu befinner sig uppe vid Riksgränsen!) vårt sextionde avsnitt av Att resa-podden. Jämna tiotal innebär frågeavsnitt, den här gången med ganska mycket fokus på oss själva efter önskemål från våra lyssnare. Vi tar också upp en lyssnarfråga om att simma med delfiner och avslutar avsnittet med några högaktuella resedrömmar.

Lyssna på avsnittet här: 060: Att svara på frågor (nr 6)

#5. Influncer-inspiratörer

Jag avslutar dagens inlägg med några personer jag följer regelbundet av den enkla anledningen att de gör sin grej och på så sätt tillför glädje i mitt liv:


Omslagsbilden är tagen vid Kinnekulle för ett par veckor sedan. För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

1 comment

 1. Men åh vilken stor ära att få vara med på din (res)fredagslista 🙂 tusen tack för det! Vad snällt! Ja jag jobbar hårt m kommande manus för Linas 5 bästa. Det är liksom svårt att välja.

  Nu ska jag se vad jag hinner med av era tips på
  Min weekend i Palma!

  Jag börjar på ett slott på landet!

  Trevlig helg! Å Sverige är ju inte fy skam jag tror Stockholm får bättre väder i helgen än Mallorca 🙁

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close