Close
Resfredag och veckans (semester)spaningar

Resfredag och veckans (semester)spaningar

Jag spenderar mina dagar med att äta nyplockade hallon och hoppa studsmatta med barnen, jag har lyssnat på mitt första sommarprat (missa inte Linnea Claesson!) och samlar på nya solnedgångar varje kväll. Tack juli och tack semester!

RESFREDAG: 21 juli 2017

#1. Solnedgångarnas månad

Varje kväll har jag förmånen att få uppleva en ny solnedgång här ute på Sturkö. Ingen kväll är den andra lik, det känns som att befinna sig i en levande tavla.

solnedgång semester
Foto: Elina Bernpaintner

#2. Hemester/Staycation – att njuta av semestern på hemmaplan

Tänk hur ett fenomen som har varit självklart sedan tidernas begynnelse kan få en ny etikett och plötsligt kan upplevas som en… trend? Lite märkligt är det allt och vi resebloggare är inte sena att haka på. När jag var liten hade vi inte råd att åka långt bort på semester och stannade helt enkelt på sommarön. Varje dag var ett nytt äventyr, som barn fanns inga förväntningar på att semestern skulle gå till någon annan del av Sverige, eller världen heller för den delen. Våra barn har nyss spenderat nästan tre veckor på Balkan, men menar ändå att inget slår en sommar med kusinerna på Sturkö. Tänkvärt!

semester staycation
Semester i vår egen hemstad, sommar 2016.

#3. Sommar i huvudstaden

Och på tal om att semestra i sin egen hemstad vill jag slå ett slag för att göra just det. Jag har flera ställen jag kallar hem, ett av dem är Sveriges huvudstad. Jennifer Sandström/Forever abroad har samlat flera tips och guider om Stockholm i det här inlägget, där hon bland annat nämner vårt podcastavsnitt om samma tema.

#4. Semester till destinationer jag inte visste fanns

Jag blir lika glad varje gång jag hör talas om en destination jag inte visste fanns. En person i min familj funderar på att åka på semester till Helgoland, en ö som tillhör Tyskland och ligger sju mil utanför den tyska kusten. Den här pyttelilla ön på drygt en kvadratkilometer består av en sandstensplatå och är ett populärt utflyktsmål för både tyska turister och Nordsjöseglare. Med undantag för en ambulans och en lyftkran finns ingen bensindriven biltrafik på ön, alla andra fordon är eldrivna sedan flera årtionden tillbaka. Bra där, Helgoland!

#5. Apotek Hjärtats ”Uppslagsvärk”

Förra veckan fick jag ett pressutskick med ett reseapotek skickat till mig från Apotek Hjärtat för att uppmärksamma deras minilexikon ”Uppslagsvärk”. I lexikonet hittar du vanliga sjukdomar, besvär och läkemedel översatta till sex olika språk. Tanken är att det ska hjälpa svenskar att hitta rätt läkemedel utomlands och på ett enklare sätt förklara sina åkommor. Smart grej, här kan du ladda ner ditt eget exemplar.


Här finns ytterligare spaningar om att resa: Resfredag vecka för vecka.

6 comments

  1. Ja hemester är ju faktiskt underskattat! Ni ser ut att ha det fantastiskt!!! Njut! Samlar oxå på solnedgångar 😉 kramar

    1. Ja, ni ser också ut att njuta av semester – och solnedgångar. Älskar dem!

  2. For en god idé med det oppslagsverket! Jeg fikk lyst til å utvide det med flere språk 😀 Og så ville jeg ført på matforgiftning, som jeg har hatt altfor mange av og som jeg av og til har opplevd at kan være litt vanskelig å forklare.

    1. Ja, visst är det smart!?

  3. Bra att du kommit igång med sommarprat! Tove Lo, Negra Efendic, Silliam Spetz var oxå väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close