Close
Min perfekta och instagramvänliga sommarsemester. (Inte.)

Min perfekta och instagramvänliga sommarsemester. (Inte.)

I går kväll låg jag i sängen och scrollade igenom instagramflödet innan jag somnade. Jag möttes av bilder på perfekta solnedgångar, rosévin på verandan, bikinibilder med vältränade kroppar, lyckliga barn på stranden och tillhörande undertexter med ord som ”fantastisk”, ”underbar” och ”ljuvlig”.

För ett helt gäng år sedan hade vi en av de bästa somrarna i mammaminne här hemma i Sverige. Jag bodde i en annan stad och vantrivdes med det mesta i livet. Jag steg upp, jobbade, kom hem från jobbet, drog ned alla rullgardinerna i lägenheten för att slippa se solen, satte på en film, sov och åt skräpmat. Och så fortsatte sommaren. Hade Instagram och Facebook funnits då hade jag förmodligen aldrig mer ha velat stiga upp från sängen, uppdateringarna om alla andras härligheter skulle ha sänkt mig totalt.

Numera är jag en av dem som lägger upp bilder på solnedgångar, roliga resor och glada barn – men jag gör heller ingen hemlighet om att de senaste åren har varit tunga av saknad, tomhet och ovisshet på grund av sjukdom i familjen.

Idag vill jag mest ge en påminnelse till alla er som tycker att alla andras sommarsemester verkar vara så oerhört mycket skönare, härligare och roligare än er. Tänk på att de allra flesta av oss som bloggar, instagrammar och facebookar med stor noggrannhet och precision väljer ut de absolut härligaste bilder vi kan uppbåda. Lite bildredigering, filter och klyschiga citat på det så är saken biff. Vad som händer bakom kulisserna skrivs det ofta ingenting om. Det är lätt hänt att klumpa ihop alla uppdateringar till en enda supermänniska med Det Perfekta Livet. Så ser inte verkligheten ut – glöm aldrig det!

dödsbo

Nu ska jag och min perfekta sommarsemester fortsätta rensa upp i mina föräldrars dödsbo tillsammans med mina syskon.

Tips: För att få en skön kontrast till all Instagram-perfektion rekommenderar jag er starkt att följa Celeste Barber på Instagram. Bara gör det, ni kommer att förstå vad jag menar!


Dela gärna med er av era egna tankar kring det här ämnet! (Omslagsbilden skulle bli en härlig uppdatering till Instagram, men höll  uppenbarligen inte måttet.)

10 comments

 1. Jag skrev ett av mina första inlägg för sommarsemestern just om hur vi INTE haft harmoni de första dagarna. Barnen bråkade, H led av borrelia och vi njöt inte alls till 100%.
  Nu har det tackochlov tagit sig… men konstant harmoni oh no.

  1. Eller hur! Konstant harmoni finns nog inte ens i yogaland…

 2. Nä resa med barn är ju inte alltid en dans på rosor 😉 med och motgångar…. å ”terrible two” när man inte har en lugn vaken sekund med det lilla busfröt ha ha 😉 skrev ett inlägg förra året om att resa med barn inte alltid är rosa moln eller något liknande blir nog ett sånt i år oxå!!!

  Njut av sommaren!

  Kramar

  1. Tack Lina. Två år, fruktansvärt rolig ålder – men oj vad trött man är på kvällarna.. 🙂

 3. Så viktigt och klokt inlägg! Jag vet precis. Försöker också visa det svåra emellanåt, även om det inte blir jätteofta. Det har nästan gått för långt med all perfektionism, när folk till och med köper mata bara för att fota den och inte äta. 🙁

  Kram till dig!

  1. Mat*

  2. Men jag läste precis om fashionbloggare som gör det. GALET. Då har det verkligen gått för långt.

 4. Tack, behövde verkligen läsa detta idag! Har haft några jobbiga dagar som vi, innan vi åkte, hade en förväntan att de skulle bli jättehärliga. Har mest varit bråkigt och tjafsigt med barnen och allmänt tråkig stämning. Och precis som du skriver så scrollar man igenom sina flöden och ser inget annat än leende barn, solsken, middagar med massor av glada vänner mm. Blir så provocerande just i denna stund medan man vid en annan sinnesstämning kan känna sig inspirerad. Tycker dock alltid att sommaren kommer med en dos vemod med alla förväntningar som finns på att allt ska vara så lyckligt och härligt hela tiden och att det är nu man ska göra allt det där man väntat på. Ibland tror jag att jag trivs som bäst i den lite mer kravlösare vardagen. Men fråga mig om en vecka så kanske du får ett helt annat svar?. Gillar din blogg så mycket, blir alltid inspirerad här! Kram och fortsatt trevlig sommar!

  1. Tack för din kommentar Jessica! Usch ja, vissa dagar vill man bara dra täcket över huvudet medan barnen tjafsar sönder hela semestern. Och som sagt – under den millisekund de faktiskt är vänner hinner många fram med kameran för att ta en bild att dela… 🙂

   Släpp alla förväntningar och ta härliga dagar som en bonus! Kram och tack för fina ord om min blogg – det gör mig väldigt glad att höra.

   1. Tack för svar! Idag känns det redan bättre?. Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close