Close
Barnfri vecka och hur jag spenderar en sådan

Barnfri vecka och hur jag spenderar en sådan

På lördag träffar jag man och barn igen efter ett par veckor i olika familjekonstellationer. De senaste åren har jag och Tobias fått en del försiktiga kommentarer om skilsmässa när vi pratar om ”barnfri vecka” i anslutning till sommarsemestern.

Faktum är att vi kör samma upplägg varje år = jag och min man har varsin barnfri vecka utan barnen där vi fyller dagarna bäst vi vill. Resten av sommaren? Den planeras så att vi får så mycket familjetid tillsammans givet arbetsschema. Förra veckan var jag på Sturkö med barnen medan Tobias stannade i Stockholm och idrottade mest hela veckan. Den här veckan hänger jag kvar i södra delarna av Sverige utan varken man eller barn.

öland
Annika-tid hela veckan lång! Skylten hittade vi lämpligt nog utanför Skansen på Öland tidigare idag.

Barnfri vecka och hur jag spenderar en sådan

öland

Jag började min vecka hos en kompis i Småland och kom tillbaka till Sturkö i lördags. Därefter har dagarna tickat på i en skön lunk. Det har varit extremt varmt här (också), vilket gör att initiativförmågan räcker ungefär till att läsa, bada, ta kvällsrundor, ha filmkvällar, prata och jobba lite mellan varven. Jag föreslog en kortare vandring på Öland till mina syskon för ett tag sedan, men varken tiden eller värmen har varit till vår fördel. Idag körde vi istället en kompromiss vilket slutade med en dagsutflykt till södra Öland. Fem av sju syskon åkte med och vi hade en fantastiskt fin dag!

öland

Några av oss är trädgårdsnördar, vilket gjorde stoppet på Capellagården extra roligt. Till och med jag kan uppskatta välvårdade blomsterrabatter och faktum är att jag för första gången någonsin planterade i de tre pallkragarna utanför radhuset i Nynäshamn tidigare i år. Det finns hopp ska ni veta!

öland
Lillasyster, jag och storebror.

öland

Vi gjorde ett helt gäng med roliga stopp under dagen, bland annat till Eketorps Borg som ligger precis intill Stora Alvaret – Ölands karaktäristiska hedmark som täcker en fjärdedel av öns yta.

öland

Flera av stoppen inbegrep såklart fika i olika former, här på Kastlösa Mejeri som vi fick tips om av vår svägerska.

öland

Efter en heldag på de södra delarna av Öland var det dags att ta oss från en ö och hem till en annan. Ölandsbron var såklart lika mäktig som alltid, här har jag åkt ett helt gäng gånger under mitt liv.

barnfri vecka
Bild från ett kvällsdopp tidigare i veckan. 

Väl hemma igen bytte jag snabbt om till träningskläder för att springa en kvällsrunda, vilken avslutades med ett obligatoriskt dopp från bryggan. De här sommarkvällarna alltså – jag har aldrig badat så gärna och så ofta som nu. Senare i natt kommer min syster med familj hit från Skottland och därefter ansluter resten av min familj från Stockholm. Snart är vi fulltaliga, hurra!


Omslagsbild på mina syskon utanför Eketorps Borg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close