Innehåller köplänkar/adlinks.
Innan pandemin äntrade scenen hade jag ofta en kalender som var minutiöst planerad. Saker och ting avlöste varandra i en aldrig sinande ström, det var liksom bara att hänga med och hoppas på det bästa. Under pandemin blev det plötsligt stiltje på alla sätt och vis. Jättefrustrerande av väldigt många anledningar, men ärligt talat kom vi väl alla in i någon slags lunk som ändå fungerade. Tid frigjordes för reflektion och många gånger hörde jag resonemang om hur vi skulle ta med det oss de “bra” lärdomarna från pandemin. Som att inte boka in för mycket till exempel. Eller att vara mycket mer spontan. Att passa på när tillfälle ges, utan att för den sakens skull boka in grejer flera månader i förväg. Sådant låter fint i teorin, men verkar svårare att få till i praktiken. Det blev vi åter igen varse om för ett par veckor sedan. Ett av barnen skulle delta i en innebandycup i Linköping och in i det sista var vi osäkra på vilken familjekonstellation som skulle och kunde hänga med. När vi väl hade bestämt oss hade det hunnit bli fredag kväll och övernattningen skulle ske lördag-söndag. En dålig idé, tydligen. Och framför allt riskerade den att bli väldigt dyr.
(Och ja, jag är väl medveten om att jag redan för länge sedan borde/skulle ha fixat ett avbokningsbart rum, men då hade också hela idén om att “spontanboka ett hotell” fallit.)
Läs mer: Jag vill resa men har inte råd – några tips på vägen.
Om dagen jag tänkte spontanboka ett hotell i Linköping (men i stället bokade en stuga på Booking.com)
På morgonen scannar jag olika hotellsajter och börjar sedan ringa runt ett gäng hotell i Linköping med omnejd. Jag hamnar till och med på Strawberrys huvudkontor i Oslo som försöker hjälpa mig vidare, dock utan napp. Vår konstellation på två vuxna och två barn (14 respektive 8 år) är inte unik, men heller inte särskilt bokningsoptimal. Enligt Strawberrys riktlinjer kan vår yngsta dotter sova i föräldrarnas säng utan kostnad fram tills hon fyller nio år. Gott så, men det krävs också att det finns en extrasäng att plocka in för fjortonåringen. Extrasängarna visar sig såklart vara slut. Då återstår alternativet att boka två standardrum. Kostnadsförslaget? Nätta 2600 kr. STYCK. För en natt, på ett “vanligt” hotell där vi dessutom inte kan checka in förrän framåt 22-snåret. Tack men nej tack. Jag fortsätter reka på Booking.com och några klick senare har vi tillgång till en stuga ute på den östgötska slätten, drygt 20 min från centrala Linköping (Slaka och Skeda närmsta “större” orter). Kostnad? 856 kronor. Halleluja! Sängkläder ska vi tydligen ha med oss, däremot missar jag den lilla detaljen om utedass – vilket såklart till viss del förklarar prisbilden. Å andra sidan kan vi då med gott samvete unna oss en rejäl lyxfrukost på Dahlbergs Café i Gamla Linköping i anslutning till vår övernattning.
Så här kan det alltså se ut när man försöker spontanboka ett hotell i Linköping, men som slutar i något helt annat.
Håckerstad Brygghus i Linköping
Efter en rafflande innebandymatch i Vikingstad ställer vi in GPS-koordinaterna mot Håckerstad Brygghus. Efter att ha snirklat oss in på diverse småvägar (och därtill nästan ha krockat med en grävling!) blir gatlamporna allt färre och stjärnorna på himlen desto fler. Klockan hinner bli 22:30 innan vi till slut kan parkera framför vår stuga…
Här kan du hitta mer information samt boka Håckerstad Brygghus i Linköping (adlink).
…som visar sig vara en riktig pärla.
Fram med telefonerna och en snabb scroll för att ha koll, följt av en runda Memory med hela gänget. Och kolla stugan! Jag går runt och myser och känner mig såklart helnöjd med dagens fyndbokning.
Vi har slängt med varsin sovsäck och kudde i bilen, perfekt att bara krypa ner utan att knussla med sängkläder. Utöver vardagsrum med pentry har stugan ett sovrum med fyra bäddar bestående av två överklagar och två underslafar. I anslutning till sovrummet finns också ett badrum med dusch och handfat. Toaletten? Här är det utedass/torrtoalett som gäller.
Och visst blir det både en och två dassarundor den här natten. Med tillhörande stjärnfall, vilket i sig blir värt besväret att lämna en varm sovsäck.
När dagen gryr får vi se stugan och dess utsikt i dagsljus.
Så fina detaljer överallt!
Allt som var becksvart kvällen innan flödar nu i morgonljus. Inte undra på att vi behövde GPS-koordinater för att hitta den här vägen!
Det lilla dasset är nästan lika fint som stugan.
Jag hinner med en kort liten promenad…
… innan det är dags att peppa igång diverse pyjamastroll till en ny dag i Östergötland.
Ett av barnen mumlar något om McDonalds-frukost, men där sätter jag ner foten. Hallå, vi befinner oss en kort bilresa från Dahlbergs Café i Gamla Linköping? Det borde nästan vara lag på att frukosten ska intas där. Att caféet inte öppnar förrän klockan 11 blir en liten missbedömning…
… men den som väntar på något gott! Dagen (och helgen) till ära firas våra svenska äpplen i Gamla Linköping genom evenemanget Äppelhelgen. Vi hakar på firandet genom att beställa in ett par äppelsemlor och den tänkta frukosten övergår istället till någon slags brunch…
… eller frunch om man så vill. I samma veva kan vi konstatera att det var på pricken ett år sedan vi senast besökte det här caféet, då under en Svenska Pärlor-resa genom Östergötland.
Läs mer: Kinda kanal – tips för en lyckad familjeresa
Mätta och belåtna fortsätter vi dagen med sightseeing i Gamla Linköping följt av ett besök på Flygvapenmuseum innan det är dags att fortsätta cuphelgen i innebandyns tjänst. Tack (?) och lov för fullbokade och svindyra hotell. Det här blev ju faktiskt full pott i Östergötlandprotokollet!
Gilla Resfredag på Facebook för att få del av fler tips om resor i Sverige framöver. Här på bloggen finns specifika svenska restips samlade under kategorin Resfredags Svenska Pärlor.
2 comments
MYSIGT ju!!
Ja, det blev ju väldigt bra till slut!