Close
Sommarlov i Blekinge & terror i Istanbul

Sommarlov i Blekinge & terror i Istanbul

Sommarlov! Ordet smakar salta bad, blommor i håret, färgsprakande solnedgångar och efterlängtade möten med vänner och familj från när och fjärran.

Samtidigt springer folk för sina liv på en flygplats i Istanbul. Livet alltså, så underbart och samtidigt så oförutsägbart.

sommarlov i blekinge

sommarlov lövmarknaden

sommarlov sturkö

sommarlov midsommarafton

sommarlov midsommarstång

sommarlov mat

sommarlov midsommarkrans

hemmasturkö

nelly

fika

sturkö3

sturkö4

Foto 3, 7-9: Jette, 1: Elina, 5: Kajsa.

Sommarlov i Blekinge

Efter en oförskämt fin vecka på Filippinerna njuter jag nu av lika oförskämt fina dagar tillsammans med släkt och vänner i Blekinge. Min man har varit här över midsommar och är nu tillbaka i Stockholm och jobbar. Jag och barnen är kvar på Sturkö och njuter i fulla drag av att hänga med våra nära och kära.

… och terror i Istanbul

Mitt bland härligheterna fick jag igår kväll en stor klump i magen när jag möttes av nyheterna om terrordådet på Istanbuls flygplats Atatürk. Saker och ting kryper alltid extra nära inpå när man inser hur livet styrs av att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Här är mina tankar från gårdagens Facebookinlägg:

”För exakt en vecka sedan satt jag på Istanbuls flygplats på väg hem till min familj. Jag kom fram som jag skulle – och tänkte nog inte ens tanken att det fanns något annat alternativ. 

Ikväll sitter många familjer och väntar på att deras nära och kära ska komma hem från Atatürk airport, men de får vänta förgäves. All kärlek till de drabbade och deras anhöriga – kan inte ens föreställa mig den oro, skräck och ovisshet de behöver gå igenom just nu.

Livet alltså, så underbart och samtidigt så oförutsägbart.”

För en vecka sedan satt jag alltså på flygplatsen i Istanbul. I morse vaknade jag istället i ett solvarmt vindsrum i Karlskrona skärgård av att min yngsta dotter la sina knubbiga små armar om min hals. Jag är tacksam över möjligheterna jag har att se och uppleva världen. Lika tacksam är jag varje gång jag kommer hem till tryggheten hos min familj.

10 comments

 1. Ja helt ofattbart ju!!! Man måste verkligen leva i nuet!!!! Kramar å njut av sommaren

  1. Jag njuter för fullt… fast med lite bitter eftersmak just idag. 🙁

 2. Tyvärr har jag börjat känna av denna otrygghet , speciellt i Bangkok.
  Konstigt är att de inte har någon säkerhetskontroll innan man får gå in på flygplatsen.
  Även på stora gallerian MBK kände jag av min oro, ville inte gå där någon längre stund.
  Livet styrs av tillfälligheter, men visst fortsätter jag att resa.
  Som du har jag mellanlandat i Istanbul, dock för några år sedan.
  Fina bilder du visar.
  Kram Titti i sommarfagra Norrlnad.

  1. Jag har också börjat känna av en otrygghet, men även här i Sverige om jag ska vara ärlig. Ingen rolig känsla, hoppas mina barn slipper växa upp utan att behöva vara rädda.

 3. Galet och ofattbart är ordet!

  p.s. Julia, din väldigt vackra dotter, henne ska det bli kul att följa när hon blir dryg tonåring!

  1. Ds. Kul??? Det verkar redan som att J har dryga tonårstendenser, och kul är kanske inte ordet jag skulle använda – HAHA!

 4. Härliga sommarbilder! Så otäckt det som händer! Nu verkar det som att de mer och mer siktar på flygplatser istället för flygplan, eftersom det är enklare… Om du nyss var där förstår jag att det känns ännu mer nära!!!

  1. Mmm, bilderna från midsommar blir verkligen en kontrast mot det hemska i Turkiet…

 5. Jag är så glad att du kom hem ordentligt!

  1. Men verkligen. Skönt att du också tycker det… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close