Close
STACH i Amsterdam

STACH i Amsterdam

Om du besöker Hollands huvudstad och vill äta en lättare lunch, fika något gott eller är sugen på något annat smått och gott än Snickers och Pringelchips ska du definitivt hålla utkik efter en STACH-skylt. Nyckelorden är snabbt, fräscht och till övervägande del ekologiskt.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

När jag väl har stigit in genom STACHs dörrar vill jag knappt gå därifrån. Det kan möjligtvis ha att göra med att jag är halvvägs in i graviditeten och blir själaglad av blotta tanken på fika. Men tro mig, vi besöker många matbutiker/kiosker/fik i Amsterdam, och STACH har något utöver det vanliga som gör att jag gärna återvänder dit.

Det kombinerade lilla caféet och butiken på Nieuwe Spiegelstraat 52 bjuder på en välbehaglig doft av nymalet kaffe samt färskpressad apelsinjuice, och hyllorna dignar av diverse matupplevelser i spännande förpackningar. Det ekologiska utbudet är stort liksom i de flesta av Amsterdams butiker. Kunderna här ser skönt hipsterhippa ut, och jag inser snabbt att jag har hamnat på ”rätt” ställe när det gäller matsvängen. Även om det inte är jättebilligt är priserna absolut överkomliga om man jämför med andra fik i Europas huvudstäder.

STACH-konceptet verkar lyckat, det finns inte mindre än 6 stycken STACH utplacerade i Amsterdam i olika storlekar och utföranden. Utbudet är stort, här finns matiga sallader och pajer, välfyllda mackor gjorda på ekologiskt bröd och läskande smoothies. Vi ser många kunder komma in och beställa take away lunch som de sedan, högst troligt, avnjuter på en picknickfilt i Vondelpark. Jag och mitt lika gravida sällskap bestämmer oss efter mycket vånda till slut för två förpackningar (!) muffins, ekologiska chips och varsin iskall lemonad. Dessa härligheter avnjuter vi sedan på en bänk i solen, innan vi samlar ihop oss för att fortsätta både sightseeing och fikaturné.

Att göra i Amsterdam, Del 1.

Att göra i Amsterdam, Del 2. 

Mina weekendfavoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close