Close
Favorit i repris: Sista minuten till Teneriffa

Favorit i repris: Sista minuten till Teneriffa

För ett par veckor sedan bestämde vi oss för att upprepa förra årets succé med en sista minuten till Teneriffa. Sagt och gjort, nu är vi här och njuter av lata dagar i solen. Hittar man flygstolar för 600 kronor per person är det lika bra att slå till!

Undviker man sportlovsveckorna och håller utkik på de olika samlingssidorna för resor går det att hitta riktigt billiga sista minuten-biljetter söderut. Vi sökte på  lämpliga resor via destination.se och fyndade de billiga flygstolarna med Ving. Hotell bokar vi nästan alltid separat, så även den här gången, via Sponsorhuset/hotels.com. För tretusen kronor får vi en vecka på Alondras Park Apartamentos i Arona. Inte direkt det flashigaste stället vi har bott på, men det verkar helt okej. Utöver det tillkommer kostnader för en veckas hyrbil.

När jag åker på semester med man och barn får datorn som huvudregel stanna hemma, däremot kan ni gärna följa vår resa på Instagram under @resfredag. Nedan bjuder jag i stället på ett gäng bilder från förra årets sista minuten som också gick till Teneriffa. Då spenderade vi en vecka i januari på södra delen av ön tillsammans med våra vänner. Fokus låg på strand- och poolhäng samt en lyckad utflykt till Teide!

Teneriffa

Teneriffa

Beach

Las Americas

Love

Teide

Teide

8 comments

 1. Birgitta Andersson says:

  Har du några bra råd för bilhyrning? Har aldrig gjort det förut men ska hyra bil i Nice i maj.

  1. Birgitta, vi brukar alltid boka bil från Holidayautos.com via Sponsorhuset.se. Tänk på att när man hämtar ut bilen vill personalen ofta sälja på dig en massa olika typer av extraförsäkringar. Vissa kreditkort har en tilläggstjänst där man har bilförsäkring inkluderad när man betalar med kortet – läs igenom vad som gäller för just ditt kreditkort. Kolla också upp vad som ingår i din vanliga hemförsäkring. Det är ju onödigt att betala en massa pengar på dubbla försäkringar.
   Om man reser med barn är det en bra poäng att ta med sig egna bilbarnstolar, det brukar kosta massor att hyra. Man kan också spara pengar på att ta med egen GPS, alt använda sig av bra navigeringsappar på mobiltelefonen.
   (Bra att veta är att många biluthyrare tar ut extra avgifter för unga förare, gränsen brukar gå vid 25 år.)
   Var också noga med att undersök hela bilen och rapportera befintliga skador till uthyraren innan du lämnar parkeringen, så att de inte anklagar dig för att ha orsakat skador som redan fanns på bilen när du fick den! I övrigt tycker jag det är ovärderligt att ha tillgång till egen bil under semestern, det ger en enorm frihet! Ha en härlig resa i Nice!

 2. Så underbart med Teneriffa och att snabbt kunna åka iväg! Det är nog 20 år sen jag själv var där men minns det som en härlig upplevelse, särskilt utflykten till Teide.

  1. Ja Anna, vi hade en superbra vecka – kom hem sent i går kväll. Skönt att vara tillsammans hela familjen och njuta av semesterkänslan. Dessvärre blev jag av med plånboken för första gången någonsin på en resa, med körkort och allt, men livet går vidare ändå! (Det kunde ha varit passet, det hade varit betydligt jobbigare.)

 3. Har varit på många ställen på spanska fastlandet, men aldrig på Tenriffa.
  Ha det bra!

  1. Tack Lena, vi hade en härlig vecka tillsammans. Jag kan absolut rekommendera Teneriffa, det här var andra gången vi var där, och vi åker säkert dit igen!

 4. Åh vad kul att hitta inlägg om Teneriffa, jag bor faktiskt just nu här med min italienska pojkvän och måste säga att Teneriffa är sååå mycket mera än sol och bad, men det vet du ju säkert redan 🙂 Själv hade jag fördomar om Teneriffa innan, att det inte finns annat än stränder, delfiner och kanske nån djurpark. Ack så fel jag hade 😉

  Bloggar mycket om livet på Teneriffa och har bl.a. lagt upp en del bilder på olika sevärda platser på ön. Kommer nog mera utflyktstips efterhand 🙂 Fråga gärna ifall du undrar något om just Teneriffa, jag är kanske ingen expert ännu, men borde väl veta ett och annat vid det här laget.. 😉

  1. Vad kul Maria! Teneriffa är riktigt bra, hade verkligen kunnat bo där ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close