Close
Inslag i SVT Blekinge och en hyllning till Karlskrona

Inslag i SVT Blekinge och en hyllning till Karlskrona

”Love the world, but Sturkö is my paradise” – så presenterar jag mig själv på Twitter.

De flesta av oss har en specifik geografisk plats som betyder extra mycket. En plats du gärna kallar din egen, en plats som framkallar fina minnen, där du känner dig trygg och dit du kan resa ungefär hur ofta som helst utan att tröttna. Min plats heter Karlskrona och råkar också vara min hemstad. För ett par veckor sedan var jag där för att hälsa på mina syskon och för att få min beskärda dos av Sturkö, men jag mötte också upp journalisten Ante Frändén från SVT för att spela in ett klipp till SVT Blekinge.

Se ett snabbklipp här: Resebloggaren reser jorden runt – tycker att Karlskrona är bäst”

Här hittar du hela inslaget: Lokala nyheter, SVT Blekinge (ca 5 minuter in i sändningen)

Inslag i SVT Blekinge och att hylla min hemstad Karlskrona:

resebloggare annika myhre SVT Blekinge
Skärmdump från SVT Blekinge.

Ju äldre jag blir, och ju mer jag reser, desto mer uppskattar jag att komma hem.

– Det är en stillhet här, du har havet, småstadslugnet och öarna. Jag älskar känslan jag får när jag kommer hit.

Men har det alltid varit så? Nja, inte riktigt. Efter gymnasiet ville jag inte stanna en dag till i den lilla staden. Stockholm och resorna ut i världen hägrade och flyttlasset gick redan ett par dagar efter studenten. När jag hade pluggat klart började min hemlängtan att göra sig till känna vilket ledde till att jag 2006 sökte ett juristjobb på Telenor i Karlskrona. Jag fick jobbet och flyttade från en småstad (Varberg) till en annan – redo att slå mig till ro. Trodde jag. Det var jag inte. Efter några månader på plats längtade jag tillbaka till Stockholm, men framförallt till min nygamla kärlek som bodde i Nacka. Jag bytte kontor och lämnade åter igen Karlskrona bakom mig. Sedan dess har jag haft min bas i huvudstaden. Numera är Stockholm min stad, men Karlskrona är och förblir mitt hem!

annika myhre resfredag
Marinmuseum i bakgrunden, ett obligatoriskt stopp varje gång jag besöker Karlskrona.

Här kan ni läsa mer om min hemstad Karlskrona och här mer specifikt om Sturkö (där omslagsbilden är tagen av Elina Bernpaintner).

2 comments

  1. Genialiskt att få med pärlorna på slutet!
    Riktigt fint reportage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close