Close
Höst i Sverige 2023 – det här står på min önskelista

Höst i Sverige 2023 – det här står på min önskelista

Oktober är här och det med besked! Mina känslor för detta faktum gör mig varken glad eller ledsen. Det är höst och så är det med den saken. Tidigare i veckan tände vi säsongens första brasa och det var ganska mysigt att krypa upp framför kaminen med en kopp rykande hett te. Allra helst känner jag nog för att gå i ide under kommande månader, men jag gissar att en lagom balans av vila och aktiva dagar vore optimalt. Det här står på önskelistan inför min höst i Sverige 2023.

Läs mer: Sveriges bästa höststad – vilken är det egentligen?

Höst i Sverige 2023 – det här står på min önskelista

Nya bekantskaper

Åre på hösten

Grövelsjön + Njupeskärs och Sonfjällets nationalparker: Om allt klaffar som det ska drar familjen på några dagars semester norröver senare i oktober. Vi ser fram emot vandringar under dagtid och stugmys med spelkvällar framför brasan på kvällarna. Den ursprungliga planen om att åka till Israel under höstlovet blev det inget med eftersom flygbiljetterna var så dyra. Med tanke på nattens blodiga attacker där nere hade vi förmodligen inte kommit dit ändå – jag får magont av att tänka på utvecklingen som lär följa nu.

Halloween på Gröna Lund: Japp, den här helgen tänkte vi faktiskt rota fram Halloween-lådorna från vinden igen. Snart ska jag också ta med ett par av barnen till Gröna Lund för årets upplaga av Halloween i nöjesparken. Det brukar vara uppskattat!

Övernattning i vindskydd (?): Den idén kändes jättebra under förra veckan när solen sken i kapp med mitt humör. Nu blev det plötsligt så väldigt… kallt? Ett datum finns spikat i alla fall, vi får se om peppen håller hela vägen fram.

Gamla favoriter

bo i uppsala

Hösthelg i Uppsala: Just nu håller jag på att skissa på ett upplägg med kulturtema för ett par dagar i Uppsala, den här gången via ett planerat samarbete med min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor. Jag har en hel massa punkter på önskelistan och nu ska detaljerna sättas. Väldigt kul höstuppdrag!

Långpromenader i Lövhagens friluftsområde: Hösten är promenadernas tid, särskilt när de får göras i anslutning till havet. Här i Nynäshamn heter favoritområdet Lövhagen, min tanke är att jag ska vara en hel del där under kommande veckor. Läs mer: Lövhagen i Nynäshamn – en perfekt start på höstlovet

Kulturevenemang i Stockholm och bibliotekshäng i Nynäshamn: Mina planer om att ta igen de förlorade pandemiåren på kulturfronten känns helt i linje med de konserter, museum, utställningar och teaterbesök jag just nu har upplevt eller ska uppleva. Hösten är verkligen kulturens tid! Och visst känns det extra viktigt att stötta den nu, kulturen, med tanke på rådande debatt om nedskärningar och indragna anslag. Jag tänker också återuppta mina veckovisa besök på biblioteket. Tänk vilken skattkista som väntar där!

Så. Bring it hösten! Mer redo än så här blir jag nog inte.


Hur ser dina höstplaner ut?

6 comments

  1. Uppsala kommer jag också att besöka i höst. Min dotter har flyttat dit för plugg, så det blir nog många resor dit framöver.

    1. Perfekt pluggstad ju! Hade jag fått välja igen hade Uppsala eller Lund varit överst på listan för mina pluggdagar. Istället hamnade jag i Stockholms universitets astrista juristlåda. Aja, så kan det gå!

    1. Den kan behöva lite hejarop, hösten!

  2. Älskar hösten! Kommer och peppar dig snart!

    1. Du bist soooo willkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close